Hoofdstuk 6 - Jagen.

224 20 1
                                    

Pov Cathy.

Ik kom mijn appartement binnen en ik zie mijn moeder op de bank zitten. Ze kijkt me bezorgd aan, daardoor krijg ik een raar onderbuik gevoel. "Hee Cathy, kom eens zitten" zegt mijn moeder. Ik ga naast haar op de bank zitten "Wat is er?". "Ik moet je een paar dingen uitleggen" zegt ze. Ik zucht, omdat ik weet waar het over gaat. "Mam, ik weet hoe het zit. Ik moet een legende voortbrengen én die Rianne verslaan" zeg ik geïrriteerd. Ze knikt en ze knuffelt mij. "Sorry, maar het is zoals het is" zegt ze "Ik had er vroeger ook moeite mee, maar nu ben ik blij dat ik jou heb". Ik glimlach "Ik hou van je mam". "Ik moet gaan" zegt ze. Voordat Cathy 'doei' kan zeggen is ze al weg.

"Hee Cathy!" hoor ik een bekende stem zeggen. Ik draai me om en ik zie Fabe staan. Ik sta op en loop naar haar toe "Hee". "Gaat het al weer een beetje?" vraagt Fabe. "Ja, gaat wel weer" zeg ik. "Zin om te jagen?" vraagt Fabe. "Tuurlijk!" zeg ik en we trekken onze schoenen aan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stil sluipen we naar een hert die aan het grazen is. Met zijn spitse ogen kijkt hij om zich heen. Ik klim op een rots die aan de rand van het grasveld ligt. Fabe maakt met haar vingers de teken dat we moeten aanvallen. Fabe springt op het hert en ik pak hem vast bij zijn nek. Ik drink de ene helft op van zijn bloed en Fabe de andere helft. "Meer" zeg ik hongerig. Ik doe mijn ogen dicht en ik ruik goed. "Daar" zeg ik wijzend "Een konijn". Fabe en ik rennen er met vampier-snelheid naar toe. Een bruin konijntje staat achter de bosjes te eten. Ik kies het juiste moment en spring op het konijntje af. "Drink jij maar eerst" zeg ik tegen Fabe. Ze drinkt de helft op van het bloed en ik de andere helft. "Genoeg" zeg ik.

Hee!

Ik haal dit boek van on-hold af en ik ga weer verder schrijven!

Een beetje een kort hoofdstuk, maar hopelijk wel leuk.

Vote&comment&follow.

Xx Marit.

After I Met A Vampire [Deel 2] [Voltooid] [Dutch]Where stories live. Discover now