part 3

1K 111 7
                                    

Probudím se naštěstí ve své posteli, lehce mě bolí hlava, ale od čeho jsou prášky na bolest, že.

Zvednu se z postele, stihnu ještě zapnout nějaké písničky, ať tu nejsem v tichu, a zamířím do knihovny. Vyčistím si zuby, jelikož ta pachuť je nesnesitelná, a začnu přemýšlet, zda si vážně pamatuju úplně všechno z minulé noci.

Rozhodně si pamatuju odmítnutí od toho sedmnáctiletého fakana. A taky otravného Ashtona a taky to, že zítra jdeme na jeho koncert. Snad se z toho vymluvím, ale pak si vzpomenu, že se mezi mnou a Ashtonem vytvořila taková nenápadná rivalita, a já mu rozhodně neudělám takovou radost a neukážu se, já se přeci nevzdávám.

Zaslechnu kroky směrem k naší společné koupelně a čekám, až Calum otevře dveře, ale místo jeho černých vlasů se ve dveřích objeví vlnité hnědé.

Kartáček na zuby mi vypadne z ruky a já jen oněměle otevřu ústa dokořán. Tohle jsem vážně nečekal, doopravdy ne.

Ashton zvedne pohled ze země, na sobě má jen kalhoty, žádné tričko, přičemž musím na vteřinku zkontrolovat jeho vypracovaný hrudník a ramena, a jakmile mě spatří, vykulí oči. „Co tu ty děláš?"

Zvednu kartáček ze země a podívám se na něj, jak na největšího idiota pod sluncem. „Bydlím tu, pane chytrej," odseknu. „ bych se měl ptát, co tu sakra děláš."

Hned za ním se vynoří Calum s ptačím hnízdem na hlavě a mně to rázem dojde. „To ne! Vy dva?! Proboha!" začnu lehce vyvádět. „Bože můj! Co se to tu děje?"

„Lukey, klídek," snaží se mě zastavit Calum, ale já ho absolutně nevnímám.

Odkdy je můj nejlepší kamarád gay?! O tom bych snad věděl, ne?

„To ty se uklidni, Calume!" okřiknu ho a jemu sklapne. „Myslel jsem si, že jsme nejlepší kamarádi, a ty se mi ani neuráčíš říct pravdu o svojí sexualitě? Vážně jsem myslel, že máš na víc," narazím na Ashtona, který zkřiví ústa.

„Tak laskavě se uklidni, jasný," řekne Ashton naštvaně, ale Cal ho zastaví:

„Dost. Luku, nech si to laskavě vysvětlit, vůbec nic se nestalo, tak přestaň vyvádět," řekne Calum klidným hlasem a podívá se na mě. „Ash tu jen přespal, nic se mezi námi nestalo a já gay nejsem, jasné?"

Vypustím vzduch, o kterém jsem ani nevěděl, že zadržuju. Ačkoliv se mi nechce, Calumovi uvěřím. Ještě jednou vrhnu po Ashtonovi vražedným pohledem a beze slova si odkráčím do svého pokoje a pro všechny případu za sebou zamknu.

Pustím písničky ještě hlasitěji, ať neslyším, jak mi Calum klepe na dveře a snaží se mě přesvědčit, ať odemknu. Tohle se stává vždycky po naší hádce. Zamknu se v pokoji, pustím naplno hudbu a snažím se urovnat si všechno v hlavě a zároveň vychladnout. Je to takový můj způsob uklidňování se. Jinak bych Calumovi už musel dávno jednu vrazit.

Zapiju prášek na bolest hlavy a posadím se s laptopem na postel. Jsem docela rád, že jsem včera moc nepil, jen několik sklenek lehčích drinků, alespoň nemám takovou kocovinu, jako obvykle.

Najedu si na facebook a všimnu si nové žádosti. Uvidím Shawnovo jméno a začnu se ironicky smát. Vážně si ten prcek myslí, že když mě jen tak pošle do prdele, pak si mě přidá mezi své přátele na facebooku, tak se se mnou může kamarádit? To jsi na omylu, hošánku.

S povzdechem odložím laptop, vypnu písničky a přitáhnu si na klín kytaru a blok s mými texty. Ano, hluboko mě se skrývá umělecká duše, která má potřebu všechny svoje pocity vypsat na papír tak, aby se to dalo i zazpívat. Můžu říct, že mi to jde, už mám několik písniček napsaných, ale ještě jsem se nerozhodl je zveřejnit.

Lehce zabrnkám náhodnou melodii a zaposlouchám se. Přivřu oči a nechám se unášet líbeznými tóny kytary. 



—-

woo, vážně! slibuju, že tohle je poslední nudný díl, kde se vůbec nic neděje, ale je třeba! příští už bude zlomový 3:)

muhah, děkuju za votes, ještě nějaké ty komentáře, pls? c: nestojím o nic, než jen o upřímné názory, ok? pusťte se do mě, já vás nekousnu! (možná.)

(btw, písničky, které přidávám, jsou jen takové moje srdcovky, většinou se k dílu nehodí, tak si na to zvykněte, jsem prostě music freak O:) xx)

Silence | mukeKde žijí příběhy. Začni objevovat