♦ Adio pete !

286 11 0
                                    

Ai pete pe fata fie de la cosuri fie de la soare ? Atunci iata cateva remedii pentru a lupta impotriva mentinerii lor pe piele : 

♦Suc de lamaie

Nu trebuie decât să storci o lămâie şi să strecori cu atenţie sucul. Înmoaie un tampon de vată în suc de lămâie şi aplică-l pe locul pătat. Ajunge să foloseşti câteva picături pe fiecare pată şi să le laşi să timp de 10-15 minute sau până când se usucă. Apoi poţi să clăteşti cu apă călduţă. Tratamentul se repetă zilnic până când petele dispar.

♦Scrub cu lămâie

Îţi trebuie doar o jumătate de lămâie şi o lingură de zahăr. Taie o lămâie în două, scoate sâmburii şi înmoaie o jumătate în zahăr, apoi freacă tenul cu ea folosind mişcări blânde. Ai un peeling mecanic şi unul chimic în acelaşi timp. La final, clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă puternic hidratantă.

Nu uita că tratamentele naturale pentru petele de pe ten funcţionează mai lent decât cremele din comerţ, aşa că rezultatele nu se vor vedea peste noapte. 

  ♦Loțiune cu lămâie

Poți face așadar loțiune din apă, oțet și suc de lămâie proaspăt, cu care să ștergi tenul de 2-3 ori pe zi, suc de lămâie proaspăt cu un vârf de linguriță de sare sau chiar mască din suc de lămâie cu tărâțe de grâu și cu drojdie de bere. În cazul măștii de față, pentru o singură aplicare folosește 1 lingură tărâțe de grâu, 3 linguri suc de lămâie și aproximativ 25 grame drojdie de bere. După 30 minute se îndepărtează cu apă caldă.   

  ♦Castraveții – un adevărat iluminator
Imaginea tipică a femeii care stă cu felii de castraveți pe față în foarte multe reviste sau reclame la cosmetice ar trebui să îți dea de gândit, pentru că aceste legume sunt niște legume-minune. Și cum se găsesc din plin, poți recurge la diverse combinații pentru a scăpa de petele de pe față.
Poți folosi castraveții atât tăiați felii și aplicați pe față ca și o mască, cât și suc natural din castraveți făcut acasă, care poate fi un înlocuitor al loțiunii tonice din comerț. O altă variantă care are efecte vizibile este reprezentată de masca de față din castraveți, ceapă și ulei de măsline.

Aceasta se poate realiza după ce ai ras foarte fin un castravete, ai obținut o lingură de suc de ceapă și o lingură de ulei de măsline. Masca se aplică seara, se ține cam 20 minute și se îndepărtează cu apă caldă.  

  ♦Pătrunjelul combate petele
Cine ar spune că acele frunze verzi și mărunte care ne fac mâncarea mult mai gustoasă și aromată sunt bune și pentru eliminarea petelor. Se pare că exista mai multe modalități de a folosi pătrunjelul în lupta contra petelor de pe față.
Pentru început poți recurge la masca cu frunze de pătrunjel pisate, care se aplică timp de 30 minute, după care se spală cu apă puțin călduță. Cea de-a doua variantă este infuzia din trei lingurițe de frunze uscate sau o legătura de frunze proaspete tăiate mărunt peste care se toarnă o cană cu 250 ml de apă clocotită. Se lasă acoperită 20-30 de minute.

Cea de-a treia variantă este reprezentată de decoct din o mână de frunze la o jumătate litru de apă; se fierb 15 minute, se lasă să se răcească, se strecoară, se spală fața dimineața și seara timp de șapte zile. De adăugat faptul că decoctul este recomandat în special în combaterea pistruilor sau a petelor de pe față apărute în timpul gravidității. 

♦ Sper ca va placut si sa imi spuneti cum a fost daca ati incercat . Eu personal o sa incerc fiinca am si eu cateva pete .  Ei bine nu uitati de vot .



Sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now