Cimer |h.s| Fanfiction

By SweetDreams524

3.8K 300 58

Fakultet je nesto najvaznije,prvo mjesto u njenom zivotu.Uskoro ce nagovoriti roditelje da joj dopuste da u s... More

Uvod
Prvo poglavlje
Drugo poglavlje
Trece poglavlje
Cetvrto poglavlje
Peto poglavlje
Sesto poglavlje
Osmo poglavlje
Deveto poglavlje
Deseto pogljavlje
Jedanaesto poglavlje
Dvanaesto poglavlje
*Tag*
PROBLEM S WATTPADOM
Nemam pojma sta se desilo!!!
Trinaesto poglavlje
Cetrnaesto poglavlje
Petnaesto poglavlje

Sedmo poglavlje

174 16 0
By SweetDreams524

Jutros Harry nije htio da ide na fakultet.Kako kaze,boljela ga glava.Ja sam se spremila pola sata prije osam,i izasla u zurbi napolje.Znam da cu sresti Louisa u liftu,tako je bilo i prosljeg puta,tacnije,jucer.Moram da porazgovaram sa njime o onome jucer.O njegovoj sestri,mora da zna,a i ja moram da znam da li je znao za taj plan,i da li je zato pobjegao od mene onako,glavom bez obzira.

Lift je prazan,i ja stiscem prizemlje.Za nekoliko sekudni lift se zaustavlja na trecem spratu.Nema nikoga.Ispustim dah iznervirano,a kada se liftova vrata zatvore,zacujem neciju psovku.To mora da je Louis!

Lift se zaustavi na prizemlju a kad izadem sacekam par sekudmi da se lift opet vrati gore pa da se spusti dolje.I bila sam u pravu,Louis je izasao iz lifta.Nosi tamno plavu majcu kratkih rukava bez natpisa na njoj,i dolje tamnoplave prilijepljene farmerice,a na nogama nosi bijele patike.Prilazim mu,a kada me on primjeti,pokloni mi osmjeh.I ja njemu uzvratim osmjeh i pozelim mu dobro jutro.Ne zelim odmah da ga obasipam pitanjima vezanim za njegovu sestru,ako mu uopste i jeste sestra.

On me upita za prijevoz,a ja prihvatam jer nemam drugog nacina da pricamo,nasamo.Ulazim u njegova kola,ona ista koja sam sinoc ostavila kod Harrya,ispred vile.Ukljucujemo se u saobracaj,i nemam pojma kako da pocnem razgovor.

"Nesto te muci?" Hvala nebesima pa me upitao nesto prvi,jer bi moj planirani razgovor propao,samo zbog toga sto ja ne bi znala kako da pocnem.

"Ustvari da...imam nekoliko,pa,pitanja za tebe" Mojim nesigurnim odgovorom natjerala sam njega da napravi namrstenu u upitnu facu.Uzdahnem duboko i krenem od osnove maseg razgovora.

"Louis,imas li ti sestru?" Automobil se naglo zaustavlja i time proizvede buku.Iza nas ljudi sviraju,ali Louis nema izgleda namjeru da pomjeri ili pokrene automobil.Za trenutak se uplasim a onda se ustipnem za donju usnu,i zbog njegovih ociju iz kojih sijeva bijes i ljutnja,pozalim za ovo sto sam upitala.

"Vidi,izvini,nisam mislila da ces ovako reagirati,stvarno,stvarno izvini"  Izvinjavam se i moje tijelo se vec znoji.Jako mi je zao,iskreno.Zanemaruje sve svirene iza nas i naslanja glavu na volan od auta,suti i ne progovara.

"Ne moras se izvinjavati,prije ili kasnjie znao sam da ces doznati za nju"  Slomljenim glasom mi izgovara.Znaci sestra mu je,a njegova bol i tuga u tim rijecima mi daju do znanja da nemaju bas veliki zajednicki jezik.Zapravo,povrijeden je od necega,da se osjetiti.

"Danas ne idemo na fakuktet,idemo do najblizeg kafea,tamo cemo pricati"  Kimnula sam glavom u znaku da prihvatam ovaj njegov prijedlog.Danas nema fakukteta znaci,i jedva cekam da cujem tu istinu koju ce mi Louis obrazloziti.Dok se vozimo,kako Louis kaze do najblizeg kafea,razmisljam o tome zasto bi se jedan odnos brata i sestre ovako odlikovao.Pa Louis na spomen toga da ima sestru burno reaguje,da cak i na sred autoputa zastaje.Mogao nas neko slupati od pozadi! 

"Evo nas" Obrise sve moje misli tom recenicom da smo stigli.Dok izlazim iz auta bacam poglede po kafeu.Bila sam u ovaj kafe kad sam pisala oglas za cimerku,a i sada sam tu.

"Da" Kaze Louis dok sjedamo na jedno od stolova pored prozora.Danas nema puno ljudi,a onog dana kad sam pisala oglas,imalo je par momaka koji su se opijali.Gledala sam ih tek krajickom oka ali im nisam premnogo zadavala paznje.

"Pa,hoces li nesto naruciti ili?" Nervozno me upita,a ja pristojnoj konobarici narucim jednu mineralnu vodu,a trenutak kasnije isto to naruci i Louis.

"Dakle,odakle znas da imam sestru?" Upita me konacno i razbija ovu neprikladnu tisinu medu nama.Stresem se sva od njegova hladnog glasa i izraza,nikada nije bio ovakav.To me pomalo brine.

"Upoznala sam je ustvari na fakultetu,onog dana kad si me ostavio i otisao u stan" Prisjecam se tog dana i zelim da mu objasnim sve sto detaljnije.

