1

22.4K 995 629
                                    


Summer Falter

Yazar: zuzuzu

Çeviri: minnikiniz


BÖLÜM 1

Kyungsoo hem en iyisini hem de en kötüsünü bir arada yaşıyordu.

İçinde bulunduğu durum kimsenin izah edemediği, doktorlar arasında en parlak zekâlıların bile bunun ne kadar sıra dışı olduğuna, yaygın olma ihtimalinin uzaklığına ve fevkalade garip olduğuna dair bilimsel bir açıklama getirmeye gelince kesinlikle başarısızlığa uğradığı bir gizemdi.

İnanması zor olabilirdi; iki zıt yaratılışa da elverişliydi.

Farkına varmaya başladığında 6 yaşındaydı. Bir sabah, pipisinin vücudundan kaybolduğunu fark ettiğinde hevesle işemek için tuvalete gitmişti. O olmadan nasıl işeyecekti?! Küçüktü ve saftı, sarı sıvı uyluklarından aşağı damlarken çığlık atarak annesini çağırdı. Annesi endişeyle ona koştu, gözleri Kyungsoo'nun henüz tanımlayamadığı bir duyguyla parıldıyordu. Kyungsoo ne olduğunu annesine anlatırken korkmuştu, annesi sakince nefes alıyor, ona gözlerine ulaşmayan bir tebessüm ediyordu. Oğlunun tombul yanaklarındaki yaşları sildi ve mantar saçlarını okşadı. "Endişelenme Kyungsoo'm, her şey yolunda."

Ertesi yıl, pipisi geri geldi. Sahip olduğunu neredeyse unutmuştu.

İlkokul Kyungsoo'ya pastel boyaları, oyun hamurlarını, çamurları, arkadaşlığı ve Baekhyun'u öğretti. Baekhyun, sahip olduğu ilk ve muhtemelen de tek en iyi arkadaşıydı. Anneleri arkadaştı ve adresleri küçük bir köyün içinde birbirine yakındı, bu yüzden Kyungsoo ve Baekhyun birbirleriyle her gün her an buluşuyorlardı. Her şeyi beraber yapıyorlardı; aptalca sırlar paylaşıyor, diğer çocuklarla çekişip zorbalık ediyor, hoşlandıkları kişiler üzerine kavga ediyor, okulda aynı etkinliklere katılıyor, banyoyu bile birlikte yapıyorlardı. Zihinleri birbirine öyle kuvvetle bağlıydı ki birbirlerinin varlığı olmadan uzun süre yaşayamazlardı. 3. Sınıftayken bir gün Baekhyun Kyungsoo'nun evinde yatıya kalmıştı, birlikte banyo yapmışlar, sonra Baekhyun masumca ona neden artık pipisinin olmadığını sormuştu. Kyungsoo gayet aklı başında bir şekilde Baekhyun'unkine bakıp, "Merak etme, seninki de kaybolacak." demişti.

Fakat Kyungsoo 10 yaşındayken normal olmadığını fark etmeye başladı.

Ortaya çıktığı üzere Kyungsoo'nunki tekrar kaybolurken Baekhyun kendisininkini hiç kaybetmemişti ve olduğu yerde duruyordu. Kyungsoo'nun saçları da inanılmaz bir şekilde uzuyor ve annesi onu sık sık kuaföre götürüyordu. Kyungsoo buna rağmen asla sormadı, rüzgârda savrulan otlar gibiydi ve bir şeyleri kendi başına keşfetmeyi tercih etmişti.

12 yaşındayken şüpheleri açıklığa kavuşmuş, annesi, "Kyungsoo, sen onlar gibi değilsin." Diyerek okulundan transfer olmasını söylemişti.

Baekhyun ile ayrılıkları biraz fazla dramatik olmuştu; ağaçlarından mahrum edilen koalalar gibiydiler ve burunları çok fazla ağlamaktan tıkanmıştı. Birbirlerine her gün yazmaya söz verdiler.

Yeni bir okula alışmak Kyungsoo için ilk başta zor olmuştu ama daha da zor olanı okul eteği giymekti. Önceki okul pantolonlarıyla karşılaştırıldığında nispeten rahatsızdı. Genelde giydiklerinden tamamen farklı olan yeni giysileri de vardı; bluzlar, küt şortlar, elbiseler, etekler ve daha fazla etek.

Değişikliklere ilaveten, annesi ona yeni isim olarak "Kyungsoon"u kullanmasını söylemişti. Büyütecek bir şey yoktu ve o da umursamak için çok gençti.

Summer Falter ★ [ÇEVİRİ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin