2.4. Demonen heksen en het Lot oh help!

92 9 2
                                    

Waarin Hades aangesproken wordt door een verachtelijke verleidster, en de Visies hem een beetje teveel informatie geven met een achtervolger van WTF in de vorm van De Grote Voorspelling. (bevat zang)

- o - VIER - o -

Hekate keek hoe haar mystieke vlam toen uitging met de laatste beelden. Ze glimlachte donker in zichzelf. "Dus dat is het... Hades is verzwakt... de Vortex deed hem pijn... Zijn eigen vermogens zijn tegen hem gebruikt!" Ze grinnikte verrukt.

"De Visies," zei Havoc zachtjes, "lijken iets te weten."

"Hmm... inderdaad..." Hekate fronste in overweging, wendde zich vervolgens op de hellehonden. "Oké, ik ga werken aan dit oogpunt voor een tijdje. Jullie houden een oogje op de uitgang van de Onderwereld. Als hij vertrekt, volg hem overal waar hij gaat en breng verslag uit aan mij."

"Zeker weten!" Havoc zat rechtop, met een groetend poot, "We zullen hem hondsdol maken bij elke stap van hem!"

Mayhem deed mee, grinnikend. "We zullen op hem jagen naar het einde van de wereld.

Giechelend op hun eigen slimheid, evenals ze wisten dat Hekate hun afschuwelijke woordspelingen verachtte, stegen ze de lucht in en verlieten de grot

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Giechelend op hun eigen slimheid, evenals ze wisten dat Hekate hun afschuwelijke woordspelingen verachtte, stegen ze de lucht in en verlieten de grot.

"Honden," prevelde Hekate tegen haarzelf, walgend.

Toen begon ze al na te denken dat ze de Heer van het Kwaad's benaderde toestand mee zal maken. Het leek dat de god verzwakt en onzeker van zichzelf was, en bezorgd over verbeteringen. Het was alsof hij plotseling werd getroffen met machteloosheid. Geen wonder dat hij tegen haar was gekeerd, grijnsde ze in zichzelf.

Maar er was nog iets beters dan dat. Hades was verantwoordelijk voor wat er met Herkules als een baby is gebeurd. Niemand anders weet het, want anders zou Zeus hem al hebben gestraft. Het was het geheim dat dit de sleutel die de Doos van Pandora zal openen een ellende voor Hades zal zijn.

Plus, het zou de klootzak recht dienen, voor het weigeren van haar genereuze aanbod in de eerste plaats. Ze had hem een zeer gemakkelijke manier gegeven, om vrijwillig zijn koninkrijk te delen, en het later het van hem over te nemen. Maar als hij ruw wilde spelen, zou ze hem met een rots en een harde ondergrond verpletteren. Jammer dat ze de truc van tante Kirke niet beheerste die ze gebruikt op mannen die haar dwaas versmaadde. Hades zou een perfecte varkensrollade zijn geweest.

Weer grinninkend, ging Hekate zingen, haar stem droop van smaad.

Exploitatie van zijn zwakte

lijkt harteloos en wreed

maar dat zijn de remmen, babe

als je als heerser bent gekleed.

Ik ben de Koningin van de Nacht

en ook al zal je mij niet kiezen

die troon zal van mij zijn...

en Hades... zal... verliezen!

De grot echode met haar opgetogen kwaadaardige gelach. Deze zomer zou een zeer goed einde hebben, inderdaad.

Hoop doet levenWhere stories live. Discover now