Liefste dagboek...

3K 117 16
                                    

Liefste dagboek,
Vandaag is Rebecca gestorven, het was best een grote schrok voor mijn familie en mij. Ze was al ernstig ziek, maar de ziekte werd nog erger door de kou, het is hier nu winter en veel mensen zijn verkouden. We hebben hier maar één dokter in het dorp en de dokter heeft het heel druk. De prijzen zijn te hoog en bijna niemand kan ze betalen, misschien mensen uit de derde kaste,maar de meeste bewoners niet.
Rebecca was een vriendin van mijn zusje, Caroline . Toen ze merkte dat Rebecca ziek werd , heeft mijn moeder het contact tussen haar en Caroline verbroken. Mijn zusje was er kapot van.

Mijn zusje Caroline heeft zelf ook een ziekte, die ongeneselijk is. Toen ze werd geboren was mijn moeder heel ziek, de meeste mensen dachten dat ze het niet zou redden, maar ze heeft het uiteindelijk toch overleefd. Helaas werdt Caroline met ernstige problemen geboren. Mijn moeder was te ziek en te zwak, dit heeft nu invloed op Caroline. Mijn zusje is heel teer en wordt daardoor snel ziek. Ze heeft ook last van haar longen en kan met moeite adem halen. Het is een kwestie van tijd. We zijn kaste vijf en hebben niet veel geld en kunnen daarom niet naar de dokter. Caroline is nu zes jaar en ze is altijd vrolijk, mijn moeder besteed veel aandacht aan haar , dat begrijp ik ook. Caroline heeft veel zorg nodig anders overleefd ze het niet. Ik hou zielsveel van mijn zusje, en zou er dan ook alles voor over hebben om haar gezond te maken.

We wonen in een huisje en hebben weinig spullen. Het enige wat ik echt heb, is een kleine knuffelbeer en dit dagboek. Zoals ik al had verteld leven wij in de vijfde kaste . Dat is niet de laagste kaste maar ook niet de hoogste. Er zijn acht kasten:

Kaste 1 het koninklijke huis
Kaste 2 kaste twee was de op één à hoogste kaste. Iedereen wilde dit wel worden, maar het was echt heel lastig.
Kaste 3 als je kaste drie had , had je het ook niet slecht, je kon alles gewoon betalen en kon gewoon een groot huis kopen.
Kaste 4 kaste vier kon alleen het noodzakelijke kopen, maar ze hadden wel stevigere kleding en huizen en ze hebben meer spullen dan wij.
Kaste 5 kaste vijf had soms wel eens geldproblemen maar kwam niet om van de honger.
Kaste 6 kaste zes had soms wel eens honger, en kon dingen niet afbetalen. Ze hadden wel geldproblemen.
Kaste 7 kaste zeven had eigenlijk bijna niets. Misschien een klein huis en tot op de draad versleten kleren. Ze hadden bijna geen geld om voedsel te kopen.
Kaste 8 kaste acht hoort er soort van niet echt bij. Bij kaste acht leefde je op straat en bedelde je om geld.
Ook al hadden we bijna niets, als ik een bedelaar zag gaf ik hem meestal een klein stukje brood of een stukje vlees, wat me weer eens een ruzie met mijn moeder opleverde.

Ik heb blond haar met een rode gloed erdoorheen. Ik heb blauwe ogen en was met mijn uiterlijk het zwarte schaap van het dorp. De meeste mensen hadden of zwart haar en bruine ogen of blond haar en blauwe ogen , soms was er iemand met zwart haar en groene of blauwe ogen die werd dan een beetje buiten gesloten maar niet als een uitzonderlijk geval beschreven. Ik wel, mij beschreef iedereen als een uitzonderlijk geval omdat ik niet het gepaste uiterlijk had. Hier was 'gewoon' goed en 'apart' fout. Daarom wierpen mensen me soms geen blik waardig en negeerde ze me, zo hard was het leven nou eenmaal in Alfé

A Princess storyWhere stories live. Discover now