1.1

697 39 5
                                    

"Bu hikaye Divergent serisinden ilham alınarak yazılmıştır. Fakat tıpkısının aynısı olmadığını bilmelisiniz."

Bölüm şarkısı : Rachel Platten - Fight song.
Multi : Eric Coulter

" Test sonucumun fedakâr olduğuna inanabiliyor musun?" Kahkaha atarak çatıya tırmanmaya çalışıyordum. Ve bu zordu. " Sessiz ol Ari! Yarın sabah korkusuzlardan biri olduğumuzda sana sessiz ol demek zorunda olmayacağım! Sanırım sırf bu yüzden korkusuz olmak istiyorum. " Beatrice kahkaha atıp,omzuma vurunca bende ona vurdum. " Götlük yapma Bea." Argo kullandığımı duyan Beatrice kocaman olmuş gözleri ile bana dönünce kahkahamı tutamadım. " Argoya alış bebeğim. Gittiğimiz yerde bunlardan bolca olacak."

***

Beatrice Prior!" En yakın arkadaşımın elini bir kez daha sıktıktan sonra kulağına eğilip fısıldadım. " Bea,unutma ne olursa olsun beraber korkusuzlardan olacağız." Elimi bırakıp sahneye gidişini elini kesişini,tereddütsüz kanını sıcak kömüre damlatmasını ve korkusuzların onun için çığlık atışını izledim. " Jefery Black! " Bilgelik çocuğu kanını bilgelik kasesine damlattıktan sonra koltuğuna geri döndü. Üç kişinin ardından kendi adımı duydum. " Ariel Karev!" Kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyordu. Anneme ve babama dönüp gülümsedim.

Bıçağı elime bastırıp kesilmesini bekledim. Hafif bir sızı ardından ortaya çıkan koyu kanımı kömürlere damlattıktan sonra hızla mendillerden birini alıp Beatrice'in yanına koşturdum. Diğer korkusuzlar omzuma vurup tebrik ederken gördüğüm tek şey annemin gözyaşlarıydı. Üzgünüm anne.

***

Deli gibi koşan korkusuz doğumluları takip edip koşmaya başladım. Beatrice benden biraz daha öndeydi. Kafamda küçük bir yarış başlatıp onu geçtiğimde güldüğünü duydum. Diğerleri raylara tırmanmaya başladığında ne yapacağını bilmeyenler olarak salak gibi arkalarından bakmakla yetindik. Sonunda birileri yukarı tırmanmamız gerektiğini söylediğinde önümde ki demir parçasına yapışıp yukarı çıkmaya başladım. " Bence bizi öldürmeye çalışıyorlar!" Adillikten gelen kız hem koşuyor hemde bağırıyordu. Rayların üstüne,haraket eden bir trenin arkasından koşmanın en iyi açıklaması kesinlikle buydu. Lider olduğunu düşündüğüm adam zıplayıp trene tutunduktan sonra kapıları açıp herkesin içeri girmesini izledi. Son gücümle kendimi içeri attım. Beatrice,ben ve Adillikten gelen kız bir parça çöp gibi trenin zeminine yığılmıştık." Ben Katy." Diyip gülmeye başladıktan sonra elini önünde sallayıp kahkasının ardından konuşmaya çalıştı." Sinirlerim bozuldu sanırım." Bea gülüp eliyle beni gösterdi. " O Ariel. Bende Beatrice." Biz gülüşürken trenin kapılarını açan adam bağırmaya başladı." Hadi!" Yığıldığım yerden kalkıp açık kapıdan neler olduğuna baktım." Aman tanrım!Bea atlıyorlar!"

" Üç diyince beraber atlıyoruz. Tamam mı?" Başımı sallıyıp trenin en sonuna gittim. "Üç!" Kendimi havaya fırlatmam ve yere yapışmam arasında sadece saniyeler vardı. Vücuduma batan taşları silkeliyip ayağa kalktım. " Hadi Bea o kadarda kötü değildi." Hâlâ yerde olan Beatrice'e elimi uzatıp kalkmasına yardım ettim.

" Ben Eric! Sizin liderinizim." Duvarın üstünden bize seslenen adama döndüm. Kaşının üstünde ki piercingleri,sarı saçları ile tam anlamıyla- " Vay canına Ari! Hayallerinin erkeğine benziyor." Beatrice gülerek kulağımın dibinden ayrılınca bakışlarımı Eric'e çevirdim. " Aşağıya atladığınızda tam anlamıyla korkusuzlara katılmış olacaksınız. Birinin ilk olması gerekiyor. Kim ilk olmak ister?" Arkalardan bir çocuk elini kaldırınca Eric kaşlarını kaldırdı. " Aşağıda su ya da bizi tutacak birsey var mı? Ve atlamazsak ne olur?"

