2

288 3 0
                                    

De volgende morgen werd ik wakker door mijn mobiel. Geïrriteerd pakte ik hem op. Vergeten mijn geluid uit te zetten. Maar mijn hart maakte een sprongetje toen ik zag van wie het was. Diaz had me ge'appt:
Hey Carly! Hoe gaat het? Kan je vanmiddag weer afspreken? Zeg maar of je kan. Ik vond het heel gezellig gister. X Diaz. Ik glimlachte en typte snel iets terug:
Hee Diaz, lijkt me super. Tot vanmiddag. X Carly. Ik was gelijk een stuk vrolijker. Ik kleedde me om. Het was weer enorm warm. Ik hing mijn colbertje over mijn tas en liep naar buiten. Het was nog nooit zo warm geweest. Ik opende de bovenste knoopjes van mijn bloes en bond mijn haar in een hoge staart. Mijn telefoon ging weer:
Zin om vanmiddag mee te zwemmen? Ik zal je het leukste zwembad van Miami laten zien. Typte Diaz. Ik glimlachte.
Helemaal SUPER! Typte ik terug. Ik verheugde me nu al op het zwemmen. Met Diaz. Ik stapte de bus in. Weer was het een enorme chaos. Ik vond het fijn om alleen te reizen.
'Carly!' Riep Jenny toen ik uitstapte. Ze kwam op me af gelopen.
'Hoe is het met je?' Vroeg ze terwijl we aan een tafel gingen zitten. Jenny's telefoon ging af. Ze stond op en begon druk te praten. Opeens viel mijn oog op een rood briefje dat in haar boek lag. Er was met lelijke letters Jenny op gekalkt. Ik bekeek hem. Er stond:
"Wat zeggen jullie allemaal tegen Carly? Waarom wilt ze me niet? Ik weet zeker dat jij en die homo haar beïnvloeden. En als je dit aan haar laat zien, je gaat eraan ginger. En die homo vriend van je ook." Ik staarde ongelovig naar het briefje. Ik stond op.
'Wacht! Waar ga je heen?' Vroeg Jenny. Ze keek naar het rode briefje en schrok.
'Nee! Niet naar hem toe gaan. Zack zal me vermoorden.' Ik keek haar aan.
'Je moet niet bang zijn voor hem. Zack moet eens zijn lesje leren.' Ik liep met grote passen richting zijn tafel. Er zaten drie andere meisjes aan.
'Zack!' Riep ik boos. Zack grijnsde naar me.
'Dames. Kunnen jullie me even alleen laten met Carly.' De meisjes keken me arrogant aan, een daarvan was Megan, de hoofdcheerleader, had André me verteld. Ze stonden op en liepen precies tegelijk weg.
'Heb je bedacht schat? Wil je met me daten?'
'Je bent ziek Zack.' Zei ik terwijl ik de rode brief verfrommelde en in zijn drinken stopte.
'He. Rustig aan babe. Wie heeft je die laten zien? Die waren niet voor jouw mooie, blauwe ogen bestemd.' Ik keek hem ongelovig aan. Ik pakte de andere smoothie.
'Dit is wel bedoeld voor jouw diepe bruine ogen vol arrogantie.' Zei ik terwijl ik de smoothie recht in zijn gezicht worp.
'Wat the fack. We konden het ook best uitpraten bij een diner.' Ik haalde diep adem en draaide me om. Ik had geen idee dat ik dit ooit gedurfd zou hebben. De adrenaline stroomde door mijn lichaam.
'Dankje Carly.' Zei Jenny. Ik glimlachte.
'Ik ben blij dat je me een kans gaf het te doen.' Zei ik grijnzend. André kwam bij ons zitten.
'Heb ik nog wat gemist?' Vroeg hij.
'Carly heeft een smoothie over Zack gegooid maar voor de rest niks hoor.' Zei Jenny lachend. André keek me grijnzend aan.
'Lekker Carly.'
'Zullen we vanmiddag afspreken ofzo?' Vroeg Jenny. Ik schudde mijn hoofd.
'Ik heb een soort van date.' Jenny en Andre hun hoofden schoten opzij.
'Toch niet met Zack Player?' Ik lachte.
'Was die smoothie niet duidelijk genoeg?' André lachte.
'Met wie?'
'Diaz. Ik heb hem gister ontmoet en hij is zo lief. Hij heeft me heel Miami laten zien.'
'Ah veel plezier Carly.' Zeiden ze in koor. Ik glimlachte. Heel de dag verheugde ik me op de middag met Diaz. Ik probeerde Zack zo hard mogelijk te negeren al deed hij zoveel pogingen om alsnog met me te flirten. Toen eindelijk de laatste bel ging, rende ik zowat naar buiten. Ik pakte geen bus maar ging door naar het winkelcentrum. Ik kocht een prachtige, super dure bikini. En een jurkje. Lichtpaars met gouden details. Ik ging buiten op een bankje zitten. Ik zou daar op Diaz wachten.
'Wacht je op me?' Hoorde ik ineens. Ik draaide me om. Zack stond aan de andere kant van het bankje.
'Nee.' Zei ik kortaf.
'Ik vergeef het je dat je die smoothie over me heen gooide.' Ik knikte.
'Nou dankje.' Zei ik sarcastisch.
'Wat doe je hier nog?' Vroeg Zack.
'Wachten.' Zei ik kortaf.
'Waarop?'
'Op mijn date.' Zack keek me vragend aan.
'Je dacht toch niet dat je echt een kans bij me hebt he.' Zei ik geïrriteerd. Zack stond op.
'Jawel.' Zei hij en hij liep weg. Opeens reed er een matte, zwarte Porsche langs. De deur ging open. Diaz stond met z'n zonnebril langs de auto.
'Hey.' Zei hij. Ik keek hem ongelovig aan.
'Heb je deze auto gehuurd?' Diaz schudde lachend zijn hoofd.
'Dit is mijn auto. Stap in.' Zei hij. Ongelovig ging ik in de extreem dure auto zitten.
'Hoe heb je deze betaald?'
'Laten we het erop houden dat mijn vader enorm rijk is. En na lang sparen, krijg je dit.'
'Wauw.' We reden naar het zwembad. Overal keken mensen naar Diaz' auto. Wat me overigens niet verbaasde. Bij het zwembad stapte we uit. Het was best ongemakkelijk want ik voelde dat Diaz naar me keek. En hoe graag ik terug wilde kijken, ik deed het niet. We zochten een rustig plekje. Het was enorm druk. Het zwembad was inderdaad prachtig. Niet zo'n zwembad zoals in Nederland. Geen glijbanen of duikplanken. Dit was tropisch. Een zwembad met palmbomen. Met allerlei mooie planten en heel sjiek. Diaz trok zijn overhemd uit. Ik trok mijn jurkje uit. Wat een enorme stap voor me was. Ik voelde weer dat Diaz naar me staarde. Maar ik voelde me alsnog op mijn gemak.
'Ik zal je wat laten zien.' Zei hij terwijl hij mijn hand vast pakte. Mijn hart maakte een dubbele sprong. Ik kreeg kippenvel van zijn zachte hand. We liepen hand in hand naar de andere kant van het zwembad.
'Vertrouw je me?' Vroeg hij met een zachte stem.
'Ik ken je pas een dag maar goed, ja.' Zei ik terug. Ik hoorde hem grijnzen.
'Sluit je ogen.' Zei hij. Hij sloeg zijn arm om mijn middel. Dat alleen al voelde perfect ondanks alle hitte. Hij leidde me zachtjes naar voren. Opeens voelde ik lauw, fris water. Het voelde heerlijk op mijn warme huid. Diaz liet me helaas los. Hij liep verder de zee in. Ik keek om me heen. De zon scheen fel op het water. Voor de rest was er niemand. Het water was diep blauw en perfecte temperatuur. Ik liep verder het water in. Diaz dook onderwater en kwam bij mij weer boven. Hij streek zijn haar naar achter en pakte me bij mijn middel. Ik kreeg kippenvel bij zijn aanraking. Diaz trok me mee het water in. We zwommen heel de middag. Na een tijdje kwam ik weer boven water. De zon was inmiddels gedaald. Het begon te schemeren.
'Ik moet gaan zo.' Zei ik. Diaz knikte. Ik keek hem aan. De ondergaande zon scheen over het water. Diaz ging met zijn hand door zijn haar en keek me aan. Ik draaide me om. Maar Diaz pakte mijn middel en draaide me terug.
'Ik vind je geweldig Carly.' Fluisterde hij. Ik keek hem aan. En kuste hem. Zijn lippen waren zacht. Hij cirkelde rondjes op mijn rug. Daarna liepen we de zee uit.
'Zin om wat te eten?' Vroeg ik. Diaz knikte terwijl hij zijn arm om me heen sloeg. We liepen terug naar zijn auto en reden naar het centrum. Maar bij elk restaurant was het helemaal vol. Uiteindelijk zaten we met een pizza in het park. Alsnog was het perfect. De maan verlichtte het grasveld en ik zat tegen Diaz aan. Ik dacht altijd dat dit soort scenes alleen in films voorkwamen. Diaz drukte een kus op mijn hoofd.
'Je bent mooi Carly.' Fluisterde hij. Ik glimlachte.
'Wil je me thuisbrengen?' Diaz knikte en stond op. We reden naar huis. Ik gaf Diaz een kus.
'Zie ik je morgen?' Vroeg ik. Diaz knikte.
'Welterusten.' Zei Diaz.
'Welterusten.' Ik liep naar binnen. Hij stond voor het raam.
'Carlyn Crystel Jefferson, waarom zat je in een verdomd dure Porsche?' Vroeg hij wantrouwig.
'Ik euh. Pap. Ik heb een euh vriend.' Mijn vader trok zijn wenkbrauw op.
'Oh. Met een dure Porsche? En wanneer ontmoet ik hem?' Ik zuchtte.
'Morgen pap.' Mompelde ik. Ik wist dat als ik dat niet zou zeggen dat papa het niet zou toestaan. En vooral niet als ik zou zeggen dat hij twee jaar ouder was. Maar toch hield ik van hem. Diaz.

Ik veranderde zijn naamWhere stories live. Discover now