Part 15

169 29 2
                                    

Apverčiau Marko kūną ant nugaros. Jis atrodė be jokių gyvybės ženklų, tačiau užkišusi du pirštus už ausies apčiuopiau lėtą širdies plakimą.

Lengviau atsikvėpiau. Turbūt miega.

-Markai, labas rytas!-Pora kartų pabaksnojau jam į pilvą, tačiau nesulaukiau jokio atsakymo.

Ėmiau stipriai jį purtyt už pečių. Jo galva lingavo į visas puses. Maniau, kad jis neatsibus, bet po ilgų pastangų jo akys atsimerkė.

-Ką tu čia darai?-Paklausė ir pasitrynęs akis, lyg niekur nieko atsisėdo.

-Maniau, kad tu mirei, kvaily!

-Kažkas išsigando,-vaikino juokas pasklido po tylų mišką.

Markas ir vėl atsigulė ant purvinos žemės ir užmerkė akis. Garsiai atsidusau.

-Tu ką, ir vėl miegosi?

Jis nepratarė nei žodžio, todėl nestipriai įžnybiau jam į koją. Markas tik suraukė antakius ir toliau vaidino miegantį. Antrą kartą įžnybiau daug stipriau, kas privertė jį sušnypšti iš skausmo.

-Aš įsižeidęs. Tu pavadinai mane kvailiu,- jis dramatiškai suprunkštė ir pasitrynė skaudančią vietą, o tada ir vėl užsimerkė.

-Taip nesąžininga,-pavarčiau akis.-Turėčiau pykti aš, nes tu buvai tas, kuris pradingo ir nesirodė visą mėnesį. O aš kaip kvailė laukdavau tavęs. Galvojau: gal vis dėlto ateis, bet kur gi tau...-Staiga nutilau supratusi, kad pasakiau per daug nei reikėjo.

×Ads by CinemaPlus-3.2c

Pažiūrėjau į jį. Tikėjausi, kad jis ignoruos ir tai, tačiau jo akys jau buvo įsmeigtos į manąsias.

Vaikino plaukai tviskėjo rytinės saulės šviesoje, o veido oda dabar atrodė dar labiau šviesesnė. Jis bandė sulaikyti pergalingą šypseną, tačiau pašaipus šypsnis vistiek suspindo ant jo rusvų lūpų.

-Nereikia.

Iškėliau ranką jam prieš veidą kai jis jau žiojosi pasakyti kažko pašiepančio, kaip aš manau. Tačiau jis pačiupo man už riešo ir tarė šypsodamasis:

-Tenorėjau atsiprašyti.

-Žinoma...

-Atleidi?-Jis švelniai nykščiu paglostė mano riešą.-Draugai?

Draugų neturėjau nuo pradinių klasių. Nes vaikams nerūpi kaip tu atrodai, koks tavo namas ar kokie tavo tėvai. Vaikams svarbiausia žaidimai.

O dabar atsirado žmogus, kuris žino mano istoriją ir vis vien nori būti draugais.

Ar aš laiminga? LABAI!

-Draugai,-linktelėjau šypsodamasi.

Markas padėjo man atsistoti ir mes atsisėdom ant suoliuko, kurį buvom trumpam pamiršę.

Įsižiūrėjau į vietą, kurioje neseniai gulėjo Markas ir pastebėjau mažą maišelį su baltais, lyg sniegas milteliais. Daug laiko neprireikė jog suprasčiau kad tai nesniegas ir jis ištirpsta tikrai ne nuo saulės. 

Always Or NeverWhere stories live. Discover now