İLK SOHBET,İLK TUTKU

70.4K 1.3K 31
                                    

‘Hava güzel biraz yürüyeceğim,katılmak ister misin?’İşte bu teklif süperdi.Yorgundum ama onu asla geri çeviremezdim.

‘Tabi,isterim.’dedim.Göksu deresi ışıl ışıldı bu akşam.Bir yerlerden canlı müzik sesleri ve insanların alkışları geliyordu.Yan yana yürüyorduk.

‘Az önce sesli düşündüğüm için özür dilerim,beni yanlış anladınız.’dedim.

‘Sorun değil,ben gerçekten nasıl bir adam olduğumu biliyorum.Ama insanlar neden böyle olduğumu bir gün bile sorma gereği duymadı.Beni delirten tarafta bu zaten.’

‘İnsanlar hep yargılarlar,neden ve sebeplerle ilgilenmez,Serdar bey.’

‘Serdar yaa Serdar,çok zor bişey değil.’

‘Afferdesin Serdar.’Bir anda içimi öyle bir his kapladı ki kendimi tuhaf hissettim.Önyargıyla benimde yargıladığım bu adam şimdi gözüme farklı görünüyordu.Hatalarından bıkıp usanan ve insanlardan sıkılmış bir hali vardı.Sahi bu adamı yargılamamak imkansızdı.Çünkü dışarıdan kendini beğenmiş,küstah,kimseye değer vermeyen biri gibi görünüyordu.Ama yinede onu böyle olmaya iten neydi diye merak ediyordum.

‘Peki neden böyle düşünüyorsunuz?,yani insanlar sizi çok önemsiyor.Otelde herkes isminizi söylerken bile ne kadar önemli olduğunuz anlaşılıyor.

‘Paranın yapamayacağı şey yok Yağmur.Herkes sana tapar,ne istersen yaparlar ama senin duygularınla zerre kadar ilgilenmezler.’Adımı söyleyince kalbim göğsümü sıkıştırdı.Bu hoşuma gidiyordu.Ağacın altındaki bir banka oturduk.

‘Bana istediğinizi anlatabilirsiniz,iyi bir sırdaşım,yani kimselere söylemem.’Bir an dönüp gözlerime baktı ve beni deli eden kokusu rüzgarla burnuma doğru esti.

‘Herşey annemin babamı aldatıp,başka bir adama kaçmasıyla başladı.O günden sonra annemle hiç görüşmedik.Sekiz yaşındaydım annemin babama söylediklerini duyduğumda.

‘Sen berbat bir adamsın ve ben aşık olduğum adamla gidiyorum,oğlunda senin gibi berbat bir adam olacak.’demişti.Gerçektende babam gibi berbat bir adam oldum.Babam tekrardan evlendi,lanet bir kadınla.Bu yüzden onlarla görüşmüyorum.Oteldeki toplantılar hariç.Kadınlardan nefret ediyorum bu yüzden onlarla cinsellik dışında bugüne kadar hiçbirşey yaşamadım,tıpkı babam gibi…’Derin bir sessizlik olmuştu.Yüreğimde bu adama karşı şefkat ve merhamet oluşmuştu.Meğer hayatında ne kadar acı çekmişti.Küçük bir çocukken annesi onu terk etmiş ve iğrenç bir babayla bırakmıştı.O da o adamdan her şeyi kötü öğrenmişti.

‘Hepimizin hayatı zor ve acılarla dolu.Önemli olan değişmek ve düzelmek.’dedim,sessizliğin üstüne.Hiç bir şey demeden dereyi seyretti.

‘Peki ya senin hayatın?,yani benim gibi berbat görünmüyorsun.’dedi.

‘Zor bir hayat sadece sende yok.Bir yıl önce babamı kaybettim ve yeni yeni toparlanıyorum.Hukuk fakültesini kısa bir süreliğine dondurdum ve işte şimdi otelinde çalışıyorum.Yani bugüne de şükür diyelim.’dedim göz kırparak.Yine sessizce dereye baktı.Bu adam aklında koca bir dünyayla yaşıyordu.Sürekli düşünüyordu.Ama neyi ya da neleri?’

     Eve dönüşte hiç konuşmadık.Anneme bir mesaj çektim ve telefonu cebime koydum.Eve geldiğimizde ‘İyi geceler’ dedi ve odasına çıktı.Bende odama girdim ve üstümü çıkardım.Pijamam olmayınca pantolonumu çıkarıp,külotum ve bluzumla yatmaya karar verdim.Hırkası da ben de kalmıştı tabii.Yatağa yöneldiğimde kapı aniden açıldı ve dona kaldım.Karşımda durmuş sırıtıyordu ve vücudumu süzüyordu.Ahh çıplaksın Yağmur!!!

‘Affedersin ,bir şey söylemeyi unuttumda.’dedi.Yuh,öküz.Biri buna kapı çalmayı öğretmemiş mi yaa!!!

‘Kapıyı kapatıp bir dakika izin verir misiniz?’dedim,kızgın bir ses tonuyla.Hızlıca pantolonumu giyip,kapıyı açtım.Asık bir suratla hırkasını uzattım.

‘Affedersin,özür dilerim.Yalnız yaşamaya alışmışım,istemeden oldu.’

‘Neyse oldu bir kere.Gördüklerinizi unutursunuz olur biter.’dedim ortamı yumuşatmaya çalışarak.Ama kızgındım işte!Sırıttı ve gördükleri hoşuna gitmiş bir şekilde dudaklarını ıslattı diliyle.

‘Şey diyecektim.Yarın erkenden alışverişe gideceğim.Erken kalkmana gerek yok.İyi geceler.’dedi ve hızla odasına gitti ve bende odama girdim.

İKİ TEN TEK BEDENWhere stories live. Discover now