2.DOĞUM GÜNÜ PLANLARI

13.2K 606 47
                                    

İyi okumalar..

■■■

Öykü'nün ağzından;

"Çünkü sen küçüksün!"

Sedef'e yani küçük kardeşimize Masal'la aynı anda cevap verince birbirimize bakıp gülmeye başladık. Bu sık sık olurdu ve biz hepsinde de gülerdik. Biz böyle gülerken Sedef kollarını bağlayıp surat asıyodu. Teyzem Sedef'in yanına gitti.

"Bebeğim ne kadar hepsine karşı savunsamda bu sefer haklılar." Biz bunu duyunca Masal'la birbirimize bakıp ibnece sırıttık. Teyzem bunu görünce bize gözlerini kısıp baktı. "Ama merak etme , bizimle beraberde bi doğum günü partisi kutlicaklar.."

Anında gözlerim açıldı. "Sizin partinizi bi sonraki güne atarız dersen ilk önce ikinizi sonrada kendimi keserim!" Masal'da anında bana katıldığında teyzeme tip tip bakmaya başladık. Teyzem göz devirdi. "Hayır saçmalamayın. Doğum günü gününde kutlanır. İlk bizle öğlen yada sabah kutlarsınız , gecede partinize gidersiniz." Rahatlayıp başımızla onayladık. Sedef hala ikna olmayıp "ya ben gecekinede gitmek istiyoruum" dediğinde gözlerimi kısarak baktım. "Yüzüne vurmamaya çalışıyoruz canımın içi. Parti +18 olucak ve sen KÜÇÜKSÜN!" Sinirle söylediğimde yerine sindi. Masal tatmin olmuş şekilde gülümsediğinde aynı şekilde sırıtıyodum.

¤¤¤¤¤

"Emre gelicek."
"Mert'te gelicek."
"Pelin'siz olmaz."
"Ayça'da geliyo."
"Görkem'i unutmayalım."
"Furkan'da var bizden."
"Furkan'ın sevgiliside gelir."
"Yani kısaca" (bana gülümseyerek baktı.)
"Bütün 11'ler.."

Masal'la davetlilerin listesini hazırlarken son sözümle diyaloğu bitirdim. Masal'la güldüğümüzde bilgisayardan davetiye çıktılarını çıkarmıştık. 300 tane davetiye çıkarttık. Eksiği olmasında fazlası sıkıntı olmaz diye.

¤¤¤¤¤¤¤

Masal'ın ağzından;

"Gelirseniz memnun oluruz." Okulda herkese tek tek davetiye dağıtırken herkese aynı şeyi tekrarlıyodum. Koridorun diğer ucuna baktığımda dağınık topuzlu ve ağzında kalem elinde defter olan ikizimi gördüğümde gülümsedim. Peşimden gelip benim davetiye verdiklerimin ismini alıyodu. Evet partiye isimsiz sokmicaktık. Rezil olmak istemeyiz.

Normal insanlar böyle düşünürler tabi. Bizse biri girip sorun çıkarırsa kanını emeriz diye korktuğumuz için bunu yapıyoruz. Yoksa rezil olmamız kimin umrunda , zaten popüleriz.

Moralimi bozmamak için iç sesimi kestim. "Gelirseniz seviniriz.."

Öykü'nün ağzından;

"Senin adın neydi?" Masal'ın peşinden 276. kişinin ismini yazıyodum. Biz davetiyeler çok demiştik ama yetmicen gibi duruyodu. Aslında nerdeyse herkese vermiştik.

Masal'ı bulmak için çevremi süzdüğümde Masal'ın Mert'e davetiye verdiğini gördüm. Azıcık sırıtıp yanlarına yürüdüm. "Senin adın neydi?"

Mert ifadesiz duruyodu. "Mert Elçi. Gelebiliceğim kesin değil." Ağzımdaki kalemi alıp davetiyelerle defteri bi elime topladım. Soyadını yazarken irkildim. Ne yani , bunlar Emre'yle kardeşler mi?

Öyle dalmışken Mert'in arkasından çıkan Emre dikkatimi bozmuştu. Masal'dam davetiyeyi alırken bana bakıyodu. Önümde durduğunda ağzımdaki kalemle ona bakmaya başladım. "Senin adın neydi?"

Bilmiyomuş gibi yaparken çok salak görünüyosun.

"Emre Elçi." Ağzımdan kalemi alıp yazdım. Tam arkasını döndüğünde "dursana" dedim. Durup bana döndüklerinde "siz kardeşmisiniz?" diyebildim. Emre başıyla onayladığında bende onayladım ve gittiler. Masal nefesi kesilmiş şekilde bana baktığında bende derin bi nefes verdim.

¤¤¤¤¤¤

"Oha biz onlarla olursak müthiş olur. Düşünsene dördümüz düğün yapıyoruz çifte düğün. Ne kadarda güzel olurdu dimi ama. Bembeyaz gelinliğin içinde çok güz.." sözünü sinirle kestim. "Masal dinle. Şöyle hayaller kurma. Biz onlarla olamayız. Ne kadar çok istesemde olamayız. Onlar fani normal birer insanlar. Olayın ciddiyetinin farkındamısın bilmiyorum ama şunun şurasında 1 hafta sonra kana susamış birer vampir olucaz. Hayal kurmaya devam edersen daha çok üzülürsün. Buna alışmaya çalış. Onlar bize göre değiller. Kendini düşünmüyosan Mert'i düşün. En küçük tartışmanızda kanını emip onu öldürebilirsin." Masal'ın gözleri dolduğunda "özür dilerim ama gerçek bu bebeğim." Ona sarıldığımda oda bana sarıldı. "Neyse en azından tek değilim. İyi ki varsın." Gülümseyip "sende iyi ki varsın canım ikizim." Ondan ayrılıp yüzümü buruşturdum. "Sümüklü kız olursan vampir olduğundada sevgilin olmicak." Gülmeye başlasakta gerçekten üzülüyoduk.

■■■

Bitti.. Umarım beğenmişsinizdir..

-MELEZ KIZ-Where stories live. Discover now