SZJG-Együtt Cortez szemével

By diddli

70.5K 1.9K 311

Folytatás Munkáim: SZJG-Kezdet Cortez szemével SZJG-Együtt Cortez szemével More

Január 19. Hétfő
Január 20. Kedd
Január 21.-23. Szerda-Péntek
Január 28.-30. Szerda-Péntek
Február 2.-5. Hétfő-Csütörtök
Február 9. Hétfő
Február 10.-11. Kedd-Szerda
Február 12.-13. Csütörtök-Péntek
Február 23. Hétfő
Február 24. Kedd
Február 25.-Szerda
Február 26. Csütörtök
Február 27. Péntek

Január 26.-27. Hétfő-Kedd

6.1K 187 20
By diddli

Nem irigyeltem a héten a tanárok helyzetét. Nehéz volt nekik elérni azt,hogy a tanulók a tananyagra figyeljenek az órán,mert mindenki csak arról beszélt,hogy minek fog beöltözni majd a pénteki farsangi bulira. Mi négyen már megbeszéltük,hogy a közös kedvenc sorozatunkból vagyis A szökésből Scofield-nek öltözünk. Persze nem egyformán,hanem valaki rabruhában míg a másik civilben lesz.Tisztában voltunk vele,hogy rajtunk kívül még sokan választották ezt a karaktert,mint hétfő reggel dupla angol előtt ki is derült,hogy Andris és Robi is. Nincs min csodálkozni,mindenki tisztában van vele,hogy jelenleg ez a sorozat hódít.

Mikor hétfőn angol előtt Andris megszólította Renit én felkaptam a fejem és érdeklődve hallgattam a párbeszédjüket. Andris arról érdeklődött,hogy Reni minek fog öltözni pénteken. Persze nem túl feltűnően,de nagyon koncentráltam a válaszra. Nem akartam egy szót se elmulasztani. Sajnos nem lettem okosabb,mert a válasza csupán annyi volt,hogy még ő se tudja. Akkor derült ki,hogy Andrisék is ugyanazt a szereplőt választották ki mint mi,mikor Reni visszakérdezte,hogy ő mi lesz.Természetesen szokás szerint Robi és Andris elkezdtek veszekedni azon,hogy ki találta ki előbb.Őrület,hogy miken vesznek állandóan össze.Olyanok mint egy házaspár.

Csengetéskor az angol tanár becsukta az ajtót,majd megkérte a többieket,hogy vegyék fel a fülhallgatókat amivel a tankönyvben lévő párbeszédet tudják meghallgatni. Csupán két tanulónak engedi meg,hogy az angol helyett mással foglalkozzon. Nekem és Neményinek. Tudja,hogy mindkettőnknek sokkal nagyobb az angoltudása,mint az ilyen alaptémák,mint jelen esetben is amikor két emberke egy közértben a zöldségekről beszél. Ettől függetlenül persze ugyanúgy részt kell vennünk az órán,mint a többieknek. Ezt Neményi is tudja,mégis szokás szerint késve érkezik meg. Pár szóval kimagyarázta magát a tanárnál,majd levágódott Reni mellé. Benyúlt a táskájába és kivett két könyvet. Az egyiket letette maga elé,míg a másikat átnyújtotta Reninek. A lány hálás mosollyal vette át,aztán elrakta a táskájába. Nem láttam,hogy milyen könyv volt,de azt igen,hogy Reni nagyon boldog volt.Egyértelmű,hogy a kettejük közötti kapcsolatnak a könyvek szeretete a kapocsa,és ezt az a tetű is tudja,és ki is használja. Bezzeg nekem meg fogalmam sincs,hogy hogyan tudnék a közelébe férkőzni. Az totál hülyén venné ki magát,ha én is elkezdenék vele a könyvekről beszélgetni. Ráadásul csak hülyét csinálnék magamból,mert az én tudásom nem a könyvekre koncentrálódik. Nem tudnék a témához hozzászólni,és csak hallgatnék,mint egy hal. Sőt még az is könnyen megeshetne,hogy Reni kinevetne és azt hiszem,akkor én végleg megsemmisülnék. Nem adom meg Neményinek azt a lehetőséget,hogy felülkerekedjen rajtam és bohócnak kiáltson ki. Szerencsére az óra további részében már nem kommunikáltak többet,így én is folytattam a zenehallgatást.

Kémián Gondos Renit feleltette. Elég kötekedős hangulatban volt,jól megizzasztotta Renit a felelés alatt,de ő állta a sarat és Gondos kénytelen volt ötöst adni neki.

