Elizabeth?

5.8K 361 7
                                    

Milý Jason,

asi budeš trošičku nahnevaný že som to spravila, no ty sa cez to prenesieš, viem to. Ty, ja a El sme boli skvelá trojica najlepších kamarátov no nie? No kedy sa to zmenilo? Keď sa El dala dokopy s tým Lukom. Vtedy sa zmenila aj ona. A ďalšia zmena bola u teba. Strážil si ju a ona to nevedela. Myslela si že ste najlepší kamaráti, ja viem že postupom času ste nimi naozaj boli. Veril si len mne a jej. Prečo? Asi si v nás videl dôveru. A teraz ti poviem dôvod prečo som to spravila. Musela som, naozaj. Začala som s drogami a ty sám dobre vieš že keď nemáš prachy, si v úplnej piči a to sa stalo mne. Prvé dávky som platiť stíhala z vreckového, no potom sa mi to vymklo z rúk a už som nemala z čoho platiť. Vieš aj to od koho som si to kúpila. Od El mamy. Vedeli sme obaja dôvody. Nechcela dieťa a chcela sa zbaviť El. Určite dačo plánuje. Keď si budeš istý že je správny čas, povedz to El, zaslúži si to vedieť. No a vedela som že by za mnou začali chodiť kvôli prachom a tak ma napadlo že to ukončím. Nemohla som už ďalej, spadla som do toho. Toť všetko ku mne. A teraz ty Jason. Povedz to už konečne El. Zaslúži si vedieť pravdu o tom, čo k nej cítiš. Zaslúžiš si byť konečne šťastný po tom všetkom čo si prežil a ona taktiež. Je to ťažké povedať? Určite nie.

Budem na vás dávať pozor.
S láskou Samantha :)

Keby si vedela Sam. Nie vždy je všetko jednoduché.
*********
Pohľad Elizabeth
Zobudila som sa na nejaké pípanie. Viečka mám strašne ťažké, no po istej chvíli sa mi podarí otvoriť oči. Pri posteli spí Jason. Spí v kresle, chudák. Neviem čo sa stalo no posledné si pamätám ako na mňa mama mierila zbraňou. Mama! Ona za to môže! Postreliť dcéru? To jej nedarujem. Už to nie je moja matka.

,,Jason" povedala som ale dosť potichu a dúfala že sa zobudí. A na podiv to aj vyšlo.

,,Ela!" zakričal Jason a rozbehol sa ku mne.

,,Au" zachrapčala som. Bolelo ma brucho. Ona ma postrelila na brucho. Fajn mama ide ti.

,,Jason. Potrebujem od teba niečo"

,,Áno?"

,,Unesiete môjho otca. Zavriete ho do nejakej izby a zamknete. Hneď zajtra ráno. A druhá polovica unesie moju mamu. Tú zavrite niekde kde sa s ňou dobre pohrám" dokončila som svoj dlhý monológ. Jason len prikývol. Potom sa prisal na moje pery a po slovách ,,Milujem ťa" odišiel.

Really Jason?

Dúfam že im to výjde. Keď sa pozriem von oknom vyzerá to tak že je ráno. No mne oťažievajú viečka a ja sa ponáram do ríše snov.
********
Zobúdzam sa na budenie doktora.

,,Slečna Johnsonová?" spýtal sa doktor.

,,Áno?"

,,Ak mi sľúbite že sa nebudete príliš namáhať môžte odísť už dnes. Včera ste zaspali ráno a spíte až do dnes rána. Za chvíľu by tu mal byť váš priateľ a vezme vás domov" povedal doktor a odišiel. Čo ma každý s tým odchádzaním? Asi smrdíš. Áno podvedomie je to určite kvôli tomu.

Do izby vtrhol Jason. No mohol aj pomalšie ale pohoda.
,,Elizabeth tvoj otec je v hosťovskej a tvoja mama v mučiarni" ani ahoj? Fajn.

,,Fajn Jason. A teraz mi povedz čo mal znamenať ten bozk"

,,Toto" povedal a prisal sa na moje pery. Po chvíľke sa odtiahol ,,Budeš moje dievča El?" spýtal sa a zdvihol obočie.

,,S radosťou" povedala som a začala sa smiať. Au to som nemala. Brucho.
*******
Vchádzam do hosťovskej izby. Áno už som doma a po dlhom presviedčaní všetkých chalanov aby som si odpočinula, čo im nevyšlo som sa rozhodla že idem za ocom.

,,Otec?" spýtala som sa.

,,Elizabeth prečo si to spravila?" povedal otec dosť potichu a bolestivo. Prišla som teda dnu, zamkla dvere a zasvietila. Pozriem sa na otca a ten celý dobitý sedí v kúte izby. Toto som nenakázala!

,,Bože" povedala som a dala si ruku pred ústa.

,,Elizabeth čo potrebuješ?"

,,Počkaj tu" išla som do kúpeľne a zobrala lekárničku. Prišla som k otcovi a začala čistiť rany. Je ich veľa.
*********
Sedím na koberci a oco hore leží na posteli. Všetko potrebné, tie dôvody s mamou a všetko ostatné som mu napísala na list a nehala ho na lístočku. To čistenie rán ho vyčerpalo a tak som ho uložila. Áno nestaral sa o mňa ale oco je iný než mama. Oco je taký že sa snaží sa starať o mňa kdež to mama nie.

Postavila som sa, odomkla, vyšla, zavrela dvere a zamkla. A vybrala sa do kuchyne. S nimi si to ešte vybavím. Zobrala som si fľašku minerálky a prišla do obývačky. S kamenným výrazom za ktorým sa skrývalo veľa emócii som si sadla do kresla. Kreslo bolo oproti všetkým a môžem tu sedieť len ja.

,,Tak čo?" spýtal sa Georgie.

Nič, ignorujem.

,,Halo. Ako?" teraz Jason.

,,Myslíte to s ocom? Úplne v pohode ho zmlátiť a nechať tak že?" zavrčala som.

,,Chcela si ho uniesť" povedal Jason.

,,Kurva uniesť a nie zmlátiť! Uniesť! Neprikázala som aby ste ho zmlátili! Za to nedostanete ani jeden z vás výplatu!" zakričala som.

,,Potrebujem tie prachy! Ak im nedám prachy za drogy zabijú ma!" zakričal nejaký člen tohto gangu.

,,Môžeš sa poďakovať tomu kto ho zmlátil. Môj problém to nie je. A ešte raz nesplníte MÔJ príkaz tak ako máte, zabijem vás všetkých do jedného a nájdem si nových členov. A teraz všetci vypadnite do svojich izieb. Nemám chuť pozerať sa na takých kokotov" povedala som a všetci odišli okrem Jasona.

,,E-" nedokončil.

,,Nie Jason, pre teba to platí rovnako tak ako aj pre nich" povedala som a on odišiel. Napadlo ma teraz ísť sa pozrieť na mamu.

Otvorila som dvere a zamkla za sebou. Mám pri sebe dve zbrane keby niečo a aj injekciu.

,,Ahoj Elizabeth" povedala mama a škodoradostne za usmiala.

Ták a je tu ďalšia časť :) ako sa vám doteraz páči príbeh?


Mafiánska princeznáWhere stories live. Discover now