Deveto poglavlje

184 15 3
                                    

"Jaoo,vidi..sad ce da je poljubi"  Harry umire od smijeha.Od kako je donio televiziju u mojoj sobi,nije izlazio iz nje.Prosla su tri dana od onog smotanog dogadaja i od kako ja ne idem na fakultet.Prosla su tri dana da ja ne izlazim iz kreveta.Ne svojevoljno,naravno!

Uskoro ce ponoc,a oko mog kreveta se nalaze kutije od pica i prazne limenke koka kola.U hausu smo,no i dalje sjedimo jedno pored drugog i umiremo od smijeha dok gledamo horor.

Da,umiremo od smijeha gledajuci horor.Nisam znala da je i Harry kao i ja.Imamo tih nekih zajednickih stvari koje volimo,a jedna od tih je smijanje na hororu.Mislim,pa i vi bi ste se smijali kad bi gledali neko vjencanje tamo,i kada mladozenja krene poljubiti mladenku,ona mu zabije viljusku u vrat!I onda svi shvataju da je mladenka mentalno poremecena i opsjednuta svime i svacime...

No,umjesto u film,najvise gledam u Harrya.Cijelo vrijeme se smijesi,i otkriva te njegove rupice na obrazu.U ova tri dana ni u najmanjem trenutku nisam osjetila njegovu sarkastiku ili bezobrazne rijeci.Prije dva dana je donio svoje stvari,i vec se pokazao kao dobar kuhar.Louis je dolazio cesto,ispitivao me kako se osjecam i ponekad bi satima pricao o tome kako se moze desiti da mozak razvije nesto skoro realno dok tijelo spava.I neznam,koliko god vise on pricao,toliko sam ja vise vjerovala da je to stvarnost.Onaj dan,bio je stvarnost..

Kylu nisam nikako vidala,a i Harry me nije pustao iz stana,tacnije iz kreveta.Nisam cesljala kosu i nisam se kupala.I moram priznati da mi je godilo to sve,ta Harryeva paznja iako mi je stranac,dvadeset i cetiri sata mi nudi hranu i prica zabavne viceve,a onda se slucajno popiskim malo i otrcim u kupatilo i povratim toliku silnu hranu,pa se popisam ko covjek.

Ovih dana,iako su samo tri,zaboravila sam na obaveze,ko sam i sta sam,i Harry je bio tu za mene.Jedino nesto sto mi je smetalo je to sto se i Harry i Louis ponasaju kao da sam bolesna ili mentalno poremecena.Smeta mi to sto na tih i polahk nacin pricaju samnom,i gledaju me kao da sam luda.Mislim ne da se boje od mene i da sad bjeze,ali jednostavno,osjecam to.

Znam da ova Harryeva promjena nije za dzabe.Postao je dobrica preko noci.Koliko god mi sve ovo godilo,znam da ima nesto.I to cu otkriti!

Harry Styles P.O.W

Sve ovo smo s Louisom dobro zamaskirali.Dobro sam znao sta radim i kako radim!Moj dogovor nece pasti...
Dobro smo glumjeli pred Annom kada smo joj rekli da je sve to sanjala,a znam da bi joj sada Louis sve rado ispljunio,eh..da smije.

Epa,desilo se ovo...Kada je Anna pala u nesvjest,brzo smo je odnijeli u njenu sobu.Dok je Louis budio Annu,ja sam se brzo presvukao i ocistio Kylu,pri tom smrtno joj prijeteci da nikada vise ne smije doci ovdje ili pojaviti se.Malo sam zacistio sobu i pri tom razvijao plan kojeg cemo Anni reci.Dok se Anna jos nije razbudila,doveo sam Tomlinsona u dnevnu sobu i kazao mu cijeli plan.Izmislio sam da je sve to sanjala i da se onesvjestila u Louisovom autu dok su isli na faks.Isprva je Tomlinson bio ljut i gnjevan prema meni i nije htio lagati Anni,no kada sam ga pritisnuo u kut i malo 'uplasio',prihvatio je.Pojma nemam kako,ali izvukao sam se jz govana.

Zatim je Anna bivala bijesna i odbijala je vjerovati u moj plan.Ali kako sve vise vrijeme prolazi,osjecam da je pocela cak i zaboravljati na to,ili to samo vjesto skriva.

Ja i Louis smo odlucili da je necemo pustati iz kuce nekoliko dana jer bi mogla istrazivati napolju.Znate mogla bi da ode do tog kafea i sazna da su Louis i ona bili tamo i da je lazemo,a time i moja opklada pada a ja se iskljucujem iz igre.Zabavljam je svakako..Citam joj viceve i smijesne price,i osjecam se nekako posebno.Valjda jer nijednoj od sad nisam radio.

Cimer |h.s| FanfictionWhere stories live. Discover now