Princ tame sa Istoka (Dublin...

By Pippa09

6.3K 332 41

Nicola Callahan se u djetinjstvu probijala kroz život kao kroz gusto blato sve dok joj se sa osamnaest godina... More

1. poglavlje
2. poglavlje
3. poglavlje
4. poglavlje
5. poglavlje
7. poglavlje
8. poglavlje
9. poglavlje
10. poglavlje
11. poglavlje
12. poglavlje
13. poglavlje
14. poglavlje
15. poglavlje
16. poglavlje
17. poglavlje
18. poglavlje
19. poglavlje
20. poglavlje
21. poglavlje
22. poglavlje
23. poglavlje
24. poglavlje
25. poglavlje
Epilog

6. poglavlje

284 15 2
By Pippa09

NICOLA

Ležala sam na podu svoga dnevnog boravka. Šef me je danas pustio malo ranije sa posla jer je očito i njemu bilo dosta toga da Lucy stalno kasni na posao i ja je pokrivam. Danas smo se skoro posvađale jer nisam željela ostati duže na poslu i poslala me je do vraga. Srećom Derek je čuo i uskočio pa mene poslao ranije kući. I bila sam mu zahvalna zbog toga jer mi je malo nedostajalo da udavim Lucy.

Već je mjesecima pokrivam na poslu i mijenjam se s njome za smjenu jer sam očito naivna budala koju je ona iskorištavala, ali danas sam tome stala na kraj. Ne želim više biti ničija budala. I sama imam svoje probleme i dvoje klinaca o kojima se brinem i ne treba mi još i Lucy da mi sere jer joj ne želim pomoći. Dosta dugo sam joj pomagala dok nisam saznala da nije išla doktoru kao što me je uvjeravala nego se nalazila sa dečkom i zbog toga kasnila na posao ili tražila da se nas dvije mijenjamo za smjenu. Od danas neka traži drugu žrtvu.

Daniel je već pokupio klince iz škole, ali mi je javio da su otišli do grada. Bila sam mu zahvalna što ih je pokupio jer sam sada imala trenutak samo za sebe. Večeras imam spoj i zbog toga me je hvatala velika nervoza. Landa sam prije samo tjedan dana željela udaviti, a sada idemo zajedno na večeru. A ono najgore, još uvijek nisam popričala sa Danielom o tome. Željela sam reći svome prijatelju prije nego sazna od nekog drugoga. Njegovo mišljenje mi je bilo jako važno. I s obzirom da mu je Lando bio brat, željela sam čuti njegovo mišljenje. Nadam se da mu neće previše smetati što nas dvoje idemo na večeru. Na neki ludi način, Lando mi se sviđao. I neizmjerno sam mu zahvalna što je neki dan uskočio i pomogao mi sa blizancima. Vidi se da ga oboje vole iako je on u samom početku bio dosta ukočen. Kako mi je rekao, ne zna baš sa djecom, ali sa blizancima se brzo snašao.

Tu večer je ostao kod nas na večeri i čak je napisao lektiru sa blizancima. Dugo su njih troje pričali, a onda mi je pomogao sa suđem. Toga muškarca nikada ne bih mogla zamisliti da je nogom kročio u kuhinju osim da popije vode, ali tu večer mi je dosta pomogao i bila sam mu zahvalna zbog toga. I zato sam pristala izaći s njime na večeru. Ili možda zbog toga što mi se uvukao u misli i ne mogu prestati razmišljati o njemu i tim rijetkim osmijesima koji mi uvijek oduzmu dah. Sviđao mi se, stvarno jest iako mu još nisam potpuno oprostila to što je bio gad prema meni. Ali donekle sam ga shvaćala jer je samo čuvao leđa svome bratu i zbog toga je zaslužio moje poštovanje. I sama bih udavila svakoga tko se samo usudi povrijediti blizance. Lando i ja smo u tim stvarima bili isti.

Duboko sam udahnula te sam znojne dlanove obrisala od svoje traperice. Mislim da se smiješno ponašam jer nemam razloga biti nervozna, ali uvijek sam osjećala tu nekakvu nervoznu kada sam u blizini Landa. Uvijek me je promatrao onim svojim intenzivnim plavim očima u kojima se potpuno izgubim. Ne znam zašto tako reagiram na tog muškarca, ali osjećaj je bio dobrodošao.

Nisam bila na spoju više od pet godina i mislim da sam zaboravila kako se točno ponašati u društvu nekog muškarca. Prije pet godina sam potpuno odustala od spojeva i muškaraca jer kada god spomenem da imam dvoje klinaca o kojima se brinem, muškarci pobjegnu glavom bez obzira. Na zadnjem spoju na kojem sam bila, muškarac je usred večere izmislio poziv i samo odšetao. Ja sam ostala sama, pojela sve do kraja i platila račun. Tada sam se zaklela da više nikada neću izlaziti na spoj. Daniel se trudio da me spoji s nekime, ali sam odlučno odbijala.

A sada? Sada idem na svoj prvi spoj nakon toliko dugo vremena i bila sam vraški nervozna.

Vrata stana su se otvorila i začula sam glasove koji su brzo utihnuli. Kratko sam pogledala prema gore u njihova zbunjena lica te sam ponovno spustila glavu na pod. Lijepo je ležati ovdje sada kada imam i podno grijanje. Osjećaj je bio izvanredan.

„Ovo nije dobro", rekla je Emma zbog čega sam se zahihotala. Daniel mi je prišao i stao iznad mene.

„Što se događa? Što te brine?"

„Vjerojatno spoj na koji ide večeras", rekla je Emma. Namrštila sam se i bacila pogled prema njoj. Podignula je ruke kao da se brani te me je nevino promatrala. „Oprosti", rekla je tiho i pobjegla u svoju sobu. Elliot se spustio do mene te me je poljubio u čelo. Zagledao se u moje oči kao da me pita jesam li dobro. Zbog ovih malih sitnica mi dođe da briznem u plač. Bože, kako sam ih samo voljela.

„Dobro sam", rekla sam kako bi svi čuli. Elliot mi se nasmiješio te je i sam nestao u svojoj sobi. Daniel je legao pokraj mene. Krajičkom oka sam vidjela da me promatra pa sam ga pogledala.

„Spoj? Kakav spoj i zašto ja ne znam za njega?"

„Jer mi je bilo malo strah priznati ti da idem na spoj. Doduše, to je samo večera."

„Zvuči kao spoj", rekao je. Nježno me je uhvatio za ruku i poljubio me u nadlanicu. „Zbog čega te je strah? Pobogu, Nicola, to sam ja."

„Idem van sa tvojim bratom", rekla sam brzo. Nekoliko trenutaka je šutio i iz njegovoga pogleda nisam mogla baš ništa iščitati. Bio je kao prazno platno.

„Oh, pa dobro", rekao je napokon. Gledala sam ga zbunjeno jer mi se učinilo da nisam dobro čula. „Već sam mislio da je nešto ozbiljnije."

„Ne smeta ti to?"

„Zašto bi mi smetalo što dvije najdraže osobe u mome životu izlaze zajedno? Naravno da mi ne smeta. Bilo je i vrijeme da napokon izađeš na spoj. Kao i on."

„Zar mu je ovo prvi spoj?"

„Da, u jako dugo vremena." Zbunjeno sam ga promatrala. A što je sa Violet i sa svim onim ženama o kojima mi je Daniel pričao. Lando je uvijek bio viđen sa nekom ženom pokraj sebe, ali ih očito nije izvodio van kao mene večeras. A onda sam se sjetila da nisam toliko drugačija od ostalih žena. Mene izvodi van iz zahvalnosti. Odmah sam se snuždila.

„Hej, ne želim da razmišljaš o sranjima. Ti si prva žena ikada koju moj brat izvodi na spoj."

„Da, iz zahvalnosti."

„Naravno da ne. Shvatio je koliko si samo posebna. Ja to znam."

„Malo sam nervozna, znaš?"

