Partea a Doua - Ziua a Doua

1.2K 149 30
                                    

Soarele îmi încălzește fața și parcă încă-i mai aud râsul colorat răsunând tocmai din bucătărie. Deschid ochii leneș și mă uit în oglinda de pe șifonier. Patul imens păstra doar un singur corp fără prea multă viață și trebuia să recunosc cu rușine că acela eram doar eu. M-am ridicat brusc de printre așternuturi și am înjurat tot ce e frumos pe lumea asta care m-a făcut pe mine să mă simt atât de morbid.

Înainte să mă duc la baie, pornesc muzica în sufragerie și las vibrațiile din boxele înalte să zguduie pereții. E amiază și chiar nu-mi pasă dacă cineva are ceva de reproșat din cauza gălăgiei ce o fac. Îmi fac o cafea neagră cu lapte și îmi caut cheful de a mă bucura de ziua de azi. Știu că este în zadar dar am nevoie să scap de starea asta care-mi face creierul să intre în aceeași depresie cu inima mea.

Intru pe Facebook din obișnuință și prima poză care-mi apare este Kate sărutându-se cu un individ care își ține mâinile mizerabile pe sânii ei. Mă strâmb la ecranul telefonul și încep să râd ca un zănatec. Soarta are chef de glume cu mine și trebuie să apreciez ironia cu care o face.

Fac un duș cald și mă grăbesc să ies din casă. Mereu întârzii la acest gen de activități. Festivalurile pot fi al naibii de obositoare, dar York mi-a promis o sumă frumușică pentru doar două zile. Căldura care încălzește Londra este un fenomen destul de rar dar mă face să mă simt mai bine. Mai liniștit. Mai împăcat chiar aș putea spune. Este ceva nou după atâtea luni și aveam de gând să mă agăț de acest sentiment cât mai mult cu putință.

Înainte să ajung la cortul unde era barul, am început să fiu un pic entuziasmat și asta a fost remarcat până și de Sam.

-Cineva are o zi bună. Îmi spune sceptică, neștiind cum aș putea reacționa.

Și atunci am văzut-o iar pe tipa blondă de seara trecută cum râdea cu Ana și un tip care lucra la vagoanele de bar.

-Chiar este o zi frumoasă. Îi răspund zâmbind când privirile noastre se intersectează.

Sprâncenele Samirei se unesc, creând o ușoară încruntătură și atunci îmi trece prin minte cea mai tâmpită idee pe care am avut-o vreodată. Scot telefonul din buzunar și o trag pe femeie lângă mine așa încât atunci când ne fac poză, să-i prind și pe cei trei din spatele nostru pe fundal.

-Arăți minunat astăzi. O complimentez pe brunetă și fac cu ochiul.

Mă simt hotărât să fac cunoștință cu blonda care mă face să zâmbesc fără nici un pic de efort, dar când mă întorc în direcția ei, văd că ea deja servește clienții care se strâng cu repeziciune la cortul ei. Mă uit fugar în jur și-mi dau seama abia acum că astăzi e sâmbătă și este evident că vom fi cu toții extrem de ocupați.

Și nici nu m-am înșelat. Frigiderele se goleau prea repede de băutură și abia făceam față cu Sam să ținem față cererii imense. Avusesem noroc că sora ei, Asial, venise să ne ajute de pe la orele douăzeci. Imediat ce am reușit să-mi fac timp, am fugit până la furgoneta de lângă cortul cu crenvuști și mi-am aprins o țigară. Am analizat-o pe blondă din cap până în picioare. Avea forme frumoase chiar dacă sânii îi erau la fel de pronunțați față de ce am fost eu obișnuit.

-O cheamă Eva. Îmi șoptește cineva la ureche și mă ridic brusc în picioare.

Kiki, organizatoarea cu care lucrează York de ani de zile, râde de reacția mea și-mi face semn să mă apropii de ea ca și cum vrea să-mi spună cel mai negru secret al ei.

-E româncă, nu? O întreb fără reținere, mai ales că femeia a încercat de nenumărate ori să-mi fac lipeala cu câte o fată cu care lucra.

Fluturi Prăfuiți - Enigma EveiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum