Piknik

1.2K 99 2
                                    

Piknik alanına ulaştıktan sonra arabadan önce kilimi çıkardık ve bu dereli müthiş güzellikteki yeri en muazzam şekilde görebileceğimiz bir yere el çubukluğu ile hemencecik serdik. Ardından ben piknik sepetini çıkardım barajdan. Rana ve Toprak ise mangalı çıkardılar suları ve termosu da aldıktan sonra Kaya arabayı uygun bir yere park edip yanımıza geldi. Erkekler hemen manganın başına geçince bizde salatalık malzemeleri çıkardık. Zaten evden getirirken güzelce yıkadığımız için tekrar çeşme arama gibi bir sıkıntımız yoktu. Kesme tahtasında üzerinde önce iki tane orta boy domatesi küp küp doğradım. Salatalıklarıda adamakıllı doğradı Rana, sonra sıra marullara gelmişti. Olabildiğince ince bir şekilde topluca kestim onlarıda. Biber, maydanoz gibi diğer malzemeleride aşağı yukarı aynı şekilde doğrayıp salata kabının içine boşalttım. Rana ise baharatları ve yağını ekledi. O sırada ise Kaya ve Toprak köfteleri mangala çoktan vermişti. Keyifli dumanlar ve Nefis bir koku burnumuzu sandığında acıktığımı fark ettim. Gazeteyi de mendil görevini görecek şekilde sermiştik zaten. Bir porselen kabın içine pişen köfteleri ve közlenmiş biberleri kattık. Ardından ise marketten almayı unutmadığınız çarşı ekmeklerini yarınlar şekilde kestik ve arasına dilediğimizce salata ve köfte koyduk. Çay bardaklarına termostan dumanlar yükselen çayıda koyunca keyfimiz gıcırdı. Afiyet ile ekmek aralarımızı yedikten sonra etrafı biraz toparlayıp bağdaş kurarak çay keyfi yaparak sohbet etmeye başladık.

"Ya ne güzel oldu böyle. "dedim gülümseyerek. Kaya elini omzuma attı ve beni kendine doğru çekti.

" Evet. "dedi kulağıma doğru.

Rana ve Toprak buna gülüştüler.

" İyi ki tanışmışız sizinle."dedim ve devam ettim.

"Yoksa hayat ot gibiymiş. "dedim hepimizi kahkahalara boğdum.

*

" Valla hamak benimdir! "deyip koşarak hamağa uzandım ve ayaklarının birbirinin üzerine attım.

" Ama Ela ya! " Rana kaybederek oradan sitem etti.

" Hadi hadi tezgahı kapatmayın. "

" Of Toprak ben gidecektim işte bıraksaydın. "

" Rana canım abartıyorsun. "diyerek onu yatıştırmaya çalıştı Toprak.

Bir süre hamağa kurulu bir şekilde yattıktan sonra sıkıldım ve hamağımı kapmalarına izin vererek ayağa kalktım.

Kaya'ya dil çıkartıp" Hadi beni yakala bakalım! "diye bağırdım ve kaçmaya başladım.

Koştuktan sonra arkama dönüp acaba nerede diye bakarken beni kucağına aldı ve bu benim sevinçli bir çığlık atmama sebep oldu.

" Kaya, "dedim ve durdum.

" İyi ki varsın. "dedim başımı boyun girişimine yaslarken.

Kaya ise saçlarımı öperek beni cevapladı.

"Sende iyiki varsın birtanem."

EVET BURADA BIRAKMAK ZORUNDAYIM HİKAYEYİ AMA YARIYILDA YADA EN İYİ İHTİMAL BAYRAMDA FİLAN BELKİ BİR BÖLÜM ATABİLİRİM. GERÇEKTEN BU DENLİ ÖNEMLİ BİR YIL OLMASA SİZİNLE BÖYLE BIRAKMAZDIM.

KENDİNİZE İYİ BAKIN İKİNCİ SEZONDA GÖRÜŞÜRÜZ. DİZİ GİBİ OLDU BİRAZ SJSJSJSNNDJD

ALLAH'A EMANET OLUN!

Sülalem RahatOnde histórias criam vida. Descubra agora