Istoria unei pisici

35 5 0
                                    

Ne mai spunand nimic , am urmat-o pe fata in tacere, am iesit din acea acamera in care m-am trezit si am dat intr-un hol mare luminos ,sus o multime de candelabre de cristal (sau imitatie nu stiu sa le deosebesc) straluceau ca lumina soarelui , pe pereti din dreapta erau tablouri in care erau diferite portrete ale unor oameni, pe stanga erau tablouri cu pisici, o groaza de pisici, care mai decare mai colorate , albe , gri , portocali dar nici una neagra, asta e surprinzator.
Servitoarea mergea in fata mea ( presupun ca e servitoare, era imbracata ca o servitoare, exact cum vedeam pe la televizor) fara sa se uite in spate sa vada daca mai vin , am mers vre-o 2 minute pe acel hol pana am cotit la dreapta , in fata mea statea o usa impunatoare din lemn masiv ornat cu difetite forme , ii dadea un aer autentic si vechi. Servitoarea a batut de 2 ori in usa si intra,se apleca si spuse ceva persoanei sau persoanelor din camera in care urma sa intru , aceasta se scuza si veni spre mine .
- Puteti sa intrati, Stapana va asteapta.
Zis si facut , intru incet, dar cu grija in camera. Era o camera foarte mare, zugravita recent ,inca se simtea mirosul de vopsea ,mobila era noua de culoare neagra iar pereti tot un rosu aprins ( exact ca in camera in care m-am trezit) in mijlocul camerei pe un fotoliu statea o fata de 17-18 ani picior peste picior , era foarte frumoasa , parul negru lung si stralucitor , trasaturi foarte delicate . Era imbracata intr-o rochie fara dantela de culoare rosu cu negru , se asorta bine cu camera ( asta era ciudat ) .

Aceasta vazandu-ma se ridica si paseste incet spre mine , eu stateam pe loc nestiind ce sa spun sau ce sa fac . Aceasta statea in fata mea uitandu-se cu ochii ei de un verde-smarald , foarte patrunzatori parca putea sa citeasca in sufletul tau .
Isi puse palma pe fata mea atingand-o usor , apoi isi apropie buzele din ce in ce mai mult de buzele mele, insa nu facura contact, acestea se dusera spre urechea mea dreapta si-mi sopti ceva :
- In sfarsit esti aici . Tresar la auzul soaptelor fetei.
Inchit in sec si fac un pas inapoi, apoi cu o voce destul de ragusita intreb:
- Dar unde mai exact sunt ?
Pe fata fetei se ivi un zambet , un zambet foarte frumos .
- Esti unde ar fi trebuit sa fi demult, insa am avut unele dificultati , nu am putut sa vin sa te iau repede...drept urmare servitori mei au hotarat sa te aduca.
Am ramas putin surprins,
- Ce inseamna la ei sa ma aduca ? De fapt, intrebarea cea mai buna, Cum sa ma aduca,mort?
Aceasta incepu sa rada si ma batu pe umar.
- Scuza comportamenul Ellei , e un pic mai impulsiva .
-Doar un pic ? Spun eu sarcastic.
Asteptam cateva momente, sa inceapa sa ma lamureasca care-i faza cu ochii si de ce ma adus aici si in primul rand, cine e. Insa nimic, doar statea langa mine parca analizandu-ma din priviri. Vazand asta am luat initiativa.
- Ai de gand sa imi spui cine esti? Ce caut aici ? De ce am ochii asa ? Si cum ai facut faza cu pisica?
Aceasta zambi si se uita mai insistent la mine ca niciodata.
- Lasa-ma mai intai sa te intreb eu ceva , ai auzit vreodata ce e ala un Linx ?
- Nu, am raspuns simplu.
- Ma gandeam eu, sa iti spun de la inceput . Familia mea se trage dintr-o nobila familie de Linx , un Linx este o specie de feline evoluate , sunt convins ca ai auzit de varcolaci, am incuviintat din cap aceasta continua , si ei exista , eu sunt un fel de vraco-pisica sa zic asa , dar prefer termenul de Linx , asa cum si varcolacii prefera Werewolf.
Cu greu procesam informatiia primita , toata aceasta poveste ma duce cu gandul la un film sau o carte cu vampiri si varcolaci.

Pisica Neagra ( Black Cat)Where stories live. Discover now