♦9. BÖLÜM♦

5.9K 257 9
                                    

Babamı beklediğim sırada ufak bir kız ağlaması duydum. O tarafa baktım bir kız yere başını elleri arasına almış ağlıyordu. Yanına yaklaşıp neden ağladığını sordum. Annesini kaybetmiş ve bu yüzden ağlıyormuş. "Seni polislere götüreyim onlar anneni bulurlar tatlı kız "deyince bana bakıp gülümseyerek "Evet lütfen götüy beni" dedi. Kızın elini tuttum. Lunapark güvenliğinin olduğu girişe doğru götürdüm. Bir kadın telaşlı telaşlı bir şeyler anlatıyordu. Kız elimden kurtulup "Annneee" diye koşturmaya başladı. Annesi fark edince direk kızına koştu kucağına alıp bir şeyi varmı diye kontrol etmeye başladı. Ben oraya gittiğimde kız beni gösterip " Bu apla getiydi beni anne" dedi. Kadın minnettar gözlerle bana baktı. "Teşekkür ederim kızım Allah senden razı olsun." dedi. Gülümseyerek " Bişey değil abla kim olsa aynısını yapar minicik çocuk bu kendi başına nasıl bulucak insanlık görevimi yaptım. Allah sizden de razı  ne demek. diyerek kadına gülümsedim kızın yanaklarını sıkarak babamın yanına dönmek için arkamı döndüm. O sırada babam bu tarafa doğru koşturarak geliyordu. Anlaşılan merak etmiş. "Melodi kızım nerdesin sen çok merak ettim, bi şey oldu sandım. Çok korktum. Allahım çok şükür" diyerek bana bakmaya başladı. "Bir kız annesini kaybetmiş baba bende onu buraya getirdim annesiyle beraber ordalar bak" diyerek elimle o tarafı gösterdim kız beni görünce el sallamaya başladı. Bende ona salladım. Babam bana bakıp kocaman sarıldı. "Sen çok iyi bir insansın, Melodi iyiki benim kızımsın." dedi. Bende ona sarıldım. Sonra beraber yüremeye başladık.

Dönme dolabın önünde durduk binmek için sıra bekledik. Taaa en tepeye çıktık. Manzara harikaydı. Sonra çarpışan arabalara bindik. Ve diğer insanlarla çarpışmamaya çalıştık. Çarpışan arabaya binip çarpışmamaya çalışan tek milletiz. Gondola binmek için sıraya girdiğimizde küçük boylu bir erkek bizim önümüzde duruyordu. Ona " Sen buna binmek için birazcık ufak değil misin? Bence bu senin yaşına göre değil" dedim. Çocuk bana arkasını döndüğünde bunun çocuk olmadığını anlamam uzun sürmedi. Boyu kısa olan bi adamdı. Adam bana kötü kötü bakmaya başladı. "O gerçekten çok özür dilerim ben sizi çocuk zannettim kusura bakmayın lütfen" diyerek adamdan özür diledim. Çok komikti. Gondolda az daha kusacaktım. Sonra babamla pamuk şeker yedik.

Çok güldük babam sürekli komik espriler yaparak beni güldürüyordu. Sonunda gülmekten "Yeterr baba ayy Allahım ölücem lütfen karnım ağrıdı." Kahkahalarım arasında konuşmaya çalışıyordum. "Tamam, benim güzel kızım, tatlı kızım, şeker kızım." Böyle konuşunca kendimi küçük çocuklar gibi hissettim. Çocukluğunu babası olmadan geçiren bir çocuk..

Babamı benim her zaman gittiğim dönerciye götürdüm. Dönerleri gerçekten çok ama çok lezzetliydi. Sonra deniz kenarına geldik. Biraz oturduk. Eve geldik arabada giderken son ses müzik dinledik. Hayatımın en ama en güzel günlerinden biriydi.

Her zaman babasıyla böyle olan kızlara özenerek bakmışımdır. Çocukluğumda babasının elinden çekiştiren çocuklara. Bende bugün çocukluğuma döndüm. Babasız geçirdiğim çocukluğum bir anlık olsa da silindi aklımdan. Kızların ilk aşkı babalarıdır ama ben babamı ve annemi hatırlamakta zorlanıyordum. Belki bu yüzden bir şans verdim onlara. Belki eskileri unuturum. Sanki hiç yaşamamış gibi.

Babamla eve geldiğimde çok yorulmuştum. Pazar günüde geçip gitmişti. Zaman çabuk geçiyordu. Annemin yanına gittim. Beni kucakladı. Hiç değişmemişti. Fotoğraflarda gördüğüm güzel kadın yine karşımdaydı. İnsan her ne kadar kızsam bile onu seviyorum. O benim annem her zaman ona muhtaç olucam. Anneme dönüp "Bugün beraber uyuyalım mı anne" diye sordum. Bana dönerek güldü. "Bunu bana gerçekten soruyor musun? elbette yatabilirsin." dedi. Çok mutlu olmuştum. Hayatımda ilk defa annemle birlikte yatıcağım için. Aslında çocukken yatmış olabilirim, ama bunu hatırlamıyorum.

Annemle muhteşem bir şekilde uyuduk. Hayatımda geçirdiğim en huzurlu uykum bile olabilir. O benim annem, ben her zaman onun için çocuk olarak kalıcam. O da her zaman benim annem nasıl kızabilirim ki ona. Onun kokusu her şeyi unutturdu bana. Bugün hayatımın şu ana kadar yaşadığım  güzel günüydü ve hep öyle kalmasını umuyordum.

*******
Çok güzel gülüyordu, içinde gizlenmiş bir çocuk vardı. O bugün ortaya çıkmıştı. Dönme dolapta en yüksek yere çıkmışlardı, arkalarındaydım.

Pamuk şeker almaya gittiler. Hayatımı mahveden adamla. Onu oracıkta öldürmeliyim, ama yapamazdım. İntikam almalıydım. Gitmek için bana arkamı döndüm ve bana çarpan kişiyle arkamı döndüm. Oydu bana çarpan omzuma çarpmıştı. Yüzüme bakmadan kısa bir özür dilerim diye mırıldandı. Sonra uzaklaştı. Arkasından baktım. Ve yürüdüm. Yüzümde saçma bir gülümseme vardı, hemen silip devam ettim.

******* 

DÜZENLENMİŞTİR...
İYİ OKUMALAR...
SİZLERİ SEVİYORUM.
XXX

MAFYA VE MERAKLI | DEVAM ETMEYECEKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin