30. Bölüm: ''Sıtırasızkop ararken sıtırasızinsan bulduk.''

14.7K 1.1K 269
                                    

Selamın aleyküm umarım beğenirsiniz.

Vote ve yorumlarınız bekliyorum. iyi okumalar.





Gözlerimi açtığımda abimler başımda bekliyordu. Abim yanıma geldi.

''İyi misin?''

''İyiyim.''Boğazım biraz kaşınıyordu ama daha iyiydim en azından hayvan gibi öksürmüyordum.

''Dünden beri uyuyordun.''dedi. Yuh be ayı gibi uymuşum. Yalnız dün ne komediydi ya. Öksürme krizinde olmasam hayvan gibi gülerdim. Dün Hepsi benim öksürmemle küstüm çiçeğinin barışmış versiyonu gibi açılarak hastalıklarını yenip yanıma geldiler.-Evet ilaç gibi kızım biliyorum.-Cidden komediydi o tipleri.

''Tamam artık soruşturmaya geçebiliriz. Beyinsiz kardeşim sen bu bitki çayına neler kattın.''dedi bana sürekli iltifat eden biricik abim.

''Bitki.''dedim ve güldüm. Göz devirdi.

''Doktorun öksürmenin sebebini alerji olduğunu düşünüyor. Ama genede test sonuçlarını bekliyorlar.''dedi. Ya doktor bile test sonucunu bekliyor. Koskoca doktor olmuşsun niye test cevabını bekliyorsun?

 Acaba hastanenin müdürü -kırmızı pilot kalemiyle- bu testleri kontrol edip doktorlara mı veriyor? Şuan iç sesim bile olmayan gözleriyle cahilsin bakışı attı biliyorum ses kes.

İçimde yaşadığım dünyamdan ayrıldım ve sıfatıma bakmakta olan burnu sümüklü, çok hücreli baktericiklere döndüm.

''Ne alerjisi ya kız womanın alerji olur mu?''dedim delikanlılık taslayarak. Ediz kahkaha attı.

''Hastanenin ilaç kokusu sende kafa mı yapıyor anlamıyorum ki?''Anlamassın anlamazsın. Çünkü sen tam bir malsın.

Hem bir kere hastane kokusu bende kafa yapmış olsa şuana kadar 5453753 kafam olurdu. Malum her gün burdayım. Ediz malına döndüm.

''Puf senle muhattap olamayacağım.'' Ediz göz devirdi ve voroş hastanenin voroş koltuğuna oturdu. Hep de bu hastaneye geliyoruz ya. Bıktım yeminle bıktım burdan. 

''Ben doktorunla konuşmaya gidiyorum. Aman gözünü seviyim bu odadan ayrılma. Geçen kayboldun mal gibi, gene tekrarlanmasın.''dedi abim.

''Tamammmm.''dedim her harfi uzatarak. Abimin arkasından yeniçeri misali Ediz, Ayaz ve kızlarda çıkınca Bora'yla baş başa kaldık. Bora yanıma gelip yatağıma oturdu.

''Kanka gene korkunttun lan bizi.''

''Sizde ne ödlek çıktınız ya.''dedim ve göz devirdim. Biliyorum benim gibi mükemmel bir insan ölme teklikesi filan atlatıyor bu yüzden korkmanız normal ama az dozaşta korkun. Bıktım ya aynı sözcüğü duymaktan. 

''Hayvan gibi öksürünce korkmamız normal Arya.''

''Ya tamam artık kapat konuyuda bir şeyler yapalım canım sıkıldı.'' Bora n'apalım der gibi bana baktı.

''Ya gel azcık hastene turu yapalım. Her gün geliyoruz nerdeyse. Bari ne nerde öğrenelimde bir şeyler yaparız.''dedim sinsice sırıtırken. Bora güldü.

''Aman başına bela alma abin feci kızar.'' Sence abimi takıyormuş gibi bir tip var mı bende borazanım. Bir soldan bak, bir sağdan bak. Bir yukarıdan da bak aşşağıdan bakma burunumun içini görebilirsin. Tamam sustum.

''Ya kim takar onu. Hadi gel gezek, canım sıkıldı.''dedim ve rahatsız yataktan kalktım. Kesin bu yatağı yapan kişi malzemeden çaldı bak ben size söyliyim.

New York'a Giden Çılgın TürkWhere stories live. Discover now