Irodalmon Kardos már megint rám szállt. Igaz,hogy nem feleltetett,de az óra folyamán legalább hétszer szólított fel. Persze kielégítő válaszokat nem kapott. Úgy gondolom,hogy már nem kell sokat várnom arra,hogy újra megkérje Renit,hogy tartson nekem különórákat. Hozzáteszem,hogy volt olyan kérdés amit nem is hallottam. Még mindig Reni és Neményi kapcsolatán rugózott az agyam. Ezen annyira felidegesítettem magam,hogy kicsengetéskor minél gyorsabban összepakoltam,hogy végre leléphessek innen. Persze Kardostól is szabadulni akartam. Már épp indultam volna,mikor Reni megszólított.

-Várj egy percet

-Igen?-kérdeztem tőle,de valószínűleg láthatta rajtam,hogy minél előbb eltűnnék innen.

-Kardos eléggé pikkel rád-mondta Reni,csak,hogy ezt én már év eleje óta tudom.

-Tudom-világosítottam fel.

-Előbb-utóbb elő fog jönni a korrepetálással,amihez gondolom semmi kedved,úgyhogy szerintem valamennyit készülj az órákra-tanácsolta Reni. Én közben folyamatosan néztem őt,és közben azon járt az agyam,hogy vajon értem aggódik vagy csak ezzel akart célozni arra,hogy nem akar engem korrepetálni. Közben végig a szemembe nézett. A gyönyörű szemei teljesen megbabonáztak,és tudtam,hogy ha nem lépek le azonnal,akkor itt mindenki előtt fogom megcsókolni.

-Oké.Kösz a tippet-mosolyodtam el,és gyors léptekkel elindultam az ajtó fele.

-Még nem mondtam,hogy miből kéne készülni-szólt utánam.

-Küld át msn-en – kiáltottam vissza anélkül,hogy megfordultam volna,és közben gyorsan leléptem. Nem nézhettem rá,mert tudtam,hogy akkor nekem végem,és így legalább lesz okom ráírni majd msn-en.

Suli után beültünk a mekibe,majd mikor Ricsivel baktattunk fel a budai utakon,közölte,hogy mennyire bénán viselkedtem,mikor Renivel beszélgettem. Persze azt nem hagyhattam,hogy szívja vérem,ezért mondtam neki,hogy mielőtt lebénáz engem inkább nézzen bele a tükörbe és csináljon valamit a hajával,mert ha valami béna,akkor az az ő haja. A hajáról csak annyit,hogy elkezdte növeszteni,és most pont annyira hosszú neki,amikor nem lehet mit kezdeni vele. Lefésüléshez még rövid,de a felzselézéshez viszont hosszú,így marad a kócos hatás. Lehet,hogy nem is csinál vele semmit,csupán így kell ki reggel az ágyból.Kíváncsi vagyok,hogy Máday-nak mikor fog szemet szúrni.

Otthon folyamatosan figyeltem az msn-t,hogy lássam,amikor Reni bejelentkezik. Közben lecseréltem a profilképemet.Mikor belépett azonnal ráírtam.

-Vagy?-kérdeztem,mintha nem egész végig a monitort szuggeráltam volna.

-Igen-jött a tömör válasz.

-Mondtál valamit az irodalomról...-vágtam egyből a közepébe

-Azt,hogy készülj rá,mielőtt korrepetálásra kell járnod.-írta le ugyanazt,amit már a suliban közölt.

-Jó.Mit?-érdeklődtem

-Szerintem hamarosan házidolgozat lesz,úgyhogy a verselemzéseket nézd át a következő órára-tanácsolta Reni.

-Pill.-írtam,mert közben a nagyi felkiabált,hogy keresnek. Ricsi jött át azzal a céllal,hogy áthívjon PS-ezni. Mondtam neki,hogy várjon egy pár percet és visszamentem a gépemhez.

-Itt-jeleztem Reninek,hogy visszatértem.

-Én is. Szóval a házidolgozatban majd segítek,de verselemzésből addig felelhetsz.-figyelmeztetett Reni. Jól esett,hogy felajánlotta a segítségét.Közben eszembe jutott,hogy Ricsi lent vár,így sajnos el kellett búcsúznom Renitől.

-Oké,oké.Most lépek,majd beszélünk még róla.Szia.-Na ez gyors volt,de nem akartam,hogy Ricsi a nagy unalmában feltévedjen a szobámba,és belekontárkodjon a beszélgetésünkbe. Az állapotomat átváltottam nem elérhetőbe,és elindultam lefelé.

Kedd reggel Ricsivel álltam a suli előtt mikor Dave-vel egy időben megérkeztek Reniék is. Dave jókedvvel és a tenyerét dörzsölve lépett oda hozzánk.Már tudtam,hogy készül valamire.

-Zsolti még nincs itt,ugye?-kérdezte,majd mikor a lányok a fejüket rázták folytatta-Oké,ha kérdezi,semmiről nem tudtok!

