8 ♛ Korku ve Opal

16.2K 1.4K 302
                                    

♛ 8

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

♛ 8. Bölüm ♛

KORKU VE OPAL

RN 1500 Borgea 24 - Kızıl Ülke, Opal

Diyar'ın Hükümdarları, üç ayda bir eski başkent Opal'de toplanırlar ve Yüce Diyar Konseyi'ne katılırlardı. Yüce Diyar Konseyi'nin sonraki toplantısına yaklaşık on gün kalmıştı. Bu kez Kızıl Kraliçe görüşmelere bir hükümdar olarak katılacaktı, korkuyordu. Korkusunun asıl nedeni ise ablalarının gücünü öğrenmeleri, onu tehdit olarak görmeleri değildi. Başka bir şeydi, ne olduğunu anlayamadığı bir histi. Bir şeylerin olacağını biliyordu.

Bu kez görüşmeler farklı olacaktı. Savaş ilanıyla iki ülke birbirlerinden ayrılmıştı. Görüşülecek meselelerden ilki, iki ülkenin yönetim olarak tamamıyla ayrılması ve yakında olacak savaştı. En azından Kızıl Kraliçe'nin gücünden bahsedilene dek alınacak kararlar bunlardı. Bir kararın daha alınması gerekecekti çünkü Turkuaz Saray'daki Gök Kraliçe'nin dostları, yıllardır büyüttükleri ve eğittikleri kızın hakkını almasını istiyorlardı.

Kraliçe Mysania, ablaları Diyar'ı iki ayrı başkentten yönetirken, Diyar'ın eski başkentinde kalmak zorunda kalmıştı, bu sürede eski başkenti ve sarayı tanımıştı. Opal halkı da onu tanımıştı.

Toplantıyı düşünmeyi bırakıp kütüphaneye gitmişti. Diyar'ın en büyük kütüphanesi, Turkuaz Saray'ın sınırları içerisindeydi. Başı ve sonu belli olmayan, güçlü kahinlerin görülerinin halen eklenmeye devam ettiği kehaneti araştırıyordu. Bahsi geçen hükümdarların Gök Kraliçe'nin kızları olduğu belli olmasa da öğrenmek istiyordu. Saatlerini burada geçirirken ahşap masanın üzerinde onlarca kitap birikmişti. İstediğini henüz alamamıştı. Kehanette o ve kardeşlerinden bahsedildiğine dair bir kanıt yoktu.

Belki, bahsi geçen hükümdarlar onlar değillerdi. Buna tüm kalbiyle inanmak istiyordu.

Gök Konsey'in zamanını haber vermek üzere bir muhafızın kütüphaneye gelmesiyle araştırmasını bir süreliğine bırakmak zorunda kaldı. Konsey üyelerinin yanına vardığında herkesin yerleşmiş olduğunu gördü. Görevli muhafızın asasının yere vurulma sesiyle toplantı resmi olarak başladı.

Mysania, önündeki buzlu şerbetten bir yudum aldı. Temsilci Arlenom'un konuşmasını bekliyordu çünkü Mysania hala resmi bir hükümdar sayılmazdı.

"Opal tehlikede." dedi adam herkesin aklından geçeni söyleyerek. "Ak Kraliçe ve Kara Kraliçe'nin iletişime geçtiğine şüphe yok. Mysania'nın gücünü hissetmiş ve kehaneti önlemeyi düşünüyor olmalılar."

"Kehanette geçenin biz olduğumuzdan ve kehanetin bizim dönemimizde gerçekleşeceğinden emin miyiz?" diye sordu Mysania.

Temsilci Arlenom derin bir nefes aldı. "Öyle ya da böyle, Kızıl Kraliçe, ablaların Opal'e saldırmayı düşünüyor olmalı."

EJDERHA'NIN ÖFKESİ ♛ Kraliçelerin Savaşı IHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin