☠ Respiratie urît mirositoare ☠

264 15 1
                                    

☠ Azi am decis sa scriu despre respiratia urît mirositoare , poate unii se confrunta cu aceasta problema asa ca nu am exclus sa o includ in carte . Iata 5 metode care te pot ajuta sa reduci mirosul neplacut si sa scapi de bacteriile din gura :

1. Curata limba cu bicarbonat de sodiu!

Pe langa banalul periaj al dintilor, nutritionistii te sfatuiesc sa iti cureti (sa iti periezi) limba cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este alcalin si inlatura acizii toxici care rezida in cavitatea bucala, in gat si chiar in stomac. Prin schimbarea Ph-ului gurii, vei simti un efect imediat.

2. Foloseste zilnic periuta, apa de gura si ata dentara!

Este mai mult decat indicat sa te speli pe dinti de 3 ori pe zi sau macar dimineata si seara, pentru a-ti proteja dintii de carii, gingivita si parodontoza. Daca nu respecti aceasta regula, dintii se vor ingalbeni in timp, vor aparea cariile iar smaltul dintilor si dintele va fi afectat pana la dezlipirea de peretele gingival. In plus, periajul dintilor da o mana serioasa de ajutor respiratiei proaspete, alaturi de apa de gura care are proprietati antiseptice si calmante, curatand eficient peretii obrajilor si limba de bacterii.

La fel de importanta ca si periajul este ata dentara, care reuseste sa curete mai bine decat periutaspatiile interdentare. Atunci cand folosesti ata dentara elimini 80% dintre bacteriile care cauzeaza halena, dar si inflamatia gingiilor.

3. Periaza dintii cu gel de aloe vera!

Pe langa mentolul specific pastei de dinti, te poti bucura si de efectele aloe vera, daca adaugi putin gel de aloe vera in pasta de dinti. Aloe vera are proprietatea de a omori bacteriile si virusii nu doar din cavitatea bucala, ci din intregul organism. In plus, are proprietati antiinflamatorii si stimuleaza refacerea celulara. Aveti grija nu luati direct de la planta gelul fiinca poate fi toxic cel mai bine e sa cumparati gel comercializat . 

4. Bea multa apa!

Cred ca auzi zilnic "Pentru sanatatea dvs., consumati cel putin 2L de lichide pe zi". Dar respecti acest sfat medical? Consumul recomandat de lichide nu doar imbunatateste activitatea renala si hidrateaza pielea, ci te poate ajuta sa mentii o respiratie proaspata.

Prin hidratarea permanenta a cavitatii bucale, te feresti de xerostomie (uscarea excesiva a gurii) si mentii un nivel optim al secretiei de saliva, care curata obrajii si dintii de resturile alimentare. Nu uita sa folosesti si apa de gura!  

5. Alege verde!

Nu mai este un secret faptul caalimentatia iti influenteazarespiratia. Totusi, exista sialimente care te pot ajuta sa mentii o respiratie placuta si proaspata. Este vorba despre multe plante verzi, majoritatea cu gust puternic, care contin o hemoproteina cu proprietati alcaline numita clorofila, un purificator intern. Clorofila neutralizeaza toxinele care provoaca halena.

Ce este helena ? Probabil v-am pus pe ganduri . Halena, halitoza sau respiratia urat mirositoare - toate inseamna acelasi lucru: o afectiune a cavitatii bucale, cauzata fie de obiceiuri defectuoase, fie de alte afectiuni ale organismului tau, despre care vei afla din cele ce urmeaza. Unul dintre cele mai deranjante aspecte ale halenei este ca nu iti poti da seama mereu ca respiratia iti miroase urat.

☠ Sper ca v-a placut , nu uitati de vot , comentarii, intrebari si alte cele . Pe data viitoare.

Sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now