Epiloog

876 35 3
                                    

We lopen naar buiten op het bankje waar Nicolaï me vroeg zijn vriendin te zijn. We gaan zitten en net zoals op die avond legt hij zijn hand op die van mij die op het bankje ligt. "Hier werd je mijn vriendin" glimlacht Nicolaï en ik knik "precies drie jaar geleden" glimlach ik en ik kijk om me heen. Alles is nog precies hetzelfde als toen "wat is er?" Vraag ik als Nicolaï wat zit te friemelen aan zijn shirt. "Niks liefje" zegt hij, hij drukt zijn lippen tegen de mijne en net zoals de eerste keer is het betoverend.

"Doe je ogen is dicht" zegt Nicolaï, ik sluit m'n ogen en ben toch wel een beetje benieuwd wat hij gaat doen. "Doe ze maar open" hoor ik van een andere richting als net. Als ik ze open doe zie ik Nicolaï op één knie voor me zitten met een doosje in zijn hand. Ik sla mijn hand voor mijn mond die Nicolaï weghaalt en hij blijft mijn hand vasthouden. "Lieve Lindy, in het zwembad van dit hotel was onze eerste kus en op dit bankje werd je precies vandaag drie jaar geleden mijn vriendin. Ik hou super veel van je en wil de rest van mijn leven met jou delen. Lieve Lindy wil je met mij trouwen?" "Ja, ja ik wil heel graag met jou trouwen" glimlach ik. Hij glimlacht ook, de glimlach waar ik verliefd op werd en waar ik het warm van kreeg. De glimlach die ik hopelijk voor de rest van mijn leven kan zien. Nicolaï doet de verlovingsring om mijn vinger, hij komt omhoog en bukt voorover waarna hij zijn lippen op de mijne drukt. Er klinkt wat gejuich en als ik mijn lippen van die van Nicolaï haal zie ik Mikkel en Else staan.

Else maakt nog wat foto's, ze studeert voor fotografe en ze kan al hele mooie foto's maken. Toen Nicolaï en ik weer een weekje terug waren in Nederland belde Mikkel om te zeggen dat hij Else had gevraagd als zijn vriendin en ze zei ja. "Gefeliciteerd grote/kleine zus" zegt Mikkel als hij me plat knuffelt "dankjewel klein/groot broertje" grinnik ik.

"Kom Else we laten ze met z'n tweetjes" zegt Mikkel en hij pakt de hand van zijn vriendin en samen lopen ze weg. "Wat dacht je ervan om een duik te maken in het zwembad waar onze eerste kus was en dat moment even na te spelen?" Vraagt Nicolaï "klinkt leuk maar Davy en Jackie zijn hier toch niet?" "Dan doen we het toch zonder ze" grijnst hij en hij trekt me mee naar binnen waar we ons omkleden.

We lopen naar het zwembad waar ik wat mensen in en rondom het zwembad zie staan en zitten. Als we dichterbij komen zie ik dat het de selectie is van drie jaar geleden. "Jongens?" Vraag ik glimlachend, ze kijken op en zwaaien wat. "Oké ik weet wel wat leuks" grijnst Jackie "Jackie?" Vraag ik verbaasd, ze negeert me en gaat verder met praten "Nicolaï en Lindy tegen mij en Davy" zegt ze en ze gaat op de rand van het zwembad zitten.

Na vier potjes staat het 2-2 Jackie en ik zitten op de schouders van de jongens en moeten elkaar in het water duwen net zoals drie jaar geleden. "Oké de laatste wie gaat er winnen?" Vraagt Viktor "ja wij natuurlijk" lacht Nicolaï "oké als jullie er zo zeker van zijn, als jullie verliezen moeten jullie zoenen en als wij verliezen doen we niks want Davy heeft een vriendin" grijnst Jackie. "Deal" grijnst Nicolaï en ik klim weer op de schouders van Nicolaï.

"Dat wordt zoenen" grijnzen Davy en Jackie, ik draai me om en gelukkig is het niet net zo ongemakkelijk als drie jaar geleden. Hij plaats zijn handen op mijn heupen en ik leg die van mij om zijn nek. Hij buigt zich naar me toe en drukt zijn lippen op die van mij. "Lekker Nico" lacht Viktor "Lindy hier komen" hoor ik een bekende stem zeggen als onze lippen elkaar loslaten. Ik kijk om Nicolaï heen en zie Frank staan met een serieuze blik. Glimlachend zwem ik naar de kant "gefeliciteerd" glimlacht hij en hij geeft me een knuffel. Mijn ouders komen nu ook aangelopen samen met Rody en ik ren naar ze toe en knuffel ze allebei.

Nadat iedereen ons gefeliciteerd had kwamen Mikkel, Else en alle vrouwen en kinderen er ook bij en die feliciteerde ons ook. We trokken de wijn open maar die sloeg ik even over en het feest begon "we gaan ook nog een vrijgezellen avond organiseren dus bereid je maar voor" grijnzen Naomi, Amber, Joan en Jackie. "We gaan ons best doen om het nog extremer te maken dan wat je bij Naomi, Joan en mij hebt gedaan" lacht Amber "succes" lach ik.

