[19]

1.7K 110 2
                                    

Jag satt på en av de öppna ytorna i skolan tillsammans med Paula och läste på inför ett av de stora matteproven vi skulle ha nästa onsdag tillsammans med alla andra tvåor som läste matte 2b. Både jag och Paula läste den kursen, därför satt vi och jobbade tillsammans nu när vi båda hade långrast. Sociala var vi inte direkt, hon satt på sin stol mittemot mig med hörlurarna i öronen och likaså jag. Den enda gången vi snackade med varandra så handlade det om någon uträkning vi inte riktigt begrep. Vi hade hittat varandra på ett ganska bra sätt när det gällde att plugga eftersom vi inte alltid behövde snacka med varandra, utan verkligen kunde fokusera på plugget. Jag hade testat att plugga med andra personer, exempelvis Felix och det lyckades jag inte alls bra med. Antingen hade jag något att säga honom eller så hade han något att säga mig, därför blev det bara kaos.

Förmiddagen som hade gått ut på att spendera tid tillsammans med Felix och projektarbetet hade inte alls gått bra. Han hade suttit och suckat och stönat över att vi var långsamma, att jag inte hade gjort arbetet som han hade planerat det och sedan hade han sökt konflikter med mig. Jag var riktigt irriterad på honom sedan det som hände i helgen, vilket ledde till att jag inte var så värst mycket bättre själv heller. Jag betedde mig som ett svin mot honom och kastade ur mig saker som jag nu i efterhand ångrade lite smått.

"Jacky?" frågade Paula och drog ut min hörlur så att jag bara hörde musiken som strömmade ut genom hörluren ur den ena luren.

"Va?" sa jag och sänkte volymen på telefonen.

"Felix har stått där borta och stirrat på oss i typ tio minuter nu, kan du inte bara gå bort till honom och typ slå till honom. Jag pallar seriöst inte att han ska stå där och stirra som en idiot", suckade Paula och strök undan det silverblonda håret som hade fått lite mörkare utväxt i hårbotten. När hon hade strykit undan håret som hade hamnat i ansiktet så pekade hon mot Felix håll och odiskret vände jag mig om för att titta på honom.

"Mm, visst", mumlade jag och styrde ut min stol. Min mobil som jag hade mina hörlurar inkopplade i lät jag ligga kvar på bordet tillsammans med mina andra grejer. Med långa steg gick jag bort mot Felix som jag genast fick uppmärksamhet av. En tung och hög suck flydde mig och jag gav honom ett jätte drygt ansiktsuttryck.

"Kan du snälla sluta stirra på oss, idiot", sa jag högt för att inte bara fånga Felix uppmärksamhet utan även många andras. Som alltid annars så cirkulerade det mesta runt Felix, därför fick man mycket uppmärksamhet när man snackade med honom och speciellt när man vågade säga emot honom. Det var inte många som ens öppnade munnen i närheten av honom eftersom de flesta hade respekt för honom. Själv hade jag ingen respekt kvar för den killen.

"Jacky vi måste snacka", försökte han.

"Du hade din chans att snacka igår Felix, inse att du inte kan hålla på såhär som du gör. Du har ingen rätt till att förstöra för mig och göra så att jag mår så fruktansvärt jävla dåligt som du har gjort och fortfarande gör", spottade jag ur mig rätt upp i hans ansikte. Med en ledsen min tittade han på mig men jag orkade inte ens visa något medlidande. Hans chans var över, och jag hade faktiskt trott att han var annorlunda.

"Men snälla, jag behöver dig just nu", sa han.

"Det skulle du ha tänkt på igår", svarade jag känslokallt. "Nu kan du sluta stirra och återgå till vad du nu brukar göra. Gå och träffa din älskade flickvän eller något." Med det vände jag mig om och gick bort mot borden där Paula satt och gapade över det jag precis hade gjort. 

----------

Glöm inte att kolla in min youtubekanal, länk finns i min profil :) 

När ni även är där kan ni ju också kika in min och sommarnsnurrars nya bok "lost - o.e" som vi skriver tillsammans

Show me love - f.sDär berättelser lever. Upptäck nu