Κεφαλαιο 19.

1.1K 95 5
                                    

Ξυπναω με δυσκολια και εχω πληρη επιγνωση πως εχω αργησει στην σχολη. Σηκωνομαι και πλενω γρηγορα το προσωπο μου. Πιανω τα μαλλια μου ψιλα και στρωνω με την χτενα τα φρατσακια μου. Αποφασιζω να φορεσω μια απλη γκρι φορμα με ένα ασπρο κοντομανικο μπλουζακι και τα αθλητικα μου. Παιρνω την τσαντα μου και βγαινω από το διαμερισμα μου κλειδωνοντας το. Περπαταω στο δρομο προς το πανεπιστημιο χαιρετοντας πολλα παιδια από την σχολη.Πολλοι διαφορετικοι χαρακτηρες, με διαφορετικες ιδεες, διαφορετικες αντιληψεις, και όμως ολοι εχουν κατι κοινο. Ένα στοχο, μια ελπιδα για να πετυχουν κατι, να φτασουν καπου και να ξεπερασουν τον εαυτο τους εστω και για μια φορα. Ανεβαινω γρηγορα τα μαρμαρινα σκαλια και μπαινω με φορα μεσα. Η δευτερη ωρα εχει ηδη αρχισει. Ανοιγω την πορτα της ευρυχωρης αιθουσας και μπαινω μεσα. Ο καθηγητης συνεχιζει την ομιλια του καθως καθομαι στην μεση της εξεδρας. Τον ακουω να φλυαρει για τον αμυνα του εαυτου μας και για τον εξερετικα δυσκολο ρολο της ψυχογλωσσολογιας.

''Οι λεξεις είναι η καταψυξη της πραγματικοτητας. Μια σπουδαια φραση του Τιμοθυ Ληρυ. Ελατε να την σχολιασουμε'' δηλωνει και είναι η πρωτη φορα σημερα που μου κεντριζει το ενδιαφερον. Παρατηρω μια ξανθια κοπελα διαγωνια από εμενα. Είναι η μονη που σηκωνει το χερι της. Τα μαλλια της τοσο σγουρα φτανουν μεχρι τους ωμους της. Τα ματια της μεγαλα και μπλε σαν ωκεανος. Τα μαγουλα της είναι γεματα μικρες καφε κουκιδες. Φαινεται ότι ντρεπεται αφου ανακαθεται ξεροβηχοντας. '' Δεσποινης Μαρκοπούλου σας ακουμε '' την παροτρινει ο καθηγητης και ανοιγω διαπλατα τα ματια μου. Δεν μπορει.Η αδερφη του Μιλτου. Η ετεροθαλης αδερφη του Μιλτου. Δεν μοιαζουν καθολου αν και είναι πολύ ομορφη.

''Βασικα, οι λεξεις κρυβουν πολλα συναισθηματα και σκεψεις. Το λαθος όμως πιστευω ότι είναι στην σημασια τους. Εννοω πως μαθαινουμε λεξεις χωρις να τις καταλαβαινουμε. '' λεει στριφογυριζωντας το μολυβι νευρικα μεσα στα χερια της.

''Ιφιγενεια αν δεν ηξερα την σημασια των λεξεων τωρα δεν θα ημουν εδώ. Εγω νομιζω πως ο Τιμοθυ θελει να μιλησει για τον υποβιβασμο. '' απανταει ένα ξανθο αγορι με αλαζονικο χαμογελο προς το κοριτσι. Τα μαγουλα της κοκκινιζουν κανοντας τις φακιδες της να φαινονται πιο εντονα.Κατεβαζει το κεφαλι της κοιταζοντας το βιβλιο της. Καποιος πρεπει να την βγαλει από την δυσκολη θεση.

''Θα συμφωνησω με την Ιφιγενεια. '' πεταγομαι και ολη η προσοχη στρεφεται πανω μου. Γιατι το εκανα αυτό;

Απαγορευμένο.{GW15}Where stories live. Discover now