2. Bölüm: "Yeni Dostum"

44.5K 1.1K 259
                                    


Multimedya: Arda Çetin

Sabah gözümü alarma ile değil de kapının ziliyle açmıştım.

Kimdi bu sabahın köründe gelen öküz daha saat 05.47 offf. Kapının ısrarla çalması üzerine yorganı üzerimden attım ve ayaklarımı sürüye sürüye aşağı indim.

Kapıyı açtığım da büyük bir kutu vardı ve içinden havlama sesleri geliyordu. Etrafıma baktığımda görünürde hiç kimse yoktu. Kutuyu içeri aldım ve salondaki sehpaya koydum.

Açtığımda içinde golden türü küçük bir köpek vardı. En sevdiğim köpek türüydü birden kucağıma atlayıp beni yalamaya başladı kahkahalar atarken aklıma 12 yaşımda babamın bana aldığı köpek gelmişti aklıma.

Bu 12 yaşındaki köpeği

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu 12 yaşındaki köpeği.

Ahh babam onu o kadar özledim ki burnumda tütüyordu resmen.

Bu düşüncelerimden Burçağın "Rüyaaaa" diye çığlık atmasıyla ayrıldım. "onu bana sakın yaklaştırma çok korkuyorum lütfen uzak tut onu benden" deyip evde koşuşturmaya başlaması gülmeme neden olmuştu.

Küçük bir kız çocuğu gibi görünüyordu. "Hey korkmana gerek yok küçük bir köpek" derken onu kutusuna koyuyordum ve gözüme küçük bir not çarptı aldığımda notta 'Sana yeni bir dost umarım seversin' yazıyordu kim göndermişti ki bunu? Burçak da aklımı okumuş olmalı ki "kimden gelmiş o şey" dedi "bilmiyorum Burçak isim yazmıyor" "bence geri kapıya koy" demesiyle güldüm ve "saçmalama o bizim yeni dostumuz" dedim...

Daha sonra telefonumu elime alarak babamı aradım.

Açtığın da "Babacıııııııım" diye çığlık atmıştım resmen.

"Çığlığından anladığım üzere köpeğin gelmiş" dedi.

"Yaaaa çok sevindim." diyerek ikinci bir çığlığı attım. Babamın kahkahası içimi huzur doldurmuştu. Kolay kolay kahkaha atmazdı. Sert yüzlü bir adamdı.

"Yeni dostun kızım"dedi.

"iyi ki varsın babacım annemi kocaman öpüyorum." dedim. O kadar mutlu olmuştum ki. 

"Bizde seni kocaman öpüyoruz" diyerek telefonu kapadı.

Daha sonra kahvaltı yapıp üzerimizi giyinip okula doğru yol aldık.

Burçak "Akşam bara gidelim mi? Sanırım biraz kafa dağıtmam lazım." dedi. Bende onu kırmamak adına onaylar anlamda başımı sallayarak "tamam gideriz" dedim.

Dün ne olduğunu sormama rağmen anlatmamıştı.Okula yürüyerek gidiyorduk. Ama zaman nasıl geçti anlamamışım.

Okula girdik ve sınıfa çıktık. Arda denen ukala sınıftaydı. Suratına bile bakmadan hızla orta taraflara oturduk.

MAFYANIN ESİRİ Where stories live. Discover now