1890-es titkok

By just-kill-me

11.9K 1.3K 153

1890 Azt gondoljuk, hogy mindent tudunk erről az évről. Pedig közel sincs így. Egy férfi, egy cikk, egy ö... More

I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.
XIV.
XV.
XVI.
XVII.
XVIII.
XIX.

XIII.

419 62 10
By just-kill-me

1890. január 23.

Leveszem a fogasról Edgar kabátját, majd odanyújtom neki. Egy mosoly kíséretében felveszi. Mikor mindketten elkészülünk, kilépünk a csípős, téli hidegbe. Vacogva húzom feljebb a sálam, hátha úgy már nem fázok.

Egymás mellett megyünk a Nyomdához, hátha ott előrébb jutunk a cikk ügyében. Még mindig nem tudom, hogy miért is nyomozzuk tovább a cikk íróját, de bízok Edgarban, ő biztosan tudja.

A hó ropog a talpunk alatt, nyomokat hagyva magunk után. A csendet semmi sem zavarja meg. Madarak csiripelése hallatszik a távolban. A pillanat olyan meghitt, kedvem lenne megfogni Edgar kezét, de nem tudom mit szólna hozzá. Lehet, hogy nem vállalna fel nyilvánosan? Egy férfit megöltek, talán jobb is, hogy ez a mi titkunk marad. Mégis szúró érzés terjed szét a mellkasomban.

A városba beérve sok embert veszek észre. Vannak, akik beszélgetnek, mások beszerzik a szükséges ételt. De a legtöbb ember siet, gondolom a munkahelyére.

Egy szűk utca felé vesszük az irányt. Elvarázsolnak az itt lévő házak, minden olasz stílusú. Szűk utca, vidám színek, függő ruhák egyik ablaktól a másikig. Mi egy szürke ajtóhoz megyünk, ahova a 'Nyomda' feliratot ragasztották fel. Edgar háromszor erőteljesen kopog, majd várunk. Rám néz, mintha csak most jutnék eszébe. Megajándékoz egy apró mosollyal, kinyitja a száját, de a nyíló ajtó megakadályozza, hogy bármit is tudjon mondani nekem.

-Üdvözlöm Önöket! Segíthetek valamiben? - kérdezi az ajtóban álló öltönyös férfi. Látszólag nincs sok kedve a munkához, de megerőlteti magát és kierőszakol egy mosolyt is.
-Egy cikkről szeretnék érdeklődni, pontosabban az írójáról - mondja határozottan Edgar.
-Fáradjanak beljebb, kérem - jobban kinyitja az ajtót, és amint beérünk és becsukja egy szobába vezet. Rengeteg papír mögött még több ember ül. Végigmegyünk a helyiségen egy újabb bejáratig, majd ott meg is állunk. A férfi hellyel kínál minket, amit el is fogadunk. Illetlenség lenne, ha nem ezt csinálnánk.

-És pontosan melyik cikkről is lenne szó? - kérdezi, amikor leül elénk az íróasztala mögé. Edgar előveszi a kabátjából az újságot majd a férfi elé teszi. Figyelem az arckifejezését, mikor megtudja melyik az a cikk. Az arca elkomorul, a száját elhúzza és az is orrát felhúzza. Egy egyszerű fintor amit láthatunk az emberen, mégis ez többet jelent, mint gondolnánk. Elítélést, undort, megvetést. - Ez...hogy is mondjam - sokat gondolkozik, mire sikerül összeszednie a gondolatait. Biztosan nehéz volt, fut át az agyamon, mire próbálom elrejteni a mosolyom. - Ez a cikk teljesen véletlenül került bele az újságba, a hibát természetesen azonnal javítottuk és az összes ilyet - felemeli az újságot - megpróbáltuk eltüntetni. Sajnos, kevés szerencsével. Elnézésüket kérem, ha ezáltal kellemetlenséget váltottunk ki. Még mi sem tudjuk, hogyan is történhetett meg ez a hiba, de biztosíthatom, hogy a jövőben ilyenről nem fognak hallani.

-Csak meg szeretnénk tudni, hogy ki volt a cikk írója - szólalok meg és közben visszaveszem az újságunkat, nehogy kidobja. - Csak a nevét szeretnénk, és már itt sem vagyunk. Kérem, ne nehezítse meg a dolgunkat.
-Nem tehetem. Az írója sem szerette volna felfedni a kilétét, engem pedig kötnek a szabályok.
-Azt mondta nem akarta, hogy bekerüljön a cikk. Mit árthat akkor? Valószínűleg már nem dolgozik maguknál. Csak egy név - még mindig én érvelek. Hosszú szemkontaktus után elővesz egy papírt, majd ír rá valamit. Félbe hajtotta majd felém csúsztatta a lapot az asztalon. Kinyitom, és mikor meggyőződöm arról, hogy valóban név van rajta elrakom a zsebembe majd egy mosolyt villantok felé. - Lekötelezett. Igazán.

Felállunk, majd mindketten elhagyjuk az egész Nyomdát. Visszafelé megyünk, amikor megállok az út szélén, és nekitámaszkodok egy fának.

-Mondd meg őszintén, Edgar. Miért szeretnéd ezt a nevet annyira tudni? - kérdezem, és felmutatom a papírdarabot.
-Őszintén Howard? Kérdezni akartam tőle valamit.
-Micsodát?
-Hogy hol vannak olyan helyek, ahol nem ítélik el a magunkfajta embereket - mondja és egész közel jön hozzám.
-Ezt miért szeretnéd tudni?
-Arra gondoltam, hogy - látszólag zavarba jött, mégis közelebb jön hozzám. Szinte már hozzám van tapadva. A szívverésem felgyorsul, a levegőt gyorsabban kell vennem.
-Hogy?
-Hogy talán elmehetnénk erre a helyre, és ott élnénk. Csak ketten.

Az arcom felforrósodik a gondolatra, de határozottan tetszik. Milyen lehet Edgarral élni? Biztosan fantasztikus. A kezemben lévő cetli felé mozdul a keze és én hagyom, hogy elvegye. Közelebb hajol hozzám, majd egy pillanatra száját a számra tapasztja. Vágyakozva nézek utána, de csak ennyi volt.

A mellkasomnak támaszkodik, én átölelem a vállánál, majd nézem ahogyan kibontja a cetlit.
-Camille Mercier - suttogom a fülébe.

Continue Reading

You'll Also Like

2.1K 140 12
Történetünk visszanyúlik arra az időre mikor még a sárkányok uralkodtak s a Targaryen dinasztia a fénykorát élte. Rhaenys Velaryon, ki drága nagymamá...
Sötét Herceg By Jázmin V.

Historical Fiction

156K 8.4K 30
Lady Athor Jamestone-nak fogalma sincs arról, hogy mi történik körülötte. Csak arról, hogy hozzá kell mennie a bátyja legjobb barátjához, Warwick her...
15.5K 807 18
Élt egyszer egy kislány akit Lillian-nek hívtak.A kicsi Lillian sorsa fenekestől felfordul amikor 8 éves kora körül szóba elegyedik az erdőben Josef...
37.6K 3.2K 101
༺ ꧁༺ ✞♡ ༻꧂ ❝-Hiszen vérzik! - rettentem vissza, mikor megláttam, amint a lefelé tartott fehér rózsán végigcsorog...