Teklif

1.8K 161 2
                                    

"Abi siz niye çıktınız, sinemadan ya?" Toprak şaşkın şaşkın bize bakıyordu. "Aynen, film çok güzeldi." Rana'da Toprak'tan farksızdı. Bu aralar, 'Toprak ve Rana hep aynı şeyleri mi düşünüyor?' diye geçirdim içimden. Ulan, yoksa bunlar birbirine yanık mı? "Çıktık işte, öyle oldu." dedim. Rana ve Toprak birbirine garip bakışlar atıyordu.
"Neyse, biz bir kaç bir şey yedik ama, hala açız değil mi? "
Kaya, bana bakarak bir cevap bekliyordu.
" Ben zaten hep açım. " dedim gülerek.
" Evet o hep aç. " Rana, alay ederek konuşmuştu. Elimdeki, buluşturduğum kek ambalajını Rana'nın üzerine fırlattım.
" Kes sesini."dedim öfkeyle.
"Lütfen aç olup olmamama, karışmayın." deyip somurttum. "Karışmayın, benim aç hatunuma." Toprak, 'hatun' kelimesine 'Ooo' gibi sesler çıkarmaya başladı. Bir yandan da eliyle ağzını kapatıp, Rana'ya müzip bakışlar atıyordu.
"Çıkıyor musunuz yoksa?"Rana heyecanla bana hitaben sordu.
" Mesela, ben bilmiyorum çıkıyor muyuz? " Kaya olaya balıklama daldığında, şu durumda ne diyeceğimi şaşırmıştım.
" Ama üstüme geliyorsunuz, "dedim gözlerimi üçünden de kaçırırken. Bir yandan da, bunu nasıl Kaya'nın üzerine yükleyebilirim diye düşünüyordum. Aklıma gelen fikir ile sırıttım.
" Hem ben bir teklif aldığımı hatırlamıyorum. "
Şu an, zor durumda kalan Kaya olmuştu. Yaşasın zafer!
Rana ve, Toprak ise hangimize bakacaklarını bilemez haldeydiler." "Kaya çok ayıp, "dedi Toprak.
" Kınadım seni. " Toprak yine taklit yeteneğini artaya koyarak, mahalle teyzelerinin piyesini canlandırdı bize. Tıpkı az önceki gibi, yine elini ağzıyla kapattı. Bu çocuk cidden, çok komikti. Kaya bir cevap vermeyince, bir an içimden bir ses kalbimi parçalar haline getirdi.
Lan Ela bu çocuk seninle eğleniyor gülüw.
Kes sesini pislik iç ses.
"Tamam, lan. "deyip beni bileğinden tuttuğu gibi, içeri soktu ve tüm kalabalığın içinde bileğimi bıraktı. Ben şaşkınlıkla etrafa bakarken, Toprak ve Rana'da koşarak arkamızdan geldiler.
" Bir saniye bakar mısınız? " Kaya yüksek sesle bağırdı. Tüm amcalar, teyzeler, benim yaşındaki gençler bu çağrıya hayır demeyip bize döndüler.
" Buna, hepinizin şahit olmasını istiyorum. " etrafımızdaki bir çok insandan farklı farklı fısıltılar, çıkmaya başlamıştı. Ben de, şaşkınlıkla Kaya'ya izliyordum.
Sonrasında, önümde diz çöktü. Yüzünde öyle tatlı bir gülümseme vardı ki, bu içimi ısıtıyordu. Rana ve Toprak, bizim ya resmimizi, ya da videoya çekmeye başlamışlardı.
"Ela," dedi yeniden yüksek sesle.
"Bir kaç haftadır tanışıyoruz." etraf sessizliğe bürünmüştü.
"Ve ben, artık eminim," dedi gözlerini kapatıp, ardından devam etti. "Benimle, uzun bir ömür geçirmenin ilk adımını atar mısın?" insanlar pür dikkat, beni bekliyordu. Bir an gözlerimin dolduğunu hissettim. Kafenin birinden yükselen duygusal şarkı da, buna neden olmuş olabilirdi. "Evet!" diyerek bağırdım, tüm gücümle. "etraftan ıslık sesleri, alkış ve gülme sesleri geliyordu. Gülümsemeye başladığımda, gözümden sevinç gözyaşı ayrıldı bir damla. Kaya hızla ayağa kalkıp, beni belimden tuttu. Ardındansa, etrafında döndürmeye başladı. Ben ise, tüm yüksek seslerin içinde, sadece Kaya'nın son söylediği fısıltıyı duymuştum.
"Sen benim herşeyimsin."
Selams genşler. Dün acayip derecede hastaydım. Sağolun, geçmiş olsun dilekleriniz için :D
Ama genşler o kadar hastaydım ki gerçekten, çok fenaydı. Her neyse, yinede size bölüm yazmak istedim. Umarım beğenirsiniz.
Oylamayı, yorum yapmayı unutmayın.
Medyaya bakınız.

Sülalem Rahatजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें