K A P I T O L A 3 1

6.2K 462 50
                                    

/24. prosince, 1994/

Talia jí ještě učesala - tentokrát však její zrzavé vlasy padaly ve vlnách podél jejích ramen. Ve vlasech jí seděl věnec z květin a na nohou měla černé baletní střevíce bez podpatku.

Tara na sebe snad nikdy nenaplácala tolik makeupu. Na rtech měla světle růžový lesk na rty, trochu řasenky nad očima, které byly zahaleny modrými stíny.

Ani Talia nevypadala špatně. Ta se učesala sama a na hlavě si udělala (jak Tara doporučovala) drdol z pleteného copu. Ona byla ve stylu jarních růžových květin a lesk na rty a oční stíny měla v hezké barvě růžovo-zlaté.

,,Tak," usmála se Talia, když ustoupila a prohlížela si svou práci, kterou na Taře zanechala. ,,Myslím, že vypadáš vcelku dobře. Fredovi se to zalíbí, určitě."

Tara se trochu začervenala. ,,Myslíš?"

,,Myslím?" otázala se překvapeně Talia. ,,Taro, já to vím! Kdykoli máš na sobě modrou - což skoro pořád, protože ji máš na uniformě - a vlasy máš spuštěné dolů podél ramen, nemůže z tebe Fred spustit oči!"

,,Takže ho sleduješ."

,,Proboha, musíš zničit všechny mé pěkné momenty, které ti věnuji, Taro!"

Obě se zasmály, a Tara si uvědomila, jak krásný je tenhle moment, přestože je v beznadějné situaci. Užívá si se svou nejlepší kamarádkou před plesem, na který jde s klukem, kterého miluje. 

Vydaly se pryč z Havraspárské věže do Vstupní síně, kde se sejdou, jak se s Fredem domluvili. Talia se tam zase měla setkat s Carterem, a každým krokem směrem k síni byla červenější a červenější. Tara se nemohla nešklebit.

Fred stál dole pod schody společně s Leem a Georgem a o něčem se nadšeně bavili. Carter stál pouhých pár metrů od nich a byl to on, kdo spatřil Taliu a Taru jako první.

,,Páni," vydechl, když k němu obě přišly. ,,Vypadáte obě... nádherně."

,,Hele, Newlighte, nekomplimentuj mi holku."

Tara měla chuť se propadnout do země kvůli této větě, která vyšla od Freda, protože se červenala snad více, než kdy předtím. Byla si jistá, že byla červenější než rajče.

,,Potterová!"

Tara se otočila a spatřila profesorku McGonagallovou, jak běží jejím směrem - vypadala stejně jako vždycky. Za ní spatřila Harryho s jednou z jeho spolužaček, Fleur s nějakým jejím spolužákem, jehož jméno neznala, Hermionu s Krumem! Tak proto podle Talie trávil tolik času v knihovně!

A pak tam byla Diggory, který byl oblečený stejně jako Harry a vedle něj... Cho Changová.

Počkat.

Kde byla Juanesová?

Tara se rozhlédla a hledala ji někde u Diggoyho, ale nikde ji nespatřila. Pak už na ni mluvila profesorka McGonagallová: ,,Potterová, pojďte sem! Jste jedna ze šampiónů, musíte tancem se svým partnerem zahajovat ples!"

Fred se na Taru zaraženě podíval. ,,Cože? Tari, o ničem takovém jsi mi neřekla!"

Tara se znovu začervenala. ,,Ano, paní profesorko, už jdeme. Pojď, Fredíku," pobídla ho a za ruku ho začal táhnout směrem k ostatním šampiónům.

Ostatní studenti Bradavic, Kruvalu a Krásnohůlek se narvali do Velké síně, kde se měl bál pořádat. Taře se dělalo čím dál tím víc blbě. Talia na ní ještě zamávala, než s Carterem ruku v ruce odešla za ostatními. Tara zůstala stát u ostatních a McGonagallová je začala řadit do zástupu.

Závidíš, Potterová? [Fred Weasley; Harry Potter]Onde histórias criam vida. Descubra agora