"K vragu!Odmah je uhvatila priliku!"  Ostro je izgovarao vise za sebe,ali i ja sam cula.Sake su mu stjerane u pesnice,valjda od bijesa.

"Pretstavila mi se kao jedna dobra cura i....oh,boze" Shvatila sam da sam preskocila pocetak price,ono sa samarima,pa sam se lupila po celu.

"Sta je bilo?" Znatizeljno me upitao i u meduvremenu su nam stigle mineralne vode.

"Nista,samo sam preskocila nekoliko bitnih dijelova...Znaci,kada si otisao nazad u stan,ja sam se srela sa jednim Zaynom,mislim da se tako zove.Zbog toga sto me zadirkivao na prljav racun,udarila sam mu samar.Onda smo u hodniku ostali ja i Harry Styles.On je decko kovrdzave kose i..." Louis mi je kimao glavom dok sam ja sve prepricavala i prekocila onaj dio kada smo se ja i Harry gledali oci u oci u hodniku.

"Znam ko je" Kima jos jednom i daje mi do znanja da poznaje Harrya.

"Onda me je on uvukao u kupatilo.Naravno,protiv moje volje.I kada je pokusao da me poljubi,ja sam i njemu udarila samar"  Mali osmjeh mu je zatitrao u kutu njegovih usana,a sada vec i kod mojih.Onda sam nastavila sa pricom.

"Zatim sam od straha otisla na predavanja,nisam se uplasila ni od Liama ni od Zayna toliko" Upitno me pogledao.Sigurno je mislio na Liama kad je ucinio taj gest.

"Duga prica,no i njemu sam udarila samar" Blesavo sam se nasmijala,a Louis mi se pridruzio.Odmah nakon toga oboje smo shvatili zasto smo ovdje,pa smo se uozbiljili.

"Tu dolazi tvoja sestra.Prisla mi je i pretstavila se kao Kyla Tomlinson.Otisle smo s predavanja u njenim kolima.I da,da ne zaboravim kako to da vozite ista kola?" Samo mi je mahnuo rukom i rekao da je to duga prica i da ce mi reci cim zavrsim.

"Odvela nas do nekog bara.Tamo se opijala,a kako ja ne pijem,nisam ni tad.Cinila mi se jako pijana,pa sam ja preuzela auto.Vozila sam tamo gdje mi je rekla i objasnjavala da joj je 'kuca'.Zauatavili smo se pokraj velike vile,i vec sam se sumnjala da je nesto u krivu,jer ako vozite isti automobil onda zivite u istog zgradi,zar ne?No,te misli sam zanemarila,i pokucala na vrata.Vrata mi je otvorio Harry,a Kyla mu se odmah bacila u zagrljaj.Harry me je uveo unutra i prijetio mi je pistoljom,koji se na kraju pokazao kao gumena igracka" Ispricala sam se,dok je Louis samo sutio i pokazivao razne face.

"Cime ti je prijetio?"  Udahnula sam duboko jer su mi vec suha usta.Popila sam malo mineralne vode i nastavila da pricam.

"Prije par dana,ustvari isti dan kada sam stigla,objesila sam oglas u fakuktetu za cimerku.Prije svih ovih desavanja na vratima mi se prvi pojavio Liam koji je zbog bezobraznih rijeci dobio samar i vratio se nazad.Zatim je dosao Harry ali i on se vratio takoder,bez samara.Kada me je Kyla dovela u Harryevu kucu,prijetio mi je da ce me ubiti tim pistoljom ako ne prihvatim da bude moj cimer.Kako nisam imala izbora,prihvatila sam.I eno ga,spava sada u mom stanu" Nisam spomenula.onaj dogovor od tri mjeseca,zato sto se i sama stidim toga.

"Ali,zasto bi neko nepoznat zelio biti tvoj cimer?Tacnije,Harry,onaj popularni?" Uginjem ramenima.

"Pricala sam s njim o tome,tacnije,napala sam ga i izdrala mu se.Rekao je da mu treba porodicnog mira i da je zbog toga dosao kod mene.Zeli biti malo sam,odvojen od porodice" Louis me strijeljao pogledom.Ustuknula sam jer sam se uplasila.Sta je sad bilo?Je sam li nesto pogresno rekla?

"Anna,Harry nema porodicu!" Nesto me probolo i strah se u meni probudio.Ovaj osjecaj je tako strasan i neopisiv,da sam nekontrolisano zbog toga pocela da placem,dok su me svi gledali poprijeko.

A.N.

Evo nasss...Odavno me nije bilo i zbog toga objavljujem dva nastavka odjednom.Sada smo na raspustu znam,i isto znam da imamo vise vremena,ali razumite kako je to kad imas povise tetki i svaka zeli da poprica s tobom,pa te uzima kod nje u gostima,a kod njih nema interneta i sve tako u nedogled.(A tetki imam sest,inace da se pohvalim.)Stvarno mi je frka,ali eto nisam imala sta da radim pa sam pisala.

Do sljedeceg videnjaa,vasa INSPIRACIJA 😘💋💓💛

Continue Reading

You'll Also Like

Groupchat By A&A

Fanfiction

5.4K 491 11
Smiješna dopisivanja hrvatskih nogometaša.
59.6K 5.1K 49
Posao Cassandrinih roditelja cini se da ih uvijek udaljava od svoje djece . Cassin otac dobiva poziv da on i njegova zena otputuju u Australiju, hilj...
100K 4.2K 87
Svi smo mi imali ljetnu ljubav. No, što kada je ne možemo zaboraviti? Još gore, što kada se ne možemo sjetiti njihovog imena, nego samo nekog dijela...
11 2 3
Essa é uma história TOTALMENTE FICTICIA infelizmente para alguns, mas felizmente para outros