5.2. Een blinde date met het lot

41 7 0
                                    

Waarin Hades en Persephone liefde op het eerste gezicht hebben, Eros zijn werk doet, en waarin het nieuwe stel van plan zijn om een lang logeerpartijtje te houden.

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ TWEE ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Op dat exacte moment, hoog boven Nysa, zweefde er iets door de lucht. Het had ook de opdracht om Hades te ontmoeten. Het was ook misschien een beetje aan de slinkse kant. Maar in tegenstelling tot de hellehonden van Hekate, had het pure liefdevolle bedoelingen.

Het was natuurlijk Eros.

Hij volgde Hades op zijn radar voor ongeveer een uur. Oorspronkelijk was hij gegaan naar een spleet die in de aarde lag die hem naar de Onderwereld zou brengen, en was van plan om gewoon de pijl te schieten en dan weg te rennen. Maar hij dacht eerst aan dat Hades een beetje losser zou moeten zijn voordat hij Persephone kon ontmoeten en dat hij dan hopeloos verliefd werd. Maar Eros was heel verbaasd dat de volwassen god niet in zijn huis was. In feite was hij vrij ver van huis.

Stijgend op een opwaartse luchtstroom, bestudeerde de liefdesgod de rode hartvormige radar. Hij keek op om de donkere nachtelijke horizon te bekijken, en daarna onder zich; het eiland. Een wenkbrauw ging vragend omhoog. Hij keek terug op de radar om een kleinere versie van het eiland te zien. De hoeken van zijn mond gingen richting het noorden, samen met zijn andere wenkbrauw, beide ogen wijd in verrukking.

"Holy crap, ik geloof het niet! Hij is al bij haar thuis!" lachte hij hardop. "Hoe maak je mijn werk makkelijker? Nou, zo dus! Mijn hemel, het kan mij niet schelen wat mijn moeder zegt, de Visies hebben zeker plannen voor dit koppel."

Hij was er al van overtuigd na de besteding van zijn middag en avond te kijken naar Persephone op Olympus

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hij was er al van overtuigd na de besteding van zijn middag en avond te kijken naar Persephone op Olympus. Ze had een subtiele manier om alsof te doen wat iedereen van haar verwachtte, maar vanbinnen was ze ziedend. Hij had gezien waarom dat was, hoewel niemand anders er een idee van had. Met haar verborgen houding, haar uiterlijke prestaties, haar geheime wensen om te gaan en haar eigen dingen te doen... ze herinnerde Eros van iemand anders. En nu was ze in gesprek met diegene.

Ze waren zo perfect voor elkaar, dat het hem bijna bang maakte.

Toch dacht hij eraan om Persephone ook te schieten, voor het geval ze niet zeker wist of ze klaar was voor een serieuze relatie. Ze was immers al weggevlucht voor Apollo... maar wie niet? Toen Eros landde op een wolk, legde hij de radar weg, en trok een tweede kleine apparaat uit zijn tasje. Hij hield het op ooghoogte, controleerde de letters die op het kleine beeldje te waren zien en grijnsde sluw. Nope, deze missie zou pleiten voor slechts één pijl.

Enorm tevreden, pakte hij zijn boog en de Superpijl. Hij wist dat hij niet ontdekt moest worden, en moest dus een extra iets toevoegen: een onzichtbaarheid drankje. Al zijn pijlen werden onzichtbaar voor iedereen, behalve zichzelf. Hij dipte de punt van de Superpijl er in en legde het op zijn boog. Hij richtte op Hades, en met een precisie van een echte kampioen boogschutter, liet hij de pijl los.

"Daar ga je, grote jongen," grinnikte hij. "Op naar het gemikte hart."

Hoop doet levenWhere stories live. Discover now