25. Překvapení

2.2K 133 0
                                    

,,Chceš na to rajčata nebo salát?" Obrátila se na mě Anne ale já jsem ji ani moc nevnímala. Upoutala mě až tím že do mě drkla.

Vyplašeně jsem se na ni podívala. ,,Co?" Vyhrkla jsem. Otráveně si povzdychla. ,,Chceš na to rajčata nebo salát?" Zeptala se mě a ukázala na nedodělaný sendvič.

,,Ehm, salát." Zamumlala jsem a opřela jsem si bradu o dlaň. Nepřítomně jsem se dívala před sebe a přemýšlela jsem o tom co se včera stalo.

,,Lay, notak, dneska si nějaká duchem mimo, děje se něco?" Zeptala se Anne a odložila kuchyňský nůž na linku. Se starostlivým pohledem mě prozkoumávala.

,,Jsem v pohodě, to jen asi ten přesun." Mávla jsem nad tím rukou. ,,Dobře ale kdyby něco tak..." ,,Jo, neboj řekla bych ti."Usmála jsem se na ni a ona jen přikývla a dala se do dodělávání sendvičů.

Já jsem si zatím poodjela do obýváku a tam jsem se zastavila u gauče. Šáhla jsem po ovladači a zapnula jsem ji.

Chvíli jsem projížděla různé programy až jsem zakotvila na jednom kde běžel nějaký nezáživný film. ,,Dneska jdeme na rehabilitace, Lay." Přihnala se ke mě Anne se dvěma talířky se sendvičem.

Jeden mi podala a s druhým si sedla na gauč vedle mě. ,,Jo, já vím." Hlesla jsem a položila jsem si talíř do klína. Neměla jsem teď ani pomyšlení na jídlo ale aspoň kousek jsem snědla aby Anne neřekla.

,,Nevíš co je s Harrym? Celej den je zavřený v pokoji." Zeptala se nespouštějíc oči z obrazovky.
,,Ne." Odpověděla jsem krátce a dělala jsem že mě zajímá děj v televizi.

Postraně jsem si všimla jak se na mě Anne podívala ale dělala jsem že nic nevím. ,,Vážně?" Zeptala se a odložila svůj talíř na stolek před sebou. Povzdechla jsem si a upřela jsem na ni pohled. ,,Vážně." Pokrčila jsem rameny a pohled jsem rychle odvrátila.

,,Lay, podívej se na mě." Pomalu jsem na ni přesunula zrak s nevinným výrazem ve tváři.
,,Fajn a teď mi řekni pravdu." Nakrčila jsem obočí. ,,Jakou pravdu?"

,,Nehraj to na mě." Neustupovala a já jsem nakonec jen poraženě zavrčela. ,,Harry...mě včera políbil, nic víc, nic míň, ano? Nic se neděje!" Vyhrkla jsem rychle a promnula jsem si pravý spánek. ,,Vy se mi jen zdáte." Uchechtla se Anne a otočila se zpátky k televizi.

,,To mi povídej." Zamumlala jsem. ,,Proč jste od sebe tak...odtažení?" Zeptala se najednou Anne, čímž mě totálně zarazila.

,,Jak to myslíš?" Zamračila jsem se. ,,No, vidím jak vás to k sobě přitahuje ale vy se naschvál vzdalujete a to pak bolí oba." Vysvětlila mi. ,,Jak to můžeš vědět? Harryho neznáš a ve mě se vyzná fakt málokdo. " Povzdechla jsem si.

Anne se nervózně zavrtěla a pohled upírala do televize. Tady mi něco nesedělo. ,,Anne?"

,,No?" Špitla ale stále nespouštěla oči od reklamy, která právě běžela. ,,Odkud vlastně jsi?"

,,No, ehm, z Londýna." Pousmála se a já jsem přimhouřila oči. ,,Na jakou si chodila školu, jen tak ze zajímavosti?" Pousmála jsem se a ona se na mě konečně podívala. ,,Na uměleckou." Nervózně se pousmála a já jsem v jejich očích uviděla obavy.

Harry vyrůstal v Londýně a chodil na uměleckou školu jak mi kdysi říkal a to jak jednou nazval Anne 'Ann'....všechno mi to zapadlo do sebe.

