K A P I T O L A 3 0

6.1K 450 52
                                    

/7. prosince, 1994/

,,Kolej Roweny z Havraspáru měla vždy vzorné chování a účast na akcích jako je Vánoční ples," zapískal profesor Kratiknot. ,,Proto považuji tohle i od vás ostatních."

,,Takže budeme muset všichni přijít?" zeptal se někdo ze čtvrtého ročníku.

,,Ne, ty chytráku," vyjela Talia. ,,Pokud jsi poslouchal, od čtvrtého ročníku máme možnost si vybrat jestli chceme nebo nechceme přijít, prvňáci až třeťáci nemůžou přijít, pokud nejsou někým ze starších pozváni."

,,Klid, slečno Queensová," uklidnil ji Kratiknot. ,,Ale abychom některé z vás naučili tanci, pořádá se tento kroužek, kdy se můžete naučit základy tance. Nyní vstaňte a vyberte si partnera!"

Tara vzdychla a postavila se, stejně jako všichni její spolužáci. Chystala se hledat některé ze svých Havraspárských kamarádů, ale Kratiknot si ji zavolal k sobě.

,,Potterová, vy, jakožto šampionka, budetespolečně se svým bratrem a ostatními šampiony zahajovat ples tancem. Očekávám, že vy zrovna se budete snažit."

Tara přikývla. Tahle zprávaji vůbec nepřekvapila. Koneckonců, co by po těch dracích mohlo?

Nakonec se našla s Carterem Newlightem, jak má jednu svou ruku v jeho ruce a druhou kolem jeho ramenou. On měl tu svou kolem jejího pasu.

Celé ty dvě hodiny, co to dělali, Taře přišly k smíchu. Neustále sledovala Talii, jak se snaží tancovat s jedním klukem o rok výš, ale vůbec nedokázal pochopit, jak má Talii držet, nebo jak se točí. Také s Carterem si to užili - smáli se sami sobě, když si šlápli na nohy, nebo když do sebe omylem drkli. Mezitím si povídali, a Tara zjistila, že Carter byl velmi milý kluk a podporoval ji s Harrym v turnaji.

Bylo to pro Taru divné, protože se svými vlastními spolužáky z Havraspáru se moc neznala. Trávila všechen svůj čas s Talií nebo s Nebelvírskými. Na chvíli toho zalitovala, protože Carter se zdál jako opravdu úžasný kamarád.

(Ale stejně dávala přednost Fredovi.)

Poté, co Tara shodila Cartera na zem, drkla do něj, málem mu vykroutila rameno a dala omylem pěstí do čelisti, se rozhodla, že by si měli odpočinout.

,,Tak co, o kom uvažuješ, že na ples pozveš?" zeptala se Tara Cartera, když vedle sebe seděli, pili vodu a sledovali ostatní mizerné pokusy o naučení tancovat se.

Carterovi oči přejely směrem k tancujícímu davu Havraspárštích. Tara jeho pohled následovala, a překvapeně zjistila, že Carter kouká na Talii.

,,Ona?" zeptala se.

Carter se začal trochu červenat. ,,No..."

Tara se ale usmála. Sice od Talie nikdy neslyšela, kdo sejí líbí, ale párkrát ji s Carterem zahlédla, a vždycky se usmívala.

,,Ale víš," řekla Tara a položila mu ruku na rameno. ,,Podle mě u ní máš šanci. Jen se jí někdy zeptej."

Carter přikývl a otočil se na ní, také s úsměvem. ,,A s kým jdeš ty? Předpokládám, že čekáš na Freda Weasleyho."

Tara se také začervenala. ,,To je špatně?"

Carter se zasmál a pak opět vyzval Taru k tanci.

*

/14. prosince, 1994/

,,...No, tak on za mnou přišel a zeptal se, 'ahoj Talio, tak jsem přemýšlel, jestli bys se mnou nechtěla na ples'. A já souhlasila, protože, proč ne?"

Závidíš, Potterová? [Fred Weasley; Harry Potter]Where stories live. Discover now