K A P I T O L A 2 4

6.6K 498 63
                                    

/4. září, 1993/

,,Co myslíte, jaký bude?" zeptala se nadšeně Talia a poskočila o pár kroků dopředu. Tara protočila očima a také přidala do kroku. To donutilo i Freda aby si popošel, jelikož se drželi za ruce. George a Lee šli kousek za nimi a něčemu se divoce smáli.

Tara pokrčila rameny. ,,Co myslíš?" zeptala se Talie. ,,Podle mě bude normální, ale doufejme, že bude lepší. Quirrell a Lockhart byli strašidelní. Ještě že jsem celý minulý rok byla zkamenělá a nikdy nebyla na jeho hodinách. Těch pár prvních mi stačilo."

,,Buď ráda," ozval se George. ,,Asi půl roku nám předčítal své knihy a neustále dodával, co bylo nejlepší, jak se cítil a jaké nebezpečí musel podstoupit."

Tara přikývla. ,,Tak to jsem ráda."

Dorazili před učebnu Obrany proti černé magie. Tara se sama o sobě na hodinu moc netěšila, protože jí předmět nešel a samotnou jí tolik moc nelákal a nezajímal. Proto od jejich nového profesora, profesora Remuse Lupina, moc neočekávala. A vůbec, zatím měli na učitele Obrany proti černé magii docela smůlu - jaká šance byla, že ji nebudou mít i teď?

Když si Tara stoupla vedle Talie před učebnou, zachytila pohled Juanesové, jak je míjí. Byla doslova zavěšená na Diggorym, usmívala se jako andílek, ale Tara viděla skrz její masku. Po celé prázdniny s ní nemluvila a ona také ne. Tara nezapomněla ani na to, jak ji podvedla a udala nejosobnější informace celé Velké Británie, ale jejich přátelství a omluvu z ní už nelákala. Proto když se na ní Juanesová otočila, falešně se usmála a stiskla Fredovu ruku.

Profesor Lupin otevřel dveře učebny a Tara si ho poprvé doopravdy prohlédla. Byl oblečený ve starých, obnošených hábitech, které vypadaly, jako že se pomalu rozpadaly a obličej měl zjizvený a pod očima měl tmavé kruhy, jako kdyby dlouho nespal. A přestože vypadal mladě, zhruba na třicet let, jeho vlasy pomalu šedivěly.

,,Tak, vy jste Nebelvírští a Havraspárští, pátý ročník, že ano?" zeptal se profesor a všichni přikývli. ,,Tak tedy, dneska se přesuneme do sborovny, kde budeme mít úvodní hodinu. Prosím, za chvíli tam přijdu, vy tam běžte teď. Věřím, že nenaděláte žádné neplechy."

Fred a George po sobě střelili nebezpečný pohled, ale společně s ostatními jejich spolužáky se začali přesouvat ke sborovně.

,,Co myslíte, že budeme dělat?" zeptal se Lee.

,,Snad nám nedá všechny ty knížky o NKÚ, o kterých nám hrozil Snape," zabrblala Talia. ,,To vyhrožování bylo strašidelné."

Když dorazili do sborovny, Tara pustila Fredovu ruku a stoupla si na špičky. Fred se se zmateným výrazem podíval na jejich již odpojené ruce, ale to Taru tolik nezajímalo. Právě totiž měla pocit, že skříň na druhé straně místnosti se hýbla.

Než si o tom stačila popovídat s ostatními, přišel i profesor Lupin. Přešel přes sborovnu a stoupl si před ně a s unaveným úsměvem na ně pohlédl. ,,Tak, vítám vás na mé hodině Obrany proti černé magii. Vy jste pátý ročník a tento rok máte skládat Náležité kouzelnické úrovně, neboli NKÚ. Věřím, že učitelé přede mnou se už zmínili, o čem tyto zkoušky jsou, proto vás tímto nebudu zatěžovat. Jediné, co vám řeknu, je toto: jestliže se na mých hodinách budete snažit, dávat pozor a podobné, máte vcelku jistý dobrý výsledek. Ale nyní se přesuneme na hodinu.

Závidíš, Potterová? [Fred Weasley; Harry Potter]Onde histórias criam vida. Descubra agora