4

238 2 0
                                    

Diaz:
'Wacht even.' Zei ik tegen Carly. Ik zag dat ze het moeilijk had. Maar Zack en Carly. Dat zou nooit kunnen. Zack kwam elke dag wel thuis met een ander meisje. En Carly was daar veel te lief voor. Ik liep Zacks kamer in.
'Zack.' Zei ik. Hij lag op zijn bed naar zijn plafond te staren.
'Nee.' Zei hij.
'Zack, wat is er?' Vroeg ik.
'Niks.' Mompelde hij.
'Nee er is niks zeker maar je rent weg door Carly?.'
'Ja hier nu zeg je het zelf.'
'Je wilt toch niet zeggen dat je Carly leuk vindt he?'
'Nee.'
'Wat is dan het probleem? Kies een ander meisje. Jij bent van de scharrels. Jij wilt altijd een meisje en die dump je de dag later weer. Maar ik niet. Ik hou van Carly.'
'Ja leuk voor je, zout op.' Ik zuchtte en draaide me om.
'Je vindt Carly leuk he? Of ik ieder geval vind je het niet leuk dat ik met Carly ben.' Zei ik.
'Carly doet me niks. Carly is net als alle andere meiden. Ze is mooi, meer niet. Ik hoef d'r niet. Je mag d'r hebben. Veel plezier ermee.' Ik trok mijn wenkbrauw op.
'Jij bent respectloos. Carly is geen ding. Geen een meid is een ding. Je moet oppassen met wat je zegt Zack. Anders blijf je voor altijd alleen.' Zei ik geïrriteerd en ik liep de kamer uit. Carly stond tegen de muur geleund. Ze keek me bezorgt en liefdevol tegelijk aan. Carly was mijn droommeisje. Ze was prachtig mooi, ze heeft een prachtig innerlijk. Ik hield van haar maar ergens voelde ik de bedreiging door Zack. Ze zaten bij elkaar op school. Die gedachte trok me niet aan. Wat als Zack Carly op school lastig viel.
'Gaat het met hem?' Vroeg ze. Ik haalde mijn schouders op.
'Ik snap niet waarom hij zo overstuur is.' Carly knikte. Ik wilde haar omhelzen maar ze deed afstandelijk.
'Ik moet gaan. Sorry.' Zei ze.
'Wacht, is er iets?' Vroeg ik voorzichtig. Ze schudde haar hoofd.
'Ik moet nog een jurk kopen voor vanmiddag.' Zei ze. Carly gaf me gehaast een kus en liep naar beneden. Ze was overstuur. Speelde er toch iets tussen die twee?

