3. Noví sousedé

1.4K 74 7
                                    

Jako každou sobotu jsem vstala v 11:00 dopoledne. Než jsem se umyla, oblékla a namalovala, mamka stihla dovařit oběd.

"Ahoj mamíí." řekla jsem s úsměvem. "No dobré.. Ehm.. Skoro poledne." odvětila ironicky. "Co máme k obědu?" zeptala jsem se. "Lososa se zeleninou, máš to na stole." "Děkuju." řekla jsem a poslušně si sedla ke stolu. "Kde je táta?" zeptala jsem se s plnou pusou jídla. "On.. včera se nevrátil, nezvedá mi telefony.." řekla. "Proboha, doufám že zase neleží v nějaký jámě v poli."

*ťuk, ťuk*

"Mamí, někdo klepe." "Jdu tam.." řekla a rozešla se ke dveřím. "Jé, čau číčo!" zařval můj namol opilý otec. "To se nemůžeš alespoň trochu krotit? Je poledne Johne!!" zařvala mamka.

Ano můj otec se jmenuje John Goode.. je bez práce a věčně namol. To moje mamka Lisa přináší domů peníze. Ani se nedivím těm hádkám co maj mezi sebou.. Táta je fakt hroznej..

"Ell, běž si to dojíst do pokoje.." řekla mi se slzami v očích.. kývla jsem a odešla.

Když jsem zavřela dveře od pokoje, začli na sebe řvát. Po půlhodince, když jsem dojedla a ležela na posteli, jsem slyšela prásknout dveře.. Koukla jsem z okna a sledovala mého otce jak se snaží snaží držet při smyslech a důstojně odejít.. Všimla jsem si těch nových sousedů. To už se stěhují? Takhle ze dne na den? řekla jsem si s údivem.

Šla jsem dolu za mámou. "Jsi v pohodě?" zeptala jsem se. "Ano, konečně je pryč. Zítra si jdu vyzvednout papíry na rozvod. My tu zůstaneme a on ať jde třeba pod most." řekla rázně. "Inu, nepůjdeme přivítat ty nové sousedy?" zeptala se mě. "Jo dobře."

Šli jsme přes ulici a mávli na ně. "Pojďte sem!" ozvalo se. Stoupli jsme si před hlavní dveře. "Zdravíme, my jsme odnaproti." "Ano všimla jsem si." řekla ta žena. "Jmenuji se Elisabeth Goode a tohle je moje mamka Lisa." řekla jsem. "Moc mě těší, já jsem Betty Langdon a tohle je můj muž Josh." odpověděla. "Moc nás těší." řekla máma a usmála se. "Ještě máme syna.. Ale ten někam utekl..." "Á tady je!" řekla Betty a chytla toho kluka za ramena.

Naše oči se střetly. Ty krásné hnědé oči si mě projížděli jako bych byla snová. Sportovní postava, blond vlasy, hnědé oči..a ten úsměv.. Rozplívala jsem se při tom jak na mě koukal. Byla jsem jako v ráji.

"Ahoj, já jsem Tate Langdon, a vy jste?" řekl a pohlédl na mojí mamku. Nemohla jsem ani mluvit, natož abych reagovala na otázky. "Já jsem Lisa Goode a tohle je moje dcera-" "Elisabeth.." přerušila jsem jí. Pousmál se. "Jsme odnaproti, takže k sobě nebudete mít rozhodně daleko." řekla mamka ironicky. Oba dva jsme zčervenali a pousmáli se. "No tak my jdeme vybalovat." prohlásila Betty. "Jo jistě, udělejte si co musíte. Tak ať se vám tu líbí." řekla mamka a ustoupila a krok dozádu. "Rozhodně se někdy sejdeme!" řekla Betty. "Tak zatím!" zavolala mamka, aby jí slyšel i Josh, který vybaloval. "Nashledanou, a-ahoj Tate." řekla jsem koktavě. "Ahoj Elisabeth Goode.. Doufám, že tě brzy potkám." řekl a skousl si ret. Pousmála jsem se. Zavíral pomalu dveře. Až do posledního okamžiku mě pozoroval jako nějaký obraz.

Když jsem přišla domů koukla jsem se do zrcadla.. Proboha! Vypadám děsně! řekla jsem si. Měla jsem totiž na sobě černé džíny, staré tričko s dírou, prokopané kecky a uvolněný culík. Ten se musel leknout. řekl jsem si a lehla si na postel.

Zbytek dne uběhl celkem rychle a nudně. Večer když jsem se vysprchovala a šla spát nemohla jsem na něj přestat myslet.. Tate Langdon .. Opakovala jsem si pořád dokola a přitom myslela na ten jeho dokonalej úsměv..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kisses -U

Why him ?!Where stories live. Discover now