dix-sept

3K 183 49
                                    

- Oscars perspektiv -

Det är tyst. Alla sover. Längre bak hör jag någon snarka. Längre fram hör jag någon prata i sömnen. Jag tar upp min telefon och kollar på klockan, bara 4 timmar kvar av den långa flygresan hem. Snart är vi i Sverige igen, äntligen. Det är längesedan vi var där nu. Det ska bli otroligt skönt att få komma hem, träffa familjen, vänner och såklart alla fans. Det är ju trots allt de svenska fansen som har gjort att vi är där vi är idag. Utan dem så kanske vi inte hade suttit på detta planet nu.

Jag stänger av mina tankar och ställer mig upp, alla runtom mig sover, det är natt. Sakta börjar jag röra mig bakåt i planet till toaletten. Min blick åker över folket som sover, en mamma har sitt sovande barn i famnen, en kille i min ålder har somnat med huvudet på en annans axel och längre bort ser jag en man som ser ut som en affärsman som har ögonbindel på sig. Ett lågt fniss kommer upp ur min strupe medan jag går förbi honom och vidare mot toaletten. Alla sover, det är knäpptyst på planet, nästan lite kusligt. Jag hör hur en av flygvärdinnorna rör sig bakom en av gardinerna och hur någon annan passagerare snarkar.

Jag går in på toaletten, låser, drar ned byxorna och kissar. Bara några få timmar kvar tills vi är framme, bara några få timmar kvar tills vi äntligen är hemma.

Jag drar upp byxorna, tvättar händerna och öppnar dörren. En duns hörs när jag öppnar dörren och någon säger aj. Jag inser att jag smällt i dörren i någons ansikte och skyndar mig ut och ser en tjej stå framför mig med händerna framför ansiktet.

"Oj shit I'm so sorry" sa jag medan tjejen tog bort sina händer för ansiktet.

"It's fine, I'm okey" sa hon och kollade upp på mig. När hon såg mig stelnade hon till och hennes ögon blev stora som golfbollar. "Oh my god, you're Oscar Enestad"

Jag nickade som svar och log ett leende. Tjejen tog fram sin telefon i bakfickan och bad om att få ta ett kort på oss två vilket jag absolut inte sa nej till. Vi stod och snackade ett tag innan jag behövde gå iväg för att sova samt hon behövde gå iväg på toaletten. Jag började gå nedför gången när en tjej helt plötsligt ställer sig upp och jag råkar gå rakt in i henne så hon ramlar ned på golvet.

"Oh my god not again, I'm so sorry miss" sa jag och sträckte fram handen vilket hon tog och jag hjälpte henne upp.

"It's fine, I should've looked before I stood up if anyone was around" sa hon och kollade upp på mig. Jävlar.

o.m | deras nummerWhere stories live. Discover now