Hoofdstuk 7 - Jij hier?

223 20 2
                                    

Pov Cathy.

Stil doe ik de deur dicht en loop ik naar buiten. Hopelijk heeft Fabe mij niet gehoord. Ik ren in vampiersnelheid naar het bos, ik spring over de boomstammem en ik ontwijk de takken. Nu vragen jullie je vast af wat ik ga doen. Nou eigenlijk gewoon even naar mijn familie, om ze te laten zien dat ik oké ben. Natuurlijk weten ze niet dat ik vampier ben, nou, alleen mijn moeder dan. Ik stop met rennen als ik een paar huizen zie, ik haal met mijn handen een paar takken weg en dan zie ik mijn huis. De gordijnen zijn nog dicht, dat betekend dat ze nog slapen. Ik loop naar mijn huis en bel aan in de hoop dat er toch iemand open doet. Een lichtje gaat in de gang aan en dan zie ik heel iemand anders... Iemand die niemand zou willen zien. Het gedaante is pikzwart. Zou mama zwarte make-up en een zwarte jurk dragen? Nou, ik gok van niet. Ik lach. De deur gaat langzaam open en dan zie ik,

Rianne.

"Wat doe jij hier?" zegt Rianne die mij fronsend aan kijkt. "Je kan beter vragen wat jij hier doet!" zeg ik. "Mag ik niet een bezoekje brengen aan de ouders van de legende?" vraagt ze. "Nou, nee" zeg ik "Dus ga maar weg". Met mijn hand wijs ik naar de straat. "Waar zijn mijn ouders?" vraag ik boos "Als jij ook maar hun met het puntje van je pink nagel heb aangeraakt ga je eraan!". "O!" zegt Rianne dramatisch "Wat eng!". "Meid, je moet echt wat beters bedenken als je mij bang wilt maken". Boos duw ik haar aan de kant en ik ren naar mijn ouders slaapkamer. Niemand. Ik ren naar mijn oude slaapkamer. Niemand. Ik ga alle kamers af. Niemand. Wacht, één kamer ben ik vergeten, de kelder. Ze moeten daar wel zijn. Ik ren naar de kelder en jahoor, daar zitten ze vast gebonden aan elkaar. "Cathy! Maak ons snel los!" zegt mama. Pap kijkt ons raar aan. "We leggen het later wel uit" zeg ik. Met mijn tanden snijd ik het touw los. "Pap, blijf jij maar ff in de woonkamer" zeg ik "Mam, wil je mij helpen?". "Tuurlijk" zegt ze. Samen lopen we naar de gang, maar er staat niemand meer, alleen een briefje. Ik pak het briefje en lees het hard op voor.

"Cathy,

Ik zal maar oppassen. Je weet wat je met je gaat gebeuren, hetzelfde als dat jij met Tysen hebt gedaan. Eerst pak ik je geliefde en daarna jij.

Rianne."

Mijn moeder en ik kijken elkaar aan. "Pap en jij komen een tijdje bij mij wonen, pak jullie spullen maar" zeg ik. Mam knikt en pakt alles in vampiersnelheid in. Ik trek pap mee en in vampiersnelheid rennen we naar mijn huis. Mijn vader kijkt mij nog steeds met grote ogen aan. "Niet bang zijn, we leggen het uit" zeg ik "Doe je ogen maar dicht en slaap". Hij doet zijn ogen dicht en geeft zich over aan mij. We rennen snel door naar mijn appartement.

Hee!

Yess, meer dan 500 woorden! Vonden jullie het een leuk hoofdstuk? Comment!

Zeg het als er spelfouten in zitten.

Vote&comment&follow.

Marit.

After I Met A Vampire [Deel 2] [Voltooid] [Dutch]Where stories live. Discover now