Carly:
Ik snelde het huis uit. Dat was gênant. Ik had het gesprek tussen Diaz en Zack gehoord. Ik rende en rende totdat het huis helemaal uit het zicht was. Steeds als ik Diaz zag, zag ik Zack. Arrogante, egoïstische Zack. Ik voelde me niet meer op mijn gemak bij Diaz. Ik liep door naar het centrum. Ik was zo verliefd op Diaz. Het was perfect maar nu. Ik liep de winkel in.
'Kan ik u helpen?' Vroeg de medewerkster.
'Ik wil een witte jurk.'
'De prijs?'
'Dat maakt niet uit.' Zei ik. Uiteindelijk had ik een prachtige witte jurk. Snel ging ik weer naar huis. Ik nam een douche. Deed mijn mascara en felrode lippen. En ik krulde mijn haar. Uiteindelijk was ik trots op hoe ik eruit zag. André kwam me ophalen. Hij zag er super uit. In een wit pak en zijn zwarte haar zat glanzend naar achter. Hij floot toen ik naar buiten kwam. Ik lachte. Samen stapten we in de taxi.
'Nou heb ik toch iets raars meegemaakt.' Zei ik tegen André.
'Hoezo?'
'Gister ging ik naar Zacks huis om hem even te vertellen dat hij echt moet stoppen enzo. En nu blijkt, weet je nog mijn vriend Diaz is de grote broer van Zack. Het was echt gênant.'
'Oh nee. En nu?'
'Ik weet het niet wat ik moet doen. Telkens als ik kijk naar Diaz, zie ik Zack. Zack die jullie uitscheld, Zack die mensen gebruikt. Zack de Player.' André knikt. We kwamen aan bij school. Het was prachtig versierd. Niet zoals in Nederland met een paar gekleurde lichtjes en slingers. Nee, alles was wit, ballonnen, lichtjes, slingers. Er was een witte loper. Iedereen was wit.
'Car.' Fluisterde André. Ik keek hem aan.
'Ja?'
'Waarschijnlijk word je zo op het podium geroepen.' Ik keek hem geschrokken aan.
'Waarom?'
'Omdat je nieuw bent, dat is traditie.' Ik zuchtte. We liepen naar binnen. Jenny stond ook binnen. Ze zag er prachtig uit. Haar rode haar zat opgestoken en ze droeg een kanten witte jurk. Ik keek rond. Binnen was het nog mooier. Ik liep de dansende menigte in.
'Goedenavond allemaal! Mag ik uw aandacht voor principal Dreysson!' Riep een docent. De directeur stapte het podium op.
'Dank u wel! Welkom allemaal bij het witte feest. Traditie van alle vierde klassen. En dan hebben we ook een traditie voor de introductie van alle nieuwe leerlingen. Mag ik uw aandacht voor de nieuwe studenten op West High, Emily Kryss en Carly Jefferson!' André duwde me richting het podium. Het andere meisje kwam het podium op. Zij moest als eerst.
'Ik ben Emily Kryss, ik ben 17 jaar en ik kom uit Florida. Ik woon samen met mijn moeder, vader en zusjes.' Er werd geapplaudisseerd. Nu moest ik.
'Ik ben Carly Jefferson. Ik ben 16 jaar en ik kom uit Nederland. Ik woon samen met mijn vader.' Zei ik. Ik keek de zaal rond. Ik beet op mijn lip toen ik Diaz zag staan en tien meter verder op stond Zack. Diaz keek me liefdevol aan en Zack stond met zijn arm om een meisje geslagen. Ik snelde het podium af. Ik probeerde Diaz en Zack te ontlopen maar dat lukte niet. Ik duwde mezelf door de menigte maar botste hard tegen het meisje van Zack. Verontwaardigd keek ze me aan. Het was Megan.
'Sorry.' Zei ik snel. Zack keek me ongeïnteresseerd aan. Ik liep verder. Net toen ik drie meter verwijderd was van de uitgang, voelde ik een warme hand om mijn arm.
'Carly, wacht.' Zei Diaz. Ik keek hem aan.
'Wat doe jij hier?' Zei ik alsof ik hem nog niet gezien had.
'Waarom ontloop je me?' Vroeg hij. Ik zuchtte.
'Wat bedoel je?' Vroeg ik.
'Carly, hou op.' Zei hij. Ik haalde diep adem.
'Ik kan niet samen met je zijn Diaz.' Mompelde ik en ik trok me los. Snel liep ik naar buiten. Hopend dat hij me niet achterna zou komen. Maar die hoop van tevergeefs.
'Carly, je bent me op z'n minst een verklaring schuldig.' Zei Diaz. Ik draaide me om. Hij had gelijk.
'Je hebt gelijk. Diaz, je bent een perfecte, prachtige lieve jongen. Maar het is je broer, Zack. Hij heeft mijn vrienden bedreigd en hij doet het met elk meisje, het is verschrikkelijk, ik kan niet normaal naar hem kijken. En jullie hebben precies diezelfde diepe bruine ogen. Precies dezelfde witte lach. Zack is verkeerd Diaz. En steeds als ik in jouw ogen kijk, zie ik Zack. En ik weet dat jij totaal anders bent dan Zack. Maar ik kan het gewoon niet.' Fluisterde ik. Diaz stond er hopeloos bij.
'Weet je Carly, ik dacht dat je het meisje was waar ik altijd al van heb gedroomd. Je innerlijk is zo mooi, en dan heb je alsof het nog niet genoeg was, ook nog het uiterlijk dat ik altijd wilde. Toen ik je ontmoette, was ik letterlijk op slag verliefd. Maar als jij het niet eens wilt proberen om samen te zijn omdat ik op mijn verkeerde broer lijk, maar ik wel totaal anders ben, dan ben jij toch niet het meisje van mijn dromen Carly. En dan ben jij net als al die andere meisjes. Ik hoopte echt dat ik een bijzonder meisje had ontmoet.' Diaz draaide zich om. Ik beet op mijn lip. Hij stapte zijn auto in en reed weg. Ik ging zitten. Het feest was nog in volle gang. Ik wilde niet meer.
'Ik hoorde jullie gesprek.' Zei Zack. Ik draaide me om.
'Nou dan weet je meteen hoe ik over je denk.' Zei ik geïrriteerd.
'Ja, maar dat wist ik al.' Zei hij terwijl hij naast me kwam zitten.
'Ach hou op man. Ga terug naar je vriendin.' Zack keek me aan.
'Megan is niet mijn vriendin.'
'Nee. Megan is weer een van die miljoenen meisjes die je gebruikt.' Zack zuchtte.
'Diaz is anders ook niet de gast die je denkt dat ie is hoor.' Ik reageerde niet.
'Ik zal je een hint geven Carly. Diaz gebruikt je gewoon om zijn breuk met zijn ex te helen.' Ik keek hem aan.
'Hoezo?' Vroeg ik.
'Diaz had hiervoor een vriendin. En toen heeft zij het op een rottige manier uitgemaakt. Diaz was in de zevende hemel door haar en toen was zijn hart gebroken. Nog geen jaar geleden.' Zei Zack. Ik sloot mijn ogen.
'Dus als ik jouw woorden moet geloven, word ik dus gebruikt. Door Diaz.' Zack knikte.
'En hoe weet ik dat dit geen roddel is om tussen ons te stoken?' Zack stond op.
'Je mag nu met me mee naar huis rijden om het hem te vragen. Mijn ouders zijn een maand op zakenreis.' Ik keek hem aan. Megan kwam naar buiten met een gefrustreerde blik.
'Jezus Zack. Ik stond daar al die tijd op je te wachten en nu ben je met dat?' Zei ze arrogant. Ik trok een wenkbrauw op.
'Ja Megan. Dat klopt. En ga maar gauw weer binnen wachten want voorlopig kom ik niet meer terug.' Zei Zack terwijl hij richting zijn auto liep. Snel liep ik hem achterna. Hoe gemeen Megan ook tegen me deed, ik vond Zacks opmerking net zo fout. Zonder een woord te zeggen stapte ik in zijn auto. We reden in stilte naar zijn huis. We gingen naar binnen.
'Diaz?!' Riep Zack maar er kwam geen reactie. 'Hij komt zo thuis denk ik.' Zei Zack terwijl hij op de bank plofte.

Ik veranderde zijn naamWhere stories live. Discover now