1. Diabolic Simpatico

317 9 8
                                    

Waarin Eros speelt met zijn gevaarlijke scheikunde set, Persephone geduwd wordt in de schijnwerpers van Olympus en Apollo zijn hormonen bij elkaar opraapt.

Het was gewoon een andere perfecte dag op de Olympus. Hetzelfde als de dagen, weken, jaren, in feite de millennia ervoor. Met uitzondering van een kleine verstoring ongeveer vijf weken geleden, is er bijna niets veranderd.

De kleine verstoring -een mislukte staatsgreep geprobeerd door Hades om Olympus te onderwerpen en de troon van Zeus in te nemen- was nogal het onderwerp van gesprek de dagen erna. De schade dat de Titanen hadden veroorzaakt is volledig geheeld, maar de donkere wolken zouden kunnen terugkomen als je voor geen speciale maatregelen zorgde.

In eerste instantie waren er vele suggesties om Hades op te jagen en hem voor de rechter te slepen, maar Zeus had zijn veto uitgesproken. Hoewel hij verbaasd en boos op de aanval was, geloofde hij dat zijn broer dit had gedaan om aandacht te krijgen. Het is zo, het was veruit het meest ingrijpende wat hij ooit had gedaan, maar het was duidelijk dat dit het grootste plan was dat Hades ooit had kunnen maken. En omdat het volkomen mislukt was, was de grote baby naar huis gevlucht om daar te zitten mokken.

Hercules had nieuws over Hades' volledige nederlaag, hoe hij hem in een vortex van vuur had geslagen. Zeus was ervan overtuigd dat ze de Heer van het Kwaad niet meer snel zouden tegenkomen, en als ze dat wel zouden doen, had de donkere god geen plannen meer.

Echter, om eventuele angsten weg te nemen, nam Zeus een formeel besluit: Hades werd verboden om de Olympus te betreden en is officieel gestoten uit de Grote Raad.

De andere goden waren het eens met deze wijsheid. En nu was de routine van luie vrije tijd en gelukzalige verwennerij teruggekeerd, precies zoals iedereen het leuk vond.

Echter, het hele incident veroorzaakte een godheid om echt na te denken over Hades' redenen, om te beginnen te overwegen wat zijn persoonlijke gevoelens geweest kunnen zijn, om zijn lange treurige geschiedenis te kunnen herinneren. De ene godheid was zelf begonnen om met de donkere god van de Onderwereld mee te leven, iets wat anderen nooit hadden gedaan.

Die godheid was Eros.

Hoewel hij nooit geïnteresseerd was in de gevoelens van Hades, desondanks hij, van alle mensen, kon hij de eenzame ziel met gemak spotten. Dus begon hij aan een theorie, die leidde tot een plan van aanpak te formuleren. Iets dat Hades voor eens en altijd kan veranderen, en blijvende rust en vrede op de Olympus brengt.

Schiet Hades met een liefdespijl en laat de stukken vallen waar ze kunnen.

Oké, hij was niet de god waar iedereen op gehoopt had. Mensen denken dat, maar hij verzorgd alles tot in de puntjes. Hij was vaak de zondebok voor een rampzalige relatie. De mensen gaven vaak de schuld aan de goden als er iets mis ging. Hij was het wel gewend.

Zijn krachten konden ook goden beïnvloeden, en dat betekende meestal dat hij onrust zorgde. Goden maken liever eigen beslissingen, en hij was een god die een beslissing kon maken voor hen, of ze het wilde of niet. Hij vond het wel vermakelijk, aangezien hij nooit van plan was zijn krachten te gebruiken op een god (hoewel af en toe Zeus de schuld aan de 'geschoten' pijlen gaf voor zijn eigen domme acties). Maar nu was er een rechtvaardige reden om dat te doen.

En zo, de jonge gevleugelde god werkte de hele nacht om zich voor te bereiden voor de aanval. Hij sleepte zijn hele arsenaal, om te overwegen welk kaliber van een pijl te gebruiken. Hij mengde zorgvuldig de liefdesdrank en hij dipte de pijl erin, aangezien dat scheikunde de belangrijkste factor was tussen de mensen. Het recept moest goed zijn. Hij had vele, vele drankjes, en sommige waren standaard om op mensen te gebruiken: Verliefdheid, Aanbidding, Crush, (meestal gebruikt voor middelbare scholieren) Voor één nacht, enz. Soms voelde hij net zijn moeder, met haar lijn van commerciële cosmetica en parfums. Hij kon het niet veroorloven om het te snel te laten slijten, want Hades was een moeilijke zaak om te kraken. Dus koos hij voor de meest krachtigste en blijvende drankje van allemaal.

Hoop doet levenWhere stories live. Discover now