Capitolul 16- Un cămin primitor

10.3K 839 28
                                    

In clipa in care isi aruncă privirea in sus, Malvina văzu o adevărată operă de artă. Casa in care locuiau parintii lui Augustin, avea o curte mare si cativa copaci. In jurul aleii pietruite, care facea legatura intre poarta si casa, crestea o iarba deasa si bine ingrijita. Niste ferestre imense tronau de o parte si de alta a cladirii. Soarele o scalda in lumina, dandu-i o adevarata stralucire. Nu doar ca era impozanta si foarte frumoasa, dar parea si foarte calda. Odata ce Victoria deschise usa principala, pasind in casa, Malvina a fost sigura ca aceasta era mai degraba un camin decat o simpla casa. Malvina stia ca fiecare locuinta isi avea secretele ei si privind ceea ce i se asternu in fata ochilor, isi  dori ca aceasta casa sa aiba puterea sa vorbeasca si sa i le dezvaluie pe toate.

Holul era primitor si destul de larg. Un covor verde îmbrăca podeaua de lemn dandu-i un aer vesel. Peretii erau tapetati cu un imprimeu simplu cu tenta de galben. Niste fotolii si o masuta stateau asezate frumos langa perete. Un vas mare cu flori de sezon, dadea holului un aer primitor.

-Hai! spuse Victoria, tragand-o usor de mana. Pe aici! Tata nu este acasa la aceasta ora, asa ca mai mult ca sigur o vom gasi pe mama in living.

Fara sa răspundă, Malvina o urma indeaproape pe Victoria, privind totodata fascinata in jurul ei.

Livingul era o camera de zi foarte spatioasa. Nu-i lipsea nimic. Avea semineu, loc de luat masa, un pian, un colt de relaxare cu o mini biblioteca, o masa de scris si un bar. La prima impresie parea o adunatura de stiluri si de camere facute intr-una singura, dar privind mai atent iti dadeai seama ca aceasta era amenajata special pentru membri acestei familii. Fiecare avand pasiunea lui si modul lui de relaxare, (Alexandra canta la pian, tatal lui Augustin citea, Victoria scria, lui Augustin ii placea sa stea de vorba cu mama lui in timp ce savura o cafea) o determinase pe mama lor sa realizeze  ca doar modificand componenta camerei ii va putea tine pe toti impreuna si totodata aproape de ea. Astfel demara proiectul ingloband intr-o singura camera necesitatile fiecaruia.

-Buna mama! spuse Victoria, vesel.

-Buna iubita mea! raspunse femeia la fel de vesela. Nu stiam ca treci pe acasa. Te-as fi asteptat sa mancam impreuna!

-Nu-i nimic mama! Nu-mi este foame. Am venit sa-ti prezint pe cineva. Ea este Malvina.

-Buna ziua, doamna! spuse Malvina, zambind.

Doamna Yveron era o femeie micuta si durdulie. Probabil ca intr-o vreme parul acum nins fusese la fel de negru ca al Victoriei, însă acum ii dadea un aer mai boem. I se potrivea si Malvina isi spuse ca facuse o alegere buna sa nu-si vopseasca parul.
Mutandu-si privirea de la Victoria catre Malvina, doamna Yveron zambi frumos, facandu-le fetelor cu ochiul. Vazandu-i ochii, Malvina intelese de unde mostenise Augustin acea culoare de smarald a ochilor sai si acele buze senzuale.

-Stai mama ca nu ti-am spus tot. Malvina este iubita lui Augustin, completa Victoria, in timp ce lua loc pe o canapea, in apropierea mamei. M-am intalnit mai devreme cu ei la restaurant  si am rapit-o! incheie ea, chicotind usor.

-Asta e minunat! Ma bucur sa te cunosc, spuse doamna Yveron.

-Eu ma bucur sa va cunosc, doamna Yveron, spuse Malvina, emotionata.

-Vino! Stai aici langa mine! o chema doamna Yveron, batand incet cu mana pe spatiul liber de langa ea. Si termina cu atata domnit. Sunt Izabella, dar cei apropiati imi spun Iza. Te rog nu ma face sa ma simt si mai batrana decat sunt deja. Spune-mi Iza, te rog.

-Izabella... aaa... Iza... Asa sa ramana, balmaji Malvina, luand loc pe canapea in locul indicat de mama lui Augustin.

Victoria se foi putin pe canapea si apoi incepu sa rada.

Iubire de smarald (Vol 1)-FinalizatăOnde as histórias ganham vida. Descobre agora