" Atlamazsan burdan atılırsın. Ailene de dönemeyeceğin için topluluksuz olursun. Aşağıda ne olduğunu sizin keşfetmeniz gerekiyor." Çocuk geri çekilirken Beatrice'in el kaldırdığını gördüm. " Ben! İlk ben atlarım. " Eric duvardan inip Beatrice'e yol açtı. Bea hızla duvara çıkıp kendini düşünmeden boşluğa bıraktığında nefesimi tuttuğumu fark ettim. " Sen! İlk atlayanla fısıldaşan,ikinci atlayan olmak ister misin?" Kabul etmek için ağzını açmıştım ki benim yerime cevap verdi. " Tabi ki istersin." Titreyen bacaklarımı haraket ettirip duvara tırmandığımda Eric'in ofladığını duydum. " Hadi saatlerce seni beklemeyeceğiz." Uyuz. Gözlerimi kapatıp kendimi boşluğa bıraktım. Vücudumun deydiği şey beni tekrar havaya fırlattığında kocaman bir ağa düştüğümü fark ettim. Birisi ağı çekiştirip beni ağdan aldı. " Adın ne?"

" Ari-Ariel." Basını sallıyıp Beatrice'in beni kucaklamasına izin verdi. " İkinci atlayan Ariel!" Beatrice'le ağdan en uzak köşeye gidip kendimizi yere bıraktık. " Bana adımı sorunca ona adımın Tris olduğunu söyledim. Ari,ben Beatrice'i tamamen öldürdüm." Heyecanla konuşan arkadaşıma sarılıp dördüncü atlayanın kim olduğunu görmeye çalıştım. Üçüncü Peterdı. " Dördüncü atlayan Katy!"

***

" Korkusuz doğumlular Rachel ile gidiyor diğerleri Four'u takip etsin!" Eric ağa atlamamıştı başka bir yerden geliyordu. Bizi ağdan indiren- sanırım liderlerimizden biri- adam yürümeye başladığında onu takip ettik. " Ben Four,liderinizim. Fiziksel ve zihinsel olarak iki bölümde eğitim alacaksınız. " Karanlık koridorun ardından büyük bir alana geldik. " Buraya pit diyoruz. Çalışmalar burada oluyor. " Beklemeden başka bir karanlık koridora girince koyun sürüsü gibi peşinden gitmeye devam ettik. " Ve on haftanızı geçireceğiniz yer. Burda kalacaksınız. " Eric'e soru soran çocuğun sesini yeniden duyunca ona döndük. " Kızlar mi burada kalacak erkekler mi? " " Hepiniz burada kalacaksınız. Hey birde banyoyu görün bayılacaksınız!" Ne bir perde vardı ne de duvar. Herşey göz önündeydi.

" Giyinip pite gelin." Four odadan çıkınca herkes kendine yatak seçmeye başladı. Duvar kenarında ki yatağı ben yanında ki yatağı da Tris aldı. Katy'nin de ortalarda bir yerde olduğunu gördüm. Siyah korkusuz kıyafetlerini giyerken üçüncü atlayan çocuğun sesini duydum. " güzel bacaklar tutucu!" Tris ile aynı anda çocuğa dönünce, çocuğun yüzünde ki sırıtma kayboldu. Siyah ceketi de üstüme geçirip odadan çıkanları takip ettim. Pite girmeden önce eski kıyafetlerimizi ateşe atmamız gerekiyordu. Kıyafetlerden kurtulduktan sonra pite girip Eric'in önünde durduk. " Her başarınız için puan alacaksınız. Kırmızı çizginin altında kalanlar gidecek. Siz bizi seçtiniz şimdi biz sizi seçeceğiz."

Tris'in ağzından;

Bakışlarımı Ariel'e çevirdiğimde çatık kaşlarla Eric'e baktığını gördüm. " Bunu bize söylemiş olmanız gerekmiyor mu? " dedi birden. Eric kimin konuştuğunu anlamak için gözlerini üstümüzde gezdirdi. Gözleri Ariel'de takılı kaldığında nefesimi tutup ne yaptığını anlamaya çalıştım. Ariel'in dibine girip suratını suratını yaklaştırdı. Konuşsalar dudakları birbirine değecekti sanki. " Ne o korktun mu acemi? " Ariel bir adım geri gidip başını iki yana salladı. " Hayır,ben sadece-" Eric Ariel'den uzaklaşıp lafını böldü. " Güzel."

Kıkırdayarak yanımızdan geçen korkusuz doğumluların konuştukları şey seçimimiz yüzünden pişman olma nedenlerimden ilkiydi.

" Yeni kız Eric'in gözüne takılmış bile. Yakında çukurdan cesedi çıkarılır."

FEARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin