GİTME VAKTİ :(

42.3K 1K 3
                                    

 ‘Bu iş bitti artık’ diyerek açtım gözlerimi.Her yerim ağrıyordu en çokta kolum.Bugün istifa edip,okuluma geri döneceğim.Önce annemle konuşmalıydım.Kalkıp,elimi yüzümü yıkadım ve üstümü giyindim.Annem kahvaltı hazırlamıştı.Oturup ana-kız kahvaltımızı ettik.Masayı toplarken anneme konuyu açtım.

‘Anne ben otel işini bırakıyorum.’dedim.Kafasını  kaldırıp yüzüme baktı.Şaşırmıştı.

‘Yağmur,bu iş için ne kadar tartışmıştık.Şimdide bırakıyorsun.Artık seni tanıyamıyorum tatlım.Neyin var?’dedi.Gözlerim dolmuştu, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.Bende kendimi tanıyamıyordum çünkü.

‘Okula dönücem ama başka bir yerde çalışmaya devam edeceğim anne. Hayallerimin peşinden gideceğim,babam benimle gurur duyacak…’daha fazla devam edememiştim çünkü annem ağlamaya başlamıştı.Ona sarılıp bende içimde tuttuğum gözyaşlarımı akıttım.Hem babama olan hasretime hem de Serdar’ın yaktığı kalbimin acısına ağlıyordum.Ağlamak rahatlatmıştı bizi.

‘Otelden ayrılmanın sebebi ne peki tatlım?’diye sordu birden.Yüzüme bakıyordu imalı imalı.Sanki bir şeyler seziyordu.Anneydi sonuçta ve beni çok iyi tanırdı annem.

‘Çok yorucu anne okula devam edemem bu işte,tek sebep bu.’dedim.

‘Pekala Yağmur,seni destekliyorum her konuda ama kendini bu kadar yıpratma.Dayın Almanya’dan bize her ay para yollayacak.Küçük çaplı bir işe gir ve sadece okul masraflarını karşılamaya bak birtanem.’dedi.Ona sıkıca sarıldım ve öptüm.

    Otele vardığımda kalbim heyecandan deli gibi atıyordu.Önce Pınar ablayı bulup,vedalaştım.Çok üzülmüştü ama hemen neden gittiğimi anlamıştı.Ve en doğrusunun bu olduğunu söylemişti.Bense neyin doğru olduğunu bilemiyordum.Nilgün hanımın odasına girdim ancak kendisi yoktu.İstifa kağıdımı masaya bıraktım.On dakika sonra Nilgün hanım odaya girdi.Başıyla beni selamladı.Masaya oturdu.

‘Yağmur,bunu beklemiyordum açıkçası.Ne oldu?’dedi elindeki kağıda bakarak.

‘Ben okuluma devam etmeye karar verdim efendim.Ayrıca yorucu bir iş,devam edemeyeceğim.Herşey için çok teşekkür ederim.’dedim.

‘Başka bir sıkıntı yok değil mi?’diye sordu.Neden herkes suratıma böyle bakıyordu.Alnımda mı yazıyordu kara sevdaya düştüğüm yaa?

‘Hayır efendim sadece okuluma devam etmeliyim.Hepsi bu.’dedim.

‘Pekala ,senden memnunduk ama bu senin hayatın.Muhasebeden son maaşını alıp,gidebilirsin.’dedi ve ayağa kalktı.Bende ayağa kalktım ve uzattığı elini sıkıp ‘Hoşçakalın efendim’dedim.Muhasebeye gidip paramı aldım.Otelden çıkınca arkamı dönüp baktım.Sadece bir buçuk ayda neler yaşamıştım bu otelde…Canım yanmıştı,kırılmıştım,üzülmüştüm ama en çok da deli gibi sevmiştim o adamı.Hayatımda ilk defa aşık olmuştum.Bir adam tarafından arzulanmıştım.Herşey o adamı asansörde görmemle başlamıştı zaten.Eğer o gün onu görmeseydim,sadece odasını temizleyen biri olarak kalacaktım bu otelde.Kader miydi yoksa bir sınav mıydı tüm bu yaşadıklarım bilemiyordum ama artık hayatıma devam etmeliydim.Üniversitemi bitirip hayatıma yön vermeliydim.Hem zaten bu adamla olmam imkansızdı.Benden on yaş büyük ve böylesine hiç değişmeyen bir adamla asla olamazdım.Bu hikayede burada bitmişti ve onu kalbime gömecektim.Ama asla onu sevmekten vazgeçemem.Bir daha başka birine asla bakamam.Son bir kez baktım otele ve içimden söylendim. ‘Hoşça kal Serdar Altun…’

SERDAR’IN AĞZINDAN

    Bu seferde sağ elimi kesmiştim hem de dikiş atılmıştı.Yağmur hanım bu sefer doktor bile yollamamıştı!!Bu kız gerçekten can sıkıcı olmaya başlamıştı artık.Hata bendeydi tabi,diğerlerinden farklıydı çünkü daha çok küçüktü.Daha önce bir erkek onu istememişti,dokunmamıştı.Ama bu sabah bile onu deli gibi istiyordum.Sahi saat çok geç olmuştu.Neredeydi bu?Giyinip toplantı için hazırlandım.Ama iki elimde sızlıyordu.Aşağıya indim ve lobideki çalışana yaklaştım.

‘Yağmur hanım bugün geç kaldı,gelince odaya yollar mısın?’dedim çalışana.

‘Serdar bey, Yağmur hanım bu sabah işten ayrıldı efendim,odanıza hemen birini yolluyorum.’dedi.Olduğum yerde dondum kaldım.Gitmiş,işten çıkmıştı.Offf!!!Kendimi berbat hissediyordum.Onu görmeliydim,hem de her gün.Ben artık onu görmeden yapamazdım ki.Allahım delireceğim ya neyin var Serdar?!!Bırak defolup gitsin.Sana kız mı yok yaa.Küçük kızlarla oynamak için fazla yaşlısın oğlum.Ne hali varsa görsün.Toplantı salonuna yöneldim ama sanki içimde bir acı oluşmuştu…

İKİ TEN TEK BEDENWhere stories live. Discover now