♣12. BÖLÜM♣

3.6K 140 4
                                    

Okul.
Herkesin nefret ettiği yer. Aslında tanınan biriyseniz lise sizin için güzel bir yer olabilir. Ama ben pek de tanınan biri değildim. Ve okul tam bir işkenceydi. Aslında dersler olmasa okulu sevebilirdim, tabi kim sevmez ki?

Tören için sıraya girdik. Sınıfım normaldi yani iyi insanlar vardı. Tabii gıcık kaptığım kişiler vardı. Ama onlardan çok sevdiğim insanlar fazlaydı. Sırada Cem'in yanında duruyordum. İstiklâl marşından sonra müdürümüz konuşma yapmak için eline mikrofonu aldı. "Öncelikle okulumuza yeni bir spor salonu ve konferans salonu yapılacaktır." Müdürün konuşmasını alkışlar böldü. Islık sesleri geliyordu. Etraftakiler sevinç nidaları atıyordu özellikle okul takımındakiler. Müdür konuşmasına devam etti. "Ayrıca bunun yapılışında sizden tek bir kuruş bile alınmayacak. Bir yardımsever aile bütün masrafları karşılıyor. Okulumuzun 12-C sınıfından Melodi AY isimli öğrencimizin ailesi AY HOLDİNGLERİN sahipleri bütün masrafları karşılıyor." İsmimi duyduğumda bütün sınıftakiler bana baktı. Herkesin ağzı o şeklinde olmuştu. Onlar kadar bende şaşırmıştım. Bunu bana söylememişlerdi. Etraftakiler "Kim o kız?" dediklerini duydum. Müdür konuşmaya devam etti. "Okulumuz ve tüm öğrenciler adıma Melodi ve ailesine çok teşekkür ediyoruz. Bahar başlangıcında temeller atılacaktır. İlgili duyurular yapılacaktır. İyi dersler."

Müdür konuşmayı bitirince herkesin soru yağmuruna tutulmadan hızla sınıfa gittim.

Sınıftakiler beni topa tutuyorlardı. "Bize neden söylemedin spor salonu yapılacağını? Ailen mi yaptırıyor? Ne nasıl neden" bir sürü soru sordular. Bense onlara mal mal bakıyordum. Sonra her zamanki gibi geç kalan bir İpek geldi. Herkese bağırdı. "Ne oluyor burada çıkın kızın başından da nefes alsın hadi hadi şimdi susun da kız konuşsun biraz."
"Açıkcası bunu bilmiyordum benden gizli yapmış olmalılar. Benim bir bilgim yok" deyince bazıları yerine oturdu.

"Tamam hadi gençler hoca geliyor yerlerinize oturun. Görülecek bir şey yok."

Dersten sonra aşağı indik etraftakiler bana bakıyorlardı. Umursamamaya çalışsamda dik dik bana bakışları rahatsız ediciydi. Ve ben bunlara alışık değilim en son Emre piçine açıldığım zaman böyle olmuştu. Ve o bayağı önceydi. Tam bir salaktım. 'Hala öylesin' diyen iç sesime hak verdim. Yürümeye devam ettik. "Kızım baya popi oldun, sakın bizi satma ağzını gözünü dağıtırım vallahi." Söylenen İpeğebaktım. 'Ar yu siriyısli' bakışımı attım. "Seni unutucam üstüne bir de süslü kokoşlarla takılıcam hıh."
"Hele bir yap da kafanı kesip gitar kutusuna koyarım. Bedenini de kazığa saplayıp ibret- i alem olarak okula asarım."
"Şaka şaka tamam" deyip gülüştükten sonra. Oturduk ve bana bir şeyler anlatmaya başladı.

Okuldan sonra anneanneme gittim. Yolda 'KATİL' aramadı gerçekten şaşırdım. Sonra aklıma dün akşam ki konuşmamız geldi. Aklıma geldikçe sinirleniyorum bak. Lan o nasıl beni izler. Ya ben malım abi cidden salağım polis evdeyken söyleyecektim. Ama tâbi ne yaptım. Her zaman ki gibi aptallık. Allah'ım beni yaratırken neden birazcık daha az aptallık vermedin ki?

Eve geldikten sonra odaya geçtim. Üstümü değiştirip yatağa uzandım. Camı açıp biraz etrafa baktım. Evin önündeki kocaman meşe ağacına tırmandım. Anneannem bunu yapmama çok kızsada 'İsmail' beni rahatlatıyordu. İsmail kim diye soruyorsanız. O bu ağacın adı. Evet biliyorum biraz ilginç. Ama bu ağacı çok seviyorum. Ve bayağı büyüktü. Buraya dedeme küçükken ağaç ev yaptırmıştım. Sonra küçüldüğü için üstünü açtırdım. Böylece gece az olsa bile yıldızları görebiliyorum.
Oturup ayaklarımı aşağı sallandırdım. Buradan etraf güzel gözüküyordu. Yanıma aldığım ders kitaplarımı açıp kucağıma koydum. Sırtımı ağaca verip ders çalışmaya başladım. Malum öğrenciyiz ve bu sene bir sınav var. Üniversite de ne mi okumak istiyorum? Gazetecilik evet gazeteci olmak istiyorum olayların peşinden koşup hikayeleştirmek onları yeniden yaratmak sanırım bu benim mesleğim.

Çalışmam bittikten sonra odamdan çıktım. Herhalde 2 saat orada kaldığımı düşünmüyorsunuz. Kıçım yarım saat sonra dondu. Bende içeride çalışmaya devam ettim. Aşağı indim. Annem gelmişti. Onu görünce okulda ki şey aklıma geldi.
"Okula konferans salonu ve spor salonu yapılacakmış. Ve siz yaptırıyor muşsunuz bana neden söylemediniz?"
Annem "Sana söyleyecektim ama unuttum kızım baban okulun için ve senin için bir şey yaptırmak istedi. Ve müdürünüz de kabul etti."

"İyi yapmışsınız zaten okulda ki spor salonu çok eskiydi."

"Evet biliyorum neyse hazırlan istersen, birazdan eve gideceğiz."

"Tamam ama anneannemler ne olacak."

"Sen git kızım biz buradayız. Bir yere gittiğimiz yok."

"Tamam o zaman."dedim. Daha fazla üstlenmeden. Üzerimi değiştirdim. Kitaplarımı formamı çantama tıktıktan sonra aşağı indim. Tontişimi öptükten sonra annemle beraber evin yolunu tuttuk.

♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪

DÜZENLENMİŞTİR. 

UMARIM BEĞENMİŞSİNİZDİR..

SİZLERİ SEVİYORUM.

XXX

MAFYA VE MERAKLI | DEVAM ETMEYECEKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin