K A P I T O L A 2 9

6.1K 476 59
                                    

/16. listopadu, 1994/

Když se Tara probudila, myslela si, že to bude další normální den. Usmívala se - ale pak si vzpomněla na úkol, který ji čekal.

Ruce si položila přes oči a vzdychla. Pořád nemohla uvěřit, co se to děje. Byla s Harrym vybrána, aby soutěžili o pohár tří kouzelníků. Téměř celá škola ji nenáviděla, právě zjistila, že profesor Moody z nějakého neznámého důvodu vaří Mnoholičný lektvar.

Další, co Tara věděla, byla Talia, jak křičí, ,,Vstávej, Potterová! Vstávej! Dneska všem s Harrym natřete nosy! Pohni, už tu je tvůj oblek! A musíš ještě jít na snídani! Vstávej, ty noho líná! Pojď! Už jsi poslední z téhle pitomé věže, kdo spí!"

Poslední věta Taru probudila a překvapením spadla stranou z postele. ,,Cože?!" řekla. ,,Kolik je? Kde je Harry? Kde mám oblečení a snídani?"

Talia se nad ní objevila s oslnivým úsměvem. V jedné ruce držela hřeben a přes druhou měla přehozený nějaký modro-bronzový kostým. Tara ihned viděla, co má její kamarádka v úmyslu.

,,Ne, ne ne ne ne ne," zahuhlala Tara odsunula se od hnědovlásky dál. ,,Prosím, Talio, nech mě žít!"

Talia protočila očima. ,,Prosím tě, vždyť tě jen učešu a pomůžu ti s tímhle kostýmem! Náhodou, vypadá úžasně!"

,,Ale Talio, je lepší zemřít při tom turnaji než při připravování se na něj!"

,,Prosím tě, oblékni se a já tě pak učešu," zasmála se Talia a hodila po Taře její kostým, který jí dopadl na hlavě. Tara si všimla zápachu novoty, který oblek vydával. S dalším povzdychnutím se zvedla na nohy a převlékla se. Nandala si na sebe nějaké úzké, kožené kalhoty, zavazovací boty, modré triko a přes to modrou mikinu s bronzovými pruhy a bronzovým nápisem POTTEROVÁ. Nakonec si přes všechno přehodila ještě dlouhý černý plášť s dalšími bronzovými pruhy a znakem Bradavic na prsou.

Zkráceně, cítila se strašně trapně, jak tak na sebe koukala v zrcadle.

,,Páni, Taro, tobě to sluší!" zajásala Talia a přiskočila k ní s hřebenem a gumičkou. Posadila ji na židli a dala se do práce. 

Na Tařiný hlavě udělala něco lepšího, než co Tara čekala - žádné přehnané drdoly nebo princeznovské skřipce, které drží dvacet osm culíků. Talia ji pouze vlasy dala do vysokého culíku, který pak spletla do pleteného.

A Tara si musela přiznat, že jak tak na sebe koukala, s pletí čistou a vlasy pryč z obličeje a oblečená jako do cirkusu, jí to opravdu slušelo.

,,Asi se tě budu ptát častěji, ať mě češeš."

Talia se zasmála a zase ji vytáhla na nohy. ,,Pojď, potřebuješ se jít nasnídat. A pak vzhůru soutěžit."

*

/16. listopadu, 1994/

,,...A jako poslední půjdou Potterovi s Maďarským trnoocasým." dokončil Skrk.

Všichni kolem něj přikývli. Taře se každou minutou dělalo víc a víc blbě. Chtělo se jí zvracet, a při pohledu na draka, kterého Harry držel v ruce, měla chuť omdlít. Tohle na ní bylo moc.

,,Taro, Harry," zavolal ještě Brumbál. ,,Pojďte sem, jen na chvíli. Domluvíme se, jak budete soutěžit."

Oba dva k němu přešli. ,,Tak, víme, že bude soutěžit jen Harry." začal Brumbál. ,,Proto potřebujeme nějaký návrh na to, kde by mohla Tara být během úkolu."

Závidíš, Potterová? [Fred Weasley; Harry Potter]Where stories live. Discover now