quatre

3.4K 221 34
                                    

In genom min sovrumsdörr springer Ebba in gråtandes, jag kollar frågande på henne medan hon slänger sig på min säng och gråter. Jag förstår verkligen ingenting om vad som precis hände, varför är hon här när hon ska vara på dejt med Ogge? Jag flyttar mig närmare henne och lägger min hand på hennes rygg och drar den fram och tillbaka, låter henne gråta, veta att jag finns här och hon får börja prata när hon vill utan att känna press.

Hon tar sin tid, efter några timmar av skrik och gråt slutar hon att gråta och sätter sig upp och möter min blick för första gången. Hennes ögon är rödsprängda. Ett litet leende försöker hon pressa fram för mig men jag skakar bara i huvudet åt henne. Hon behöver inte låtsas må bra för mig, speciellt inte efter dessa timmar, för jag vet att hon inte mår bra. Hon mår inte bra alls och det måste vara allvarligt om hon inte är med Ogge eftersom de hade en dejt ikväll.

Jag lyfter min hand, lägger en av hennes hårslingor bakom hennes öra och tar tag i hennes händer. Hon stänger ögonlocken ett litet tag men öppnar de sedan igen. De är glansiga.

"Oscar?" frågade hon och jag nickade som svar, hon hade bestämt sig för att berätta. "Jag gjorde slut med Ogge"

Hon började gråta igen och jag kramade om henne, höll henne i min famn. Jag sa ingenting men min hjärna gick på högvarv. Ebba älskar ju Ogge, varför har hon gjort slut med honom ? De som precis blivit glada igen, båda två. Hon börjar röra sig i min famn och jag släpper taget om henne.

"Jag kommer sakna detta" sa hon och mötte min blick.

"Va?" frågade jag, varför kommer hon sakna detta ?

"Oscar, jag ska flytta" Min mun blev som en fågelholk, ska hon flytta ? "Till USA om en vecka"

Mitt hjärta sprack. Min bästa kompis kommer flytta ifrån mig, till andra sidan jordklotet. Jag kommer inte få skämma ut henne inför folk, inte ha våra snack-kvällar eller äta pizza i varandras sängar.

"Säg något Oscar" sa hon och jag skakade på huvudet, kunde inte tro att detta händer.

"Jag älskar dig Ebba" sa jag och slängde mig runt hennes hals och kramade om henne, några tårar droppade ned på hennes axel och jag kunde höra och känna hur hon också började gråta.

"Jag älskar dig också Oscar" sa hon och där satt vi som två idioter i min säng och kramades och grät. Snälla säg att detta är en mardröm och att hon inte ska flytta.

Jag vaknade upp och min kudde var blöt, mitt ansikte var blött. Jag grät. Sakta satte jag mig upp i sängen och torkade bort tårarna. Även om jag inte säger det till någon ofta så saknar jag henne. Jag saknar min bästa vän.

o.m | deras nummerWhere stories live. Discover now