"Kut" zeg ik en snel ren ik naar binnen. "Lindy wat is er?" Hoor ik Jackie zeggen en dan hoor ik voetstappen die achter me aanrennen. Net als ik boven de wc hang komt mijn hele lunch naar boven "gaat het?" Hoor ik Jackie vragen en ze houdt mijn haar vast en voorzichtig knik ik.

"Hey gaat het?" Hoor ik een vertrouwde stem zeggen "het gaat" knik ik "hier een glaasje water" en Nicolaï drukt een glas water in mijn hand. "Dankje" glimlach ik zwakjes "ben je ziek?" Vraagt Nicolaï "meiden kunnen jullie ons even alleen laten?" Ze knikken en lopen weg.

"Ik wist niet zo goed hoe ik het je moest vertellen want we hebben het er nooit over gehad maar ik ben zes weken zwanger" zeg ik en ik kijk naar de grond. "Meen je dit?" Vraagt Nicolaï en licht knik ik "maar dat is fantastisch" zegt hij enthousiast en als ik hem aankijk heeft hij een grote lach op zijn gezicht. "Wanneer kunnen we het bekend maken?" Vraagt hij "pas als het elf weken is" zeg ik en hij knikt. Hij sluit mij in zijn armen "maar bij zes weken moet je toch naar de verloskundige?" Zegt hij en laat me meteen los "ja ik moet nog een afspraak maken" "laten we dat doen als we vanavond met z'n tweeën zijn" zegt Nicolaï en ik knik.

"Misschien is het een leuk cadeautje voor Mikkel om het bekend te maken op zijn verjaardag dat hij een nichtje of neefje krijgt want dan zit je op de twaalf weken" zegt Nicolaï uit het niets als we nog steeds met z'n tweetjes staan. "Dat is inderdaad leuk" glimlach ik "hij heeft het er heel vaak over gehad" lacht Nicolaï "mijn ouders zouden het ook te gek vinden maar wil je ervoor of erna de trouwdag plannen?" "Dat zien we dan wel, laten we eerst gaan genieten van ons drie" zeg ik.

"Gaat het meisje?" Vraagt m'n vader bezorgd "ja ik denk dat ik gewoon iets verkeerds heb gegeten" zeg ik "nou doe maar lekker rustig aan en laat je lekker verwennen door je vriend" glimlacht hij en ik knik.
----
Vandaag is Mikkel zijn verjaardag en het kindje is nu twaalf weken. We hebben twee cadeautjes bij ons. 1 cadeautje wat Nicolaï heeft uitgekozen en een cadeautje waar een baby Ajax shirt inzit met Boilesen jr op de achterkant. Ook zit er nog de echo foto bij.

"Hey Mikkel gefeliciteerd" zeg ik en ik geef hem drie kussen en een knuffel. "Gefeliciteerd met je vriend Else" zeg ik en haar geef ik ook drie kussen en een knuffel. Als ik Gudrun en Kenny ook gehad heb loop ik weer naar Mikkel die net klaar is met zijn cadeau uitpakken. "Dit cadeautje is een beetje voor jullie allemaal maar aan Mikkel de eer om hem open te maken" ik geef het cadeautje en ga glimlachend naast Nicolaï staan die een arm om mijn middel legt.

Hij maakt het strikje los en daarna haalt hij de verpakking eraf. Als de deksel van de doos eraf is kijkt hij met grote ogen naar de inhoud. "Z-zijn jullie zwanger?" "Nou ik niet, Lindy wel" lacht Nicolaï en hij drukt een kus op m'n wang. "Ah wat leuk gefeliciteerd" zegt Mikkel en meteen staat hij op. Gudrun veegt wat tranen weg en ik geef haar een knuffel "ik ben zo blij voor jullie" snikt ze.
----
Vandaag gaan we met wat vrienden naar een restaurant om ze te bedanken dat ze hebben geholpen bij de verloving. Gister hebben we het aan mijn familie bekend gemaakt en mijn moeder kon het net zoals Gudrun niet drooghouden. Ik begroet ze allemaal en ga dan bij de meiden zitten en Nicolaï komt naast me zitten en de jongens schuiven daarnaast aan.

"Op de verloving" zegt Davy en hij heft z'n glas "proost" hoor ik iedereen zeggen en we klinken de glazen. Gelukkig ben ik niet de enigste die aan het water zit.

"Je bent zo mooi Lin" zegt Nicolaï als iedereen met elkaar druk in gesprek is "jij ook" bloos ik. Hij buigt voorover en zoent me zachtjes. "Daar gaat vanavond wat bij gebeuren" lacht Davy "doe het veilig hè?! Anders hebben we straks een kleine Nicolaï rondlopen hier" gaat hij lachend verder "of een kleine Lindy" lacht Amber. "Oh die komt er al hoor" lacht Nicolaï en allemaal kijken ze ons met grote ogen aan "niet?" Vraagt Amber "jawel het kleine wondertje is bijna dertien weken" glimlach ik. "Ah gefeliciteerd" zeggen ze allemaal in koor.

Opeens voel ik vanachter twee armen om me heen slaan. Ik kijk over mijn schouder en zie een glimlachende Nicolaï. Met zijn handen wrijft hij over m'n buik "ik kan niet wachten tot het er is" glundert hij "ik ook niet" glimlach ik.

De jongen met het blonde haar (voltooid)Where stories live. Discover now