18. » Presents, presents, presents!!

3.3K 231 2
                                    

PROSÍM PŘEČTĚTE SI!!

Dostala jsem se do finále Wattys Awards <3 OMG !! Byla bych strašně ráda, pokud se vám příběh líbí teda, abyste pro něj hlasovali.  Děkuju všem <3

"Rylen bude trávit letošní Vánoce se mnou, Stephanie! Minulý rok byla tu a byla nešťastná a nikdo se nemá tak o Vánocích cítit." Když jsem vešla slyšela jsem hlas svého otce, mluvil s matkou.
"Ale prosím tě!" řekla matka a byla jsem si jistá, že u toho protočila oči. "Ty sotva víš, co chce a jak se cítí,"
"Když ty to víš tak dobře, řekni to," zasmál se taťka a já sama sebe přistihla, jak ani nedutám a zaujatě je poslouchám.
"Je ráda středem pozornosti, chce se věnovat modelingu a tolik dárků, co jsem jí dala, by nemohlo nikoho udělat nešťastným." řekla matka a taťka se zasmál znovu. Smála jsem se potichu s ním.
"Stephanie rád jsem tě viděl," řekl taťka a jak jsem si mohla domyslet šel ke dveřím. Nechtěla jsem, aby věděl, že jsem je poslouchala protože vždycky mu to vadilo a nechtěl, abych byla u jejich rozhovorů, proto jsem rychle vycouvala z domu a sešla těch pár schůdků, aby to vypadalo, že jsem právě přišla. Hodila jsem vlasy a vyšla schody znovu. Zrovna jsem se natahovala pro kliku, když dveře otevřel taťka. Oba dva jsme se viditelně lekli.
"Ahoj," usmála jsem se na něj a snažila se vypadat překvapeně. "Viděla jsem tvoje auto," ukázala jsem za sebe. "Co tu děláš?"
"Byl jsem řešit s tvojí matkou Vánoce. Sice nesouhlasila, ale budeš je trávit u mě, zlato." zasmál se a stiskl mi tvář, následně mi na ni dal pusu a zmizel k autu.
"Přijeď do 24tého prosím!" řekl se smíchem. Zasmála jsem se spolu s ním a vešla jsem do domu. Podpatky klapaly po podlaze, ani jsem se je nesnažila sundat a šla jsem hned do pokoje. Musela jsem začít pracovat na dárcích. Koupené jsem snad všechny měla, stačilo je zabalit a pak před 24. prosincem rozvést, popřípadě si nechat a dát taťkovi, Camille nebo matce. V pokoji jsem všechny dárky vytáhla a zabalila do stříbrného papíru a ozdobila červenou mašlí. Celá práce zabrala tři hodiny, byla jsem z toho vyčerpaná, alespoň jsem to nemusela řešit na rychlo a všechno dohánět.
Z myšlenek mě po chvíli probral vyzvánějící telefon. Molly.

"Ahoj Moll, děje se něco?" zasmála jsem se. I tahle kamarádka mi poslední dobou chyběla. Vídaly jsme se, to jo, ale ne tolik jako před tím a navíc nechtěla jsem ji krást jejím kamarádkám, jen proto, že jsem se s ní začala bavit. Ony mě totiž moc nebraly a neměly rády. Myslí si, že jsem stejná jako Tanja, Robyn a Valentina. Nemůžu jim to vymluvit, jen jim říct pravdu a doufat, že jí uvěří.
"Nic se neděje, jen mě napadlo, jestli bychom se nemohly vidět? Jít nakupovat nebo tak?" zeptala se směle.
"Vlastně to je skvělý nápad! Zrovna jsem dobalila dárky a nemám tak nějak, co dělat." řekla jsem. "Mám pro tebe přijet?"
"Jo to by bylo fajn, těším se."
"Já taky, pa!" zasmála jsem se a rychle převlíkla do džínů a obyčejného růžového trička s kapsičkou a černé boty s kabelkou tomu dodaly každodenní look. Mohla jsem vyrazit. Věděla jsem, že je matka pořád doma, ale neměla jsem v plánu se s ní loučit, stejně pracovala.

***

"Takže už máš všechny dárky?" ptala se Molly, když jsme procházeli nákupním centrem.
"Asi ano," pokrčila jsem rameny a dál se rozhlížela okolo sebe. Nechtěla jsem narazit na několik osob, převážně na Harryho.
"Dobře nebudu chodit kolem horké kaše," řekla Molly a zastavila se. Toho jsem si všimla až po pár krocích a vrátila jsem se zpět k ní. Nadzvedla jsem obočí a čekala co řekne.
"Jak to máte teď s Harrym," povzdechla jsem si, když to řekla. "Musíš to konečně někomu, říct a ne to furt dusit v sobě." Měla pravdu, dusím všechno v sobě, nikomu jsem nic neřekla. Proto jsem teď vyhledala nejbližší lavičku a sedla si na ni. Molly mě následovala. Řekla jsem jí vše, co se stalo u něj doma a taky jak se od té doby cítím. Nevím, jak s ním mám znovu mluvit, prostě mi připadá, že jsme dva úplně cizí lidé, kteří si nerozumí.
"To je mi líto, ale určitě se to ujasní. Vím jaký to mezi vámi je, ty pohledy, Rylen. Nebyla to jen přeháňka, která hned, co začala, skončila." řekla. Kývla jsem, měla pravdu. Nedokážu si představit, že bych s Harrym už nikdy nemluvila.
"Chybí mi," povzdechla jsem.
"Ja vím," objala mě, potřebovala jsem to.
"Ty jemu taky," zašeptala mi ještě do vlasů. Nebyla jsem si tím tak jistá, ale nenamítala jsem.
"Dobře," tleskla rukama Molly, "co půjdeme koupit na zvednutí nálady?"
"Boty," zasmála jsem se a společně jsme vyrazily do obchodů. Po koupi dvou úžasných bot na podpatku - jedny byly pro Molly, strašně se jí líbily, ale byly drahé, takže si nekoupila. Další dárek k Vánocům. - jsme zamířily k jídelní sekci, kde jsme si sedly, najedly se a odpočívaly. Za to odpoledne jsem ještě nakoupila pár drobných dárků, a když jsme se s Molly loučily, byla jsem nadšená až rozbalí dárky ode mě. 

24. prosince, dopoledne

Když jsem přijela k taťkovi, musela jsem se mu omluvit, že přijdu až na oběd. Kvůli tomu, že jsem chtěla jet rozdat dárky těm, se kterými nebudu na Štědrý den, takže hlavně kamarádům. Matce jsem její dárek dala už včera. Stačil jí kostýmek a k tomu sladěné boty a byla šťastná. 

Nasedla jsem do auta a rozjela se. Neměla jsem naplánované ke komu pojedu dřív, prostě kdo bydlí blíž. Louis. 

Zazvonila jsem na domovní zvonek a počkala až mi někdo otevře dveře.

"Veselé Vánoce," vesele jsem zakřičela směr Louisův překvapený obličej. Skočila jsem mu okolo krku, pevně mě objal zpět. Směrem k němu jsem ze země podala osm krabic s dárky. To kvůli jeho velké rodině. Pro Loua jsem zabalila všechno do jedné velké, nový fotbalový míč s podpisem jeho nejoblíbenějšího hráče, lístky na fotbal (na který půjdu i já s Niallem, jen to ještě neví) a dres s jeho jménem, ne takový jako ve škole. Pro jeho sourozence byly dárky jednoduché, stejně tak pro mamku a jeho otčíma. Louisovi se naplnily oči slzami. 

"Kašlala jsem na tebe a Nialla, to je omluva i pro tvou rodinu," usmála jsem se od ucha k uchu. Louis odložil dárky na zem a objal mě znovu, potom se otočil na patě a vyběhl schody a po chvíli se taky vrátil s dárkem. 

"Pro tebe," byly to dva malé dárečky, krásně zabalené - pravděpodobně od jeho mamky nebo sester - a hlavně měly pro mě velkou cenu. Byly to dárky od nejlepšího přítele, nemohla jsem se dočkat, až je rozbalím. Není důležitý počet, ale to co ty dárky znamenají.

"Děkuju moc," dala jsem mu pusu na tvář a objala ho."Už budu muset," ukázala jsem směrem k autu.

"Měj se krásně, Rylen, děkuju moc," rozloučili jsme se a já mohla konečně pokračovat. Niall. Molly. Tanja. Robyn a Liam. Valentina. Ano i těmto lidem jsem dala dárek. Záleželo mi na nich, tak proto. Na konec jsem si nechala Zayna, Zacka a Alexe. Možná jsem se s nimi tohle pololetí moc nebavila, ale i tak jsem je měla ráda. Konečně jsem měla všechno za sebou a mohla jsem jet domů. Byla jsem tak nabitá pozitivní energií z jejich reakcí, když jsem se objevila u dveří. Vystoupila jsem z auta a pobrala jejich dárky, těšila jsem se až je všechny otevřu. Otočila jsem se na podpatku, abych zamkla auto a pohled mi skončil na domě Harryho. Jak budou u něj probíhat Vánoce? Co když je ani neslaví? Co když se jeho otec utápí v alkoholu a Harry jen nečinně přihlíží a přeje si mít svou normální rodinu zpět? Naštěstí jsem mu mohla jednu věc splnit. Mohla jsem mu splnit, aby viděl svoji matku. Usmála jsem se směrem k jeho domu a rozešla jsem se směrem k mému domovu. Ještě jsem se otočila k oknu Harryho pokoje - teda aspoň jsem doufala, že je to jeho pokoj, protože i odsud byly vidět plakáty a obrázky na stěnách - a pak jsem zmizela v domě. A to jsem ani netušila, že mě Harry celou dobu pozoruje.

__________________

Ahojte! Je trochu zvláštní psát o Vánocích v létě, ale je to nádherná atmosféra. Jen jsem chtěla napsat, že to s těma dárkama a že jich RYLEN koupila hodně, mělo být o tom, že jí stačí maličkosti - to uvidítě v další části, která bude mírně speciální, k tomu se dostanu. Další část bude psána z pohledu vypravěče tedy mě :D potřebuju tam zakombinovat spoustu momentů a doufám, že se vám to bude líbit! (tak jako mě) Všechno bude v další části ještě víc vysvětleno - s Harryho matkou, dárky a taky tam bude víc HYLEN MOMENTŮ <3 Těším see!!

Mějte se krásně, Klárka

P.S. užívejte ještě prázdniny :P

Opinion | Harry Styles CZWhere stories live. Discover now