„Nemaš razloga biti. Siguran sam da ste zakopali ratnu sjekiru." Kimnula sam glavom. Ratna sjekira je bila zakopana još onoga dana kada se pojavio na vratima onog užasnog motela i ispričao mi se. A onda mi se još više otvorio onoga dana kada smo otišli na kavu. I zbog toga sam se i ja sama njemu otvorila o svome djetinjstvu. S njime sam mogla tako otvoreno pričati i bilo je lako razgovarati sa njime. Osjećaj je bio divan. Daniel je uvijek bio jedini koji je znao sve o meni, svaku moju skrivenu misao, a sada sam se počela otvarati i Landu.

Dok sam odrastala, imala sam tek nekoliko prijatelja koji su me naravno napustili zbog oca pijanca i ostala sam sasvim sama. I bila sam sama sve do svoje osamnaeste godine kada su došli blizanci. Bili smo sami deset godina sve dok na onome mostu nisam upoznala ovoga muškarca pokraj mene koji je ubrzo postao moj najbolji prijatelj i osoba od povjerenja. Mogla sam mu reći sve i nikada me nije osuđivao. Daniel je bio moja osoba.

„Jesmo. Samo, ovo je nekako drugačije. Neki dan smo bili na kavi i...."

„Čekaj, malo. I na kavi ste bili, a ja za to ne znam? Otkada si ti meni počela skrivati stvari?"

„Zaboravila sam?" Daniel je uz smijeh odmahnuo glavom te nježno stisnuo moju ruku koja je još uvijek bila u njegovoj. „Oprosti. Nisam to namjerno skrivala."

„U redu je. I što se dogodilo na tom famoznom spoju?"

„To nije bio spoj, to je bila samo obična kava. Razgovarali smo, on o tebi ja o svome životu."

„Rekla si mu sve?"

„Nevjerojatno, zar ne?"

„Ne nužno. S mojim bratom je lako razgovarati i uvijek će te poslušati, ali je loš u savjetima."

„Kaže muškarac koji mu je mjesecima skrivao užasnu istinu", rekla sam i lagano ga gurnula. Njegov osmijeh je izblijedio pa sam ga nježno poljubila u obraz i naslonila glavu na njegovo rame. Znam koliko se Daniel kaje zbog toga. Sam mi je priznao da je to nešto najgore što je mogao učiniti svome bratu koji je povrijeđen zbog toga. U to vrijeme sam dosta razgovarala sa Danielom i nagovarala sam ga da se otvori svome bratu, ali on me je odlučno odbijao. I sada shvaća da je učinio veliku pogrešku jer je Landu sve skrivao, ali njegov brat mu je sve oprostio jedino će teško zaboraviti kroz sve što je Daniel prošao te večeri.

„Znam, mrzim to. Volim svoga brata i uvijek sam mu dolazio sa svojim problemima i on me je uvijek slušao, samo tada sam mislio da sam već dovoljno odrastao da trčim svome bratu sa svojim sranjima."

„Tvoj brat će te uvijek saslušati, Dani. Imao ti deset godina ili pedeset, on će uvijek biti uz tebe", rekla sam mu nježno. Upoznala sam Landa dovoljno da znam koliko samo voli svoga brata. I vidjela sam onu bol u njegovim plavim očima kada je saznao cijelu istinu. Imala sam poriv nekako ukloniti tu bol, ali to je mogao učiniti samo Daniel.

„Da, shvatio sam to. Nemaš pojma koliko sam samo sretan što ga imam u svome životu. Sve je puno lakše uz njega."

„I on je sretan jer ima tebe, Dani. Tvoj brat te obožava."

„I zato sam sretan jer vas dvoje idete na spoj", rekao je i napokon se ponovno nasmiješio. Kroz smijeh sam ga gurnula.

„To je samo večera. Idemo samo van na večeru."

„Dušo, to je spoj. I želim da se opustiš i dobro zabaviš."

„To mi je definitivno potrebno", rekla sam. Daniel je pljesnuo te je skočio na noge i povukao mene za sobom. Gurao me je prema mojoj sobi gdje je otvorio vrata moga ugradbenog ormara u koji sam se odmah zaljubila. Još uvijek je bio polu prazan jer nisam imala previše stvari. Više sam se brinula da bliznaci imaju sve što im treba, a ja sam bila manje bitna. Ali jednoga dana ću se definitivno počastiti sa nečime.

„Ja ću biti s blizancima večeras", rekao je i izišao iz ormara sa haljinom boje crvenog vina te ju je odložio na moj krevet. Nju sam nosila na dočeku Nove godine na koji me je Daniel natjerao da izađem. I bila sam mu zahvalna jer se već dugo nisam tako zabavila kao te večeri. Blizanci su bili zbrinuti i mogla sam se malo manje brinuti i zabaviti se. Kao što ću to učiniti i danas.

Iz ladice donjeg rublja izvukla sam crne čipkaste gaćice kao i grudnjak te sam se otišla istuširati. Trljala sam kosu šamponom dok su mi misli bježale na muškarca plavog pogleda. Pitam se što sada radi. Da li je nervozan kao i ja? Ma ne. Niti slučajno. Taj muškarac je bio pun samopouzdanja i navikao je dobiti sve što želi. Samo ja pravim preveliku strku oko ovoga iako nemam razloga biti nervozna.

Isprala sam pjenu sa sebe te sam izašla iz tuša i obrisala se. Navukla sam donje rublje na sebe te sam navukla kućni ogrtač na sebe i vratila se u svoju sobu. Daniel je bio u društvu Emme i smijali su se nečemu. Emma je odmah izvukla moju četku i sjela te mi pokazala da sjednem ispred nje. Počela mi je nježno češljati kosu. Radi to od svoje pete godine i meni nikada neće dosaditi. Nedostajat će mi ovi trenutci kada ona odraste.

Pomogla mi je da osušim kosu te mi ju je Daniel svezao u elegantnu punđu. Na lice mi je stavio malo pudera, maskare i usne mi je namazao crvenim ružem. Obukla sam haljinu koju mi je izvadio te sam se pogledala u ogledalu. Bila sam potpuno druga osoba i svidjela mi se ova Nicola.

„Moj brat će pasti na dupe kada te vidi", rekao je Daniel te zazviždao. Okrenuo me je te mi pružio sandale na visoku petu. Odmahnula sam glavom spremna protestirati, ali me on nije želio niti čuti. On jako dobro zna da ne volim nositi cipele na visoku petu. Kao prvo, vani je bio minus i definitivno nije bilo vrijeme za sandale sa visokom petom. Kao drugo, na njima sam se osjećala kao lane koje prvi puta pokušava hodati. Daniel mi ih je poklonio na Božić i natjerao me je da ih nosim na dočeku Nove godine, ali su brzo završile pod stolom jer ih nisam mogla dugo nositi.

„Past ću pred Landom i tako se osramotiti."

„Pa ako ćeš već padati, padni na njega", rekao je i vragolasto se nasmiješio. Pogledala sam u Emmu kao da tražim pomoć od nje no ona je samo slegnula ramenima i složila se sa Danielom. Oboje tvrde da ih moram obuti. Zakolutala sam očima i popustila te ih obula. Napravila sam nekoliko krugova po svojoj sobi i bila zadovoljna što nisam završila nosom zabijena u svoj tepih.

„Sestrice, izgledaš prekrasno", rekao je Elliot kada se pojavio na vratima. Suze su me ponovno zapekle u očima te sam mu prišla i nježno ga poljubila u obraz. Obrisala sam mu obraz kada sam ugledala trag ruža za usne.

„Hvala ti puno. Mislim da sam spremna."

„Prestani biti toliko nervozna", rekao je kroz smijeh. Lagano sam ga pogurnula te sam duboko udahnula. Mogu ja to. Čavrljati, pojesti nešto, popiti čašu vina i pokušati da ne završim na nosu zbog ovih prokletih sandala.

U točno sedam sati, začulo se zvono na vratima. Elliot ih je otišao otvoriti dok sam ja skupljala svoje stvari. Daniel mi je pružio torbicu i pomogao mi da obučem kaput te sam nesigurnim korakom krenula iz svoje sobe. Zastala sam u pola koraka i skoro posrnula kada sam ugledala Landa. Bio je tako zgodan obučen u hlače od odijela i sako ispod kojega se nazirala bijela košulja. Preko sakoa je prebacio crni dugački kaput koji mu je stajao kao saliven. A onda je svoj pogled skrenuo sa Elliota i pogledao me. Zadrhtala sam kada su me njegove plave oči odmjerile od glave do pete. Trenutak duže se zadržao na mome dekolteu zbog čega su mu oči bljesnule. Svojim plavim pogledom je palio vatru u meni, a kada me je pogledao u oči, ostala sam bez daha. Oblizala sam usne i kasno shvatila da na njima imam ruž, ali se nisam obazirala na to. Bila sam potpuno okupirana muškarcem ispred sebe. Jebote, koliko je samo bio prekrasan! Mislim da sam se ovlažila samo gledajući u njega.

„Hoće li oni ovako stajati cijelu večer?", upitala je Emma nekoga zbog čega sam se trgnula. Osjetila sam kako me netko gura pa sam krenula prema Landu ovoga puta sasvim samouvjereno. Nesigurnost se potpuno istopila kada sam ga ugledala.

„Zabavite se." Vrata su se zalupila za nama, ali nisam se obazirala na to nego na muškarca pokraj mene koji je mirisao potpuno zavodljivo.

„Bože, Nicola, prekrasna si", rekao je promuklo. Nasmiješila sam mu se i tiho mu zahvalila.

„I ti izgledaš jako zgodno", rekla sam mu. On mi je uputio kratki osmijeh te je ovio moju ruku oko svoje i poveo me do dizala te do svoga auta. Pomogao mi je da sjednem te je i sam sjeo na vozačko mjesto. Promeškoljila sam se kada sam se pronašla s njime u ovako malom prostoru. Bila sam ponosna na sebe što sam uspjela doći do auta iako je jednim dijelom bio zaslužan Lando i njegov nježan stisak koji sam osjetila do međunožja.

Parkirao je auto ispred poznatog restorana u gradu te mi pomogao da izađem iz auta te smo se zaputili unutra. Jedna konobarica nas je odvela do našega mjesta koje je bilo skriveno od pogleda zbog čega sam osjetila uzbuđenje. Imat ću ovoga muškarca samo za sebe.

Druga konobarica nam je ostavila vinsku kartu koju Lando nije niti pogledao jer je zurio u mene. Tako intenzivno, tako zanosno da sam ostala bez daha. Kratko sam gricnula svoju usnicu i pokazala rukom na vinsku kartu.

„Mogu li?"

„Samo izvoli", rekao je i pružio mi vinsku kartu. Bacila sam pogled na ponudu vina dok je njegov pogled još uvijek bio na meni. Htjela sam se ponovno promeškoljiti, ali sam ostala sasvim mirna.

„Crno ili bijelo?", upitala sam ga i pogledala. Plave oči su mu bljesnule te se kratko nasmiješio.

„Kako dama želi.

„Onda crno", rekla sam kroz smijeh. Izabrala sam Pinot Noir i rekla sam mu nekoliko zanimljivih činjenica o tome vinu što ga je ugodno iznenadilo pa me je ispitivao kako to znam toliko o vinima. Nakon srednje škole sam htjela ići u kulinarsku školu, ali tada su došli blizanci pa je moja kulinarska škola pala u zaborav. Ali uspjela sam odslušati jedan semestar preko interneta i puno sam se zanimala i za vina i odlučila naučiti malo više. Željela sam proširiti svoje znanje ako se jednom dogodi da ipak budem radila u kuhinji što je bio moj san.

„Jesi li sada prestala biti nervozna?", upitao me je kada sam završila priču. Iznenađeno sam ga pogledala. Ma kako je samo znao?

„Kako si znao?"

„Vidjelo ti se na licu i u tvome držanju", rekao je i otpio gutljaj vina. Činio se zadovoljnim mojim izborom jer je mi je kimnuo glavom dok mi se smiješio onim seksi osmijehom.

„Pa ne možeš me kriviti. Nisam bila na spoju više od pet godina."

„Ozbiljno?", upitao me je iznenađeno. Slegnula sam ramenima i otpila gutljaj vina te uživala u okusu na svome jeziku. Skoro sam zastenjala od tog prekrasnog okusa, ali sam se nekako suzdržala. Oblizala sam svoje usne i shvatila da Lando prati svaki moj korak.

„Nisu svi muškarci toliko oduševljeni kada im kažeš da se brinem za dvoje klinaca."

„Muškarci su jebeni idioti", rekao je ljutito. „Svatko bi bio sretan da ima ženu kao što si ti uz sebe. Žrtvovala si toliko toga za svoga brata i sestru, a to zaslužuje svačije poštovanje." Njegova pohvala me je ugrijala pa sam mu se nasmiješila. bila sam mu iskreno zahvalna na tim riječima jer je imao pravo. Stvarno sam dosta toga riskirala tijekom ovih deset godina. Željela sam ići u kulinarsku školu, ali sam morala odustati zbog blizanaca, odustala sam od spojeva i odustala sam od svoga sna, ali ništa i nitko neće moći zamijeniti ono dvoje malih osoba koje sam toliko voljela. Vidjeti ih kako se smiješe, čuti ih kako brbljaju i smiju se bio je pravi blagoslov. Da se nisam ja borila za njih, ostali bi samo odustali od njih.

„Da li bi nešto promijenila da možeš?" Nekoliko trenutaka sam razmišljala te sam ga pogledala kada sam dobila svoj odgovor.

„Prije pet godina sam dobila ponudu da odem u kulinarsku školu. Dobila sam punu stipendiju i znala sam da je moram iskoristiti. Bliznaci i ja smo se već preselili u zgradu koju trenutačno rušiš i već sam radila u restoranu gdje radim i sada. Blizanci su imali dadilju što je značilo da sam se mogla posvetiti učenju."

„Ali nisi", rekao je tiho. Odmahnula sam glavom. Konobarica je došla po našu narudžbu pa mi je Lando i ovoga puta prepustio da biram za oboje zbog čega sam mu bila zahvalna. Onu večer je pohvalio moje kuhanje i zvučao je nevjerojatno iskreno.

„Ne, nisam. Zbog straha. Nisam željela blizance ostavljati same toliko dugo", rekla sam kada je konobarica otišla. Namrštila sam se. Bila sam mlada i blesava i ljutita na samu sebe što sam propustila tu priliku koju sam dobila. Čekala sam je toliko dugo i ja sam sve uprskala. Nisam krivila blizance, oni nisu nikada bili krivi za moje pogreške, već sam krivila samu sebe i svoj strah. Trebala sam prihvatiti tu priliku objema rukama, ali sam je odlučno odbila. Takva prilika mi se više nikada nije ukazala.

„Poslije sam bila toliko ljutita na samu sebe. Propustila sam savršenu priliku."

„Razumijem te. Dobila si priliku koju si dugo čekala, ali si je odbila. Svatko bi bio ljut na sebe zbog toga."

„Ali nastavila sam dalje. Naravno, još uvijek se tu i tamo sjetim da sam trebala prihvatiti stipendiju i možda bih sada ipak bila vrhunska kuharica, a ne konobarica."

„Ali ti već jesi bila vrhunska kuharica. Postigla si sama što nitko drugi nikada nije." Hrana se već pojavila na našem stolu pa sam dobila nekoliko trenutaka da proanaliziram njegovu pohvalu. Lando je bio iskren. Možda je probao samo jedno moje jelo, ali je bio iskren i ustvari je imao pravo. Otkako sam izrazila želju za kuhanjem, kuhala sam stalno. Možda mi je u početku kuhanje bilo kao puko preživljavanje, ali poslije sam ga zavoljela. I sama sam se obučavala preko prokletog interneta kao i televizije. Nema kulinarske emisije koju ja nisam pogledala. Možda mi ipak nije bila potrebna škola da naučim sve što sada znam.

„Samo bih voljela dobiti priliku da se pokažem."

„Jednoga dana hoćeš", rekao je. „Da ja imam restoran, siguran sam da bih te zaposlio ondje."

„Ili bi me otjerao", rekla sam šaljivo. Njegova usnica se trgnula te je u svoja usta stavio komad odreska te sam ga promatrala kako žvače. Sve što je on radio je bilo toliko seksi, a ja sam bila opčinjena njime.

„Zar je moguće da već nisi vlasnik nekog restorana?"

„Nisam, ali ću uskoro biti. Prije nekoliko mjeseci sam započeo gradnju novog restorana. Sada samo preostaje da se uredi interijer i sastavi kuhinja."

„Pa ako ti slučajno zatreba nova kuharica, znaš gdje me možeš pronaći", rekla sam i nazdravila mu. Lando mi se nasmiješio. „Voljela bih ti još jednom kuhati." Riječi su samo izašle iz mene i nisam imala niti trenutak da dobro razmislim. Ali prokletstvo, imala sam veliku želju ponovno kuhati za ovoga muškarca, ali po mogućnosti da sada budemo sami. Još uvijek se sjećam koliko su mu te plave oči samo sjale kada je jeo moju hranu. Izgledao je kao da jede nešto božanstveno i pomalo grešno zbog čega sam ga tu noć sanjala.

„I ja bih to volio", rekao je iskreno i nasmiješio mi se. Otpio je gutljaj vina i oblizao svoje usne. Nisam mogla izdržati pa sam se kratko promeškoljila. Zagledala sam se u svoju čašu koja je još uvijek bila skoro pa puna. Nisam naviknula piti jer sam se uvijek plašila da ću se pretvoriti u svoga oca. Ali on je odlučio okrenuti se piću dok sam ga ja uvijek izbjegavala.

„Jesi li dobro?"

„Oprosti. Razmišljala sam o Edwardu, svome ocu", odmahnula sam rukom i otpila malo vina. „Ne želim nam uništavati pričom o njemu."

„U redu je ako želiš razgovarati o njemu. Tu sam da te saslušam." Nasmiješila sam mu se kada sam se sjetila Danijelovih riječi. Rekao je da Lando zna slušati i vjerovala sam mu.

„Izgubila sam mamu u onome prokletom ratu prije dvadeset godina što moj otac nije najbolje prihvatio. I sama sam bila u bolnici toga dana, ali moja mama nije preživjela. Tata se okrenuo piću i zaboravio na mene."

„Kriste, tako mi je žao, Nicola. Taj rat je bio samo strašan gubitak za sve. Što vam se dogodilo ako smijem pitati?"

„Došla je po mene u školu kao i mnogi drugi roditelji po svoju djecu i mislili smo da imamo vremena da se evakuiramo, ali smo se prevarili. Sjećam se da smo bježale i da je u blizini nas odjeknula glasna eksplozija. Mama je samo pala na pod i ja skupa s njome. Nekako sam znala da sam je tada izgubila." Prstom sam lagano prešla po unutrašnjoj strani svoje ruke gdje sam imala mali ožiljak koji mi je ostao od operacije. Imala sam ih još nekoliko po svome tijelu, ali to nije bilo ništa naspram gubitka moje mame. Toga dana sam se osjećala kao da mi je netko iščupao srce. I nedugo nakon toga, tata se odao piću, a ja sam morala naučiti kako sama preživjeti i progurati dan.

„Tako mi je žao, dušice", izrekao je nježno i pomilovao me po ruci gdje sam i sama prstima prolazila. Nadimak koji sam prije mrzila, sada je poslao trnce ugode niz moje tijelo. Samo jedan njegov dodir je probudio moje davno uspavano tijelo. Željela sam ovoga muškarca i nisam mogla niti shvatiti koliko sam ga samo silno željela.

„A tvoja mama? Da li si učinio ono što si rekao da ćeš učiniti?" Završila sam svoje jelo te sam odložila tanjur sa strane. Promatrala sam kako se Landovo lice iz opuštenog pretvara u napeto. Snažno je stiskao vilicu u svojim rukama pa sam ga uhvatila za drugu ruku kako bih ga donekle smirila. Očito je da sam pogriješila što sam je spomenula.