-Rendben-válaszolta Reni. Ilyen ígéreteket könnyű megtartani nekik,mert ők tényleg soha nem tudnak semmit. Pár perc múlva Zsolti is megjelent és azonnal letámadta Dave-et.

-Teljesen megőrültél?-kiabált rá,mire Dave elröhögte magát.

-Mi történt?-kérdezte Reni. Ekkor Zsolti felé fordult és belekezdett a történetbe.

-Hogy mi történt? Akkor elmondom. Valaki a nevemben írt annak a dömpernek a közösségin,hogy menjünk együtt a farsangi bálra-fújtatott mérgesen miközben gyilkos tekintettel nézett Dave-re. A következő pillanatban kirobbant belőlünk a röhögés.

-Ez vicces-mondta Virág.

-Egyáltalán nem vicces! Rémes! A szökés-jelmezt akartam felvenni,de így esélyem sincs.-mondta Zsolti idegesen.

-Miért?-kérdezte Reni.

-Mert valaki nemcsak meghívta a nevemben,hanem meg is kérte,hogy öltözzünk össze-mesélte tovább,közben pedig továbbra is Dave-et nézte,aki folyamatosan röhögött.

-Jaj!És minek öltöztök?-kérdezte Reni,miközben próbálta visszatartani a nevetését.

-X-akták. Mulder és Scully. Rémes-bosszankodott tovább Zsolti,mi viszont kiröhögtük őt.

Még mindig jó hangulatban voltunk mikor Kinga is befutott,nyomában a négy a-s lánnyal. Egyszer csak Edina odalépett hozzám és megkért,hogy kicsit menjünk távolabb a többiektől. Fogalmam se volt,hogy mit akarhat,de közben kíváncsi is lettem. Megkérdezte tőlem,hogy mit szólnék ha együtt mennénk a farsangi bálra,és még azt is felvetette,hogy beöltözhetnénk a Narancsvidék című sorozat karaktereinek. Azonnal közöltem vele,hogy ez kizárt dolog,és,hogy már a srácokkal megbeszéltük,hogy együtt megyünk. Nem vagyok hülye,nem fogok ugyanabba a helyzetbe kerülni,mint Zsolti. Beszélgetésünk nem tartott tovább két percnél,de ez is bőven elég volt. Szerencsére elég megértőnek tűnt,és egyből be is ment az a-s lányokkal a suliba.Én visszaléptem a többiekhez,ők pedig kíváncsian várták a beszámolómat. Ricsi volt a legtürelmetlenebb,mert nem bírta ki,hogy ne kérdezze meg,hogy mi volt. Én elmondtam,hogy csak azt kérdezte,hogy megyünk e együtt pénteken a bálra.

-És?-kérdezte Reni. Na ez a kérdés igazán meglepett. Nem gondoltam volna,hogy ennyire érdekli az,hogy én mit reagáltam. Miközben próbáltam az összerándult gyomromat ellazítani ,kifelé közömbösséget mutattam. Szörnyen nehéz volt. Aztán elmondtam nekik,hogy Edina minek akart engem beöltöztetni,és,hogy én inkább passzoltam a lehetőséget. Sajnos a válaszom után Virág megfogta Reni karját,és magával vitte a suliba,Kinga pedig követte őket.

Mivel hiányzott a franciatanár elmaradt az utolsó óránk ami francia kultúra lett volna. Szerintem senki nem bánta a rövidebb napot,főleg mivel a sulirádiósok úgy gondolták,hogy ma csak Jonas Brotherst játszanak. Ennek a lányok örültek,de a fiúk ebédszünetre már teljesen fellázadtak,így a rádiósok megadták magukat és lecserélték a zenét Linkin Parkra.

Ebédszünetben Zsolti nagy szerencsétlenségére Tarr Zsófia hivatalosan is megerősítette,hogy hajlandó Zsoltival megjelenni a farsangi bulin. Természetesen az egész suli rajtuk röhög. Örültem,hogy én nem estem ebbe a hibába.



Continue Reading

You'll Also Like

20.9K 1.7K 62
Jungkook az egyetem sztárja. Mindenki odavan érte, fiúk és lányok egyaránt. Mindenki féltékeny rá, és a párjára, Taehyungra. Nem egyszer próbálták ke...
60.1K 1.6K 44
- Mi van ha én nem csak a barátod akarok lenni? - Mi? - nem tudtam mást kinyögni, ugyanis annyira meglepett, hogy a szívem leállt egy pillanatra. ...
283K 6.4K 55
Valaki, aki szerelmet ad egy rossz embernek, úgy, hogy belőle is hiányzik a szeretet. Valaki aki képes mindent elfelejteni, csak a jó dolgokra konce...
520K 14.7K 106
- Reni? - kérdezte anyu idegesen, álmos hangon. Ekkor valami reflexből jött ötlet miatt mégnagyobbat belefejeltem az ajtóba, majd riadtan, ám de kife...