,,Zajímavé." Zamumlala jsem a pohled jsem stočila k televizi.

Uslyšela jsem jak se dveře u horního schodiště otvírají a pak následné kroky dolů. ,,Ahoj." Hlesl unavený hlas Harryho. ,,Ahoj." Zamumlala jsem a Anne na něj s úsměvem kývla. Harry si sedl na křeslo vedle televize. ,,Konečně si vylezl." Uchechtla se Anne a já spolu s ní. ,,Nebylo mi nejlíp, jen jsem se asi špatně vyspal."

,,Už je to lepší?" Zeptala jsem se automaticky a Harry na mě upřel zrak a přikývl. ,,Jo, už jsem v pohodě."

,,Dneska jedem na rehabilitace." Nadhodila Anne při dlouhé odmlce. ,,Jo, myslím na to, zlepšilo se ti to nějak?" Pousmál se a já jsem zklamaně zatřepala hlavou. ,,Ani ťuk."

,,Půjde to, uvidíš." Drkla do mě Anne a povzbudivě se usmála a Harry jí přitakal. ,,No, snad ano." Pousmála jsem se nuceně.

,,Půl druhé, co kdyby jsme už vyrazily? Ještě stihnem kavárnu."
Navrhl Harry a Anne nadšeně přikývla. ,,Tak my se oblečem a pak můžem vyrazit ano?" Řekla Anne a vstala z gauče, přišla ke mě a tlačila mě k pokoji.

Vytáhla mi světlé džíny a bílé tričko. Pomohla mi to obléct a pak odběhla do svého pokoje, ze kterého vyšla v obyčejných džínách a černém svetříku.

Vyrazily jsme ven do deštivého odpoledne. Autem jsme dojeli až ke kavárně, která vypadala slibně a nakonec jsme skončily u jednoho rohu, u dřevěného stolu.

Každý jsme si objednali svoje a teď jsem jen vyčkávali kdy nám kafe donesou. Harry a Ann byli zapředení do rozhovoru a já jsem jen pozorovala mé ruce, které jsem měla natažené před sebou.

,,Jdeme Lay?" Zeptala se mě Anne, když už jsme měli dopito a já jsem přikývla.

V nemocnici jsme byli brzo a ještě chvilku jsme čekali na příjem na moji rehabilitaci. Nakonec z jedněch dveří vyšla mladá sestřička a pozvala mě dál i s Anne.

Harry raději zůstal v čekárně.

V bílé místnosti mě položili na lehátko a za chvíli přišla příjemná doktorka a začala mi vysvětlovat jak budou rehabilitace probíhat. Na všechno jsem přikyvovala a pak jsme se dali na cvičení.

Nejdřív mi zvedla pravou nohu a pomalu ji ohnula. Nic jsem necítila, akorát teplo z jejích ruk, což jsem jí hned řekla.

,,A tady něco cítíš Layle?" Zeptala se mě a šáhla mi na místo kousek pod kolenem. Viděla jsem jak mi to místo zmáčkla a mě se dostavila reakce. S pousmáním jsem přikývla. ,,Něco málo."

,,To je docela pokrok." Usmála se a přemístila se ke druhé noze.

Začala od chodidel, kde jsem nic necítila až po koleno kde už jsem dokázala rozeznat doteky.

Dělala se mnou ještě různá cvičení a pak mě propustila.
Vydali jsme se k autu a vyjeli jsme k domu.

V autě byla docela napjatá atmosféra ale dalo se to vydržet než jsme dojeli.
Všimla jsem si že tu stojí auto, které tu předtím nestálo ale myslela jsem si že je to někoho z domu.

Dostali jsme se až ke vchodovým dveřím a mířili jsme k výtahu, když jsme se k němu však přibližovali tak jsem si musela pořádně prohlédnout člověka, který stál před ním.

O můj bože.

Neskutečné! 3K? Děláte si srandu?:3blázínci❤
Nový díl o ničem a je dost krátký ale potřebovala jsem něco vydat, poslední dva dny jsem neměla vůbec žádnou inspiraci ale už se pomalu vrací. ❤

Omlouvám se za chyby ale je to psané na rychlo.:-)
Děkuju moc❤-H

Bodyguard-|HS|Kde žijí příběhy. Začni objevovat