„Jesam. Ukinuo sam joj džeparac i rekao joj da odjebe od mene!", rekao je ljutito. Nježno sam mu stisnula napetu ruku. „Ona je jebeno znala da se Daniel htio ubiti."

„Što?", upitala sam tiho. Trgnula sam se. Daniel mi to nikada nije spomenuo.

„Jebeno je znala i još mu se nasmijala u lice. Htio sam je udaviti ondje."

„Vjeruj mi, Lando, ako je ja vidim negdje na ulici, ja ću je udaviti!", rekla sam ljutito. Lando se nasmiješio i osjetila sam kako napetost nestaje iz njegovoga tijela. Ta je prokleta žena učinila veliku nepravdu ovim muškarcima koji su samo željeli svoju mamu, ali su prošli dobro jer su imali Landovog strica uz sebe. Ne mogu niti zamisliti što bi im se dogodilo da strica nije bilo. Njih dvojica bi još više patila.

„Drago mi je da moj brat ima tako dobru prijateljicu kao što si ti."

„Uvijek se može osloniti na mene", rekla sam mu. Zastala sam nekoliko trenutaka, a onda sam ipak progovorila. „Kao što se i ti možeš osloniti na mene. Ako to želiš." Nekoliko trenutaka me je promatrao u tišini kao da je vagao moje riječi. Ali rekla sam mu istinu. Lando me može uvijek pronaći ako želi porazgovarati sa mnom o bilo čemu i ja ću ga uvijek saslušati. Ne znam zašto, ali vjerovala sam ovome muškarcu. Nešto se promijenilo između nas i znala sam da mu mogu vjerovati. Voljela sam vjerovati da bi i on meni čuvao leđa kada bi mi to bilo potrebno.

„Volio bih to", rekao je promuklo. Odmaknuo je svoj tanjur od sebe i uhvatio čašu vina te otpio gutljaj. „Jesi li za desert?" Da, jesam. Želim ga ljubiti do besvijesti i potpuno se izgubiti u njegovome naručju. Željela sam da stavi ruke na mene i dodirne me tako da zaboravim kako se zovem. Ali naravno, to nisam mogla izreći naglas.

„Voljela bih nešto slatko", rekla sam i oblizala svoje usne. Njegove oči su bljesnule. Gledala sam kako se meškolji u svojoj stolici zbog čega sam osjetila veliko zadovoljstvo. Izgleda da nisam jedina koja želi nešto od njega jer i on želi nešto od mene. I ja također djelujem na njega kao i on na mene. Pitam se što će li poduzeti u vezi toga?

Naručila sam sočnu tortu od karamele koju smo oboje podijelili. Oblizivala sam se i namjerno ga izazivala zbog čega su njegove oči gorjele. Ako me on večeras ne poljubi, sigurna sam da ću to sama učiniti. Jer ne dolazi u obzir da odem u krevet bez poljupca.

„Voljela bih ponoviti ovo", rekla sam mu iskreno kada smo se krenuli spremati. Poveo me je do vrata i stavio ruku na donji dio mojih leđa zbog čega sam gotovo posrnula.

„I ja bih volio ovo ponoviti", rekao je promuklo. Pomogao mi je da sjednem u auto i malo se duže zadržao pokraj mene. Duboko je udahnuo te se naglo odmaknuo od mene. Izveo je auto sa parkirališta te smo se zaputili prema našoj zgradi. Opušteno smo čavrljali sve dok se nismo zaustavili ispred moga stana. A onda sam odjednom osjetila hladni zid na svojim leđima i njegove tople usne na mojima. Izdahnula sam na njegove usne jer me je iznenadio, ali se iznenađenost brzo pretvorila u vatru. Lando me je nježno ljubio kao da me je kušao, a onda su poljupci postali vatreniji. Osjetila sam kako gorim, kako se topim pod njegovim usnama. Jezikom sam oprezno dotaknula njegov i doslovno sam osjetila kako letim. Snažnije sam pritisnula svoje tijelo od