35. Nový rok

557 39 2
                                    

Ráno jsem vstala a šla se nasnídat. Jak je u mamky zvykem, jela buď nakupovat nebo prostě někam šla. Dojedla jsem své vafle s medem a šla se převléknout.

Venku to vypadalo jako na Antarktidě.. Tolik sněhu.. Když jsem se rozhlížela, viděla jsem Tata jak naštvaně běží od baráku po zasněžené silnici. Zastavil se až na konci Arkley Drive pomocí toho, že do něj skoro vrazilo černé BMW. Tate do něj nastoupil a odjeli pryč..

Hlava mi to nebrala.. Potom se ho na to zeptám..

------------
*15:00*

"Ahoj Ell." přišla mamka celá zadýchaná. "Ahoj mamčo, co se ti proboha stalo?" koukala jsem na ní jako kdyby spadla z višně.. Byla udýchaná, celá zasněžená a v ruce měla asi milion tašek. "Pár ulic před Arkley Drive mi kleklo auto. Volala jsem ti, ale nezvedalas mi to." řekla. "Měla jsem asi tichý režim.." koukla jsem se na mobil. "..no vždyť to řikám.. Promiň." řekla jsem a obě jsme se zasmáli.

Sedli jsme si na kanape s horkou čokoládou v těch největších hrnečcích a koukali se na televizi. "V kolik přijde Caroline?" zeptala se mě. "Ehm, asi kolem 20:00.." řekla jsem a usrkla se své čokolády. "Dobře.. A Tate?" .. "Nevím napíšu mu.." vzala jsem do ruky mobil.

Já: V kolik dneska přijdeš?

Tate: Tak kolem 21:00..

Já: Ok.

"Tak kolem devátý prej.." .. "Dobře.." řekla a opřela se. "Co jsi vůbec nakupovala?" zeptala jsem se jí. "No, šampaňské na přípitek, nějaká vína a i něco ostřejšího.. A taky jsem musela koupit něco k jídlu už jsem dlouho v obchodě nebyla.." .. "Tak to potom joo.." dodala jsem.

----------
*20:03*

"Zdravim Vás Goodovi." pozdravil nás pan Paul Black.. Toho chlapa prostě zbožňuju. Táta Care byl vždycky něco jako můj druhý táta.. Ikdyž byl skoro pořád v práci, o Care se staral jakoby u ní byl 24 hodin denně. "No ahoj Blackovi." pozdravili jsme je a po sérii objetí jsme se šli posadit do obýváku.

Jak je u nás tradicí, vždycky máme plné stoly jídla, pití.. Prostě všeho..

"Liso, už sis koupila ten nový obraz cos tak chtěla?" zeptal se Paul.. Jak o tom obrazu může vědět? .. "Ještě ne.. Nemůžu ho nikde sehnat.." .. Začali si spolu povídat. Probírali všechno. Do konverzace jsme se samozřejmě zapojili i já s Care. Ale připadalo mi to divné..

Zazvonil zvonek.. "Jdu tam." řekla jsem a otevřela dveře.

"Ahoj Ell." řekl Tate s úsmevem na rtech a políbil mě. "Ahoj, pojď dál." šeptla jsem mu blízko u tváře. "Zdravím." řekl hlasitě, když přišel do obýváku. Všichni ho pozdravili a dál se bavili.

Já, Care a Tate jsme si sedli k sobě a Paul s mámou si dál povídali.

-----------
*23:58*

"Můžu požádat o chvilku ticha?" řekl Paul a stoupl si před nás. "Skoro za minutku bude nový rok.. A my bychom ho chtěli začít na novo.." začal a všichni zpozorněli. ".. Chtěli bychom Vám oznámit, že spolu už dva měsíce chodíme." řekl a mamka si stoupla k němu..

Nevěřili jsme svým uším.. Mamka a Paul spolu chodí?!

"No to je skvělá zpráva!" začal Tate. "Care, naši rodiče jsou spolu." řekla jsem s úžasem v očích. Běželi jsme za rodiči a objali je.

V televizi najednou začali odpočítávat. "3..2..1.. Nový rok!" zařvali jsme všichni najednou, přiťukli si a vzali krabice s bouchačkama. Šli jsme na zahradu a začali je odpalovat. V dálce jsme viděli další.. Bylo jich miliony, všechny si létali po obloze.

"To je nádhera.." řekl Paul a políbil mámu. S Care jsme se na sebe pousmáli. Potom mě Tate vzal za ruku a přitáhl k sobě.. Políbil mě.. "A co já jako?" řekla Care ironicky. Všichni jsme se usmáli a objali se.

Paul a máma. Já a Tate.. Tenhle večer zkončil líp než jsem čekala. Doufám, že se splní naše předsevzetí.. Říká se přece jenom: Jak na nový rok, tak po celý rok...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-U

Why him ?!Where stories live. Discover now