18

797 37 6
                                    

Net als alles is opgeruimd en ik Davy een berichtje wil doen gaat de deur zachtjes open en zachtjes weer dicht. "Nicolaï?" Vraag ik en ik storm naar de gang.

"Oh Nicolaï waar was je gek" zeg ik blij en ik storm op hem af, "ik ehm was bij..." "Nicolaï waarom ruik je naar een onbekende vrouw?" Onderbreek ik hem en meteen laat ik hem los. "Lindy sorry ik was dronken" zegt hij en hij pakt m'n hand vast "verdomme Nicolaï" roep ik en ik voel de tranen over m'n wangen glijden. "Sorry Lindy het spijt me" zegt hij en ik trek m'n hand los. "Mikkel bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan gisteravond, vannacht en vanochtend, je bent een schat" snik ik en ik loop langs Nicolaï die me weer vastpakt "Lindy laat het me uitleggen alsjeblieft? En wat hebben jullie vannacht gedaan? Gadverdamme" "Nee Nicolaï ik hoef je even niet meer te zien ga maar lekker terug naar dat wijf, denk je nou serieus dat wij het gedaan hebben? Hij was er voor me toen jij bij dat wijf lag" zeg ik boos en ik loop het huis uit en smijt de deur met een klap dicht. Ik pak m'n sleutel uit m'n tas die gelukkig in de gang lag waardoor ik hem meekon nemen. Ik start de auto en rijd naar Naomi aangezien ik met haar had afgesproken.

Ik bel aan en veeg ondertussen wat tranen weg. "Hey Lindy, ik ga zo weg dus je hebt Naomi voor jeze... Hé wat is er?" Vraagt Joël en hij slaat z'n armen om me heen. "Hij is vreemdgegaan" snik ik "hey Lindy" zegt Naomi vrolijk "oh wat is er?" Vraagt ze en ik hoor een beetje bezorgdheid in haar stem. Joël laat me los en Naomi slaat meteen haar armen om me heen.

"Vertel maar rustig wat er is gebeurd" zegt Naomi en ze legt haar handen op mijn benen die als een gek trillen. "Om twaalf uur gingen Mikkel en ik naar boven maar ik kon niet slapen dus om één uur ging ik naar Mikkel en gingen we met z'n tweeën beneden zitten. Om kwart voor twee ongeveer ben ik in slaap gevallen op de bank en toen heeft Mikkel me in bed gelegd. Vanochtend toen ik wakker werd was Nicolaï zijn kant onbeslapen en ging ik naar Mikkel z'n kamer maar die was leeg dus ging ik naar beneden waar hij een eitje aan het bakken was. Toen ging ik me aankleden en gingen we samen eten en net toen alles was opgeruimd kwam Nicolaï binnen en hij rook naar een onbekende vrouw en toen zei hij sorry Lindy ik was dronken toen zeiden we nog wat dingen en ben ik weggegaan" vat ik snel samen en de tranen rollen weer over m'n wangen. "Ach meisje kom hier" zegt Naomi en ze sluit me op in haar armen. "Hou je taai meisje" zegt Joël en hij aait me over m'n hoofd en drukt er een kus op. "Ik ben weg Naoom" zegt hij nog en dan valt de deur dicht.

Als Amber en Joan er ook zijn en Naomi alles aan hun heeft verteld besluiten we een terrasje te pakken en ik pak m'n zonnebril uit m'n tas en zet hem op. Mijn ogen zijn helemaal rood van het huilen en ook al heb ik een zonnebril op hoop ik dat ik geen bekende mensen tegen kom.

We komen aan bij een terrasje en gaan zitten, al snel komt een ober onze bestelling opnemen. "Je hebt haar echt pijn gedaan gast" hoor ik een bekende stem zeggen. "Ik weet het, ik wil haar graag uitleggen wat er gister allemaal gebeurd is maar ze liep weg toen ik dat wou doen" hoor ik Nicolaï zeggen. Verschrikt kijk ik om "ik ga even naar het toilet" zeg ik tegen de meiden en ik probeer zo onopvallend mogelijk op te staan en naar binnen te lopen.

Ik leun met m'n handen op de rand van de wasbak als de deur opengaat en ik Naomi zie binnenkomen "je zag de jongens he?!" Vraagt ze, ik knik en barst ik tranen uit. Ze slaat haar armen om me heen en wrijft over m'n rug "je gaat hier uitkomen ik geloof in je" zegt ze en ze laat me los. Ik veeg snel m'n tranen weg en zet m'n zonnebril weer op en loop achter Naomi aan naar buiten.

"Lindy kan ik met je praten?" Hoor ik Nicolaï vragen "nee Nicolaï ga weg" zeg ik met een trilling in m'n stem "ik wil wat uitleggen" gaat hij verder "Nicolaï alsjeblieft" zeg ik "misschien kun je het beter een andere keer proberen" zegt Naomi en ik hoor wat voetstappen. Amber en Naomi leggen hun hand op mijn handen die op mijn benen liggen en knijpen er zachtjes in.

"Zullen we ijs halen en dan lekker bij mij een jankfilm kijken?" Vraagt Amber "ik vind het goed" zeg ik en de andere meiden knikken ook "wacht misschien kunnen we beter naar mij want Davy en hij zijn beste vrienden en Joël was net bij hem en Jasper heb ik hier niet gezien" zegt Joan, we knikken en lopen naar Joan haar huis.

Onze lege bakjes met ijs staan op tafel als de deur opengaat en even later weer dichtgaat. De doos met tissues gaan nog een keer rond en ik veeg m'n tranen weg. "Is het die ene tijd weer?" Hoor ik Jasper vragen "nee was het maar zo" zegt Joan. En als Joan snel alles heeft uitgelegd krijg ik een knuffel en een kus op m'n hoofd van Jasper en glimlach ik zwakjes.

De jongen met het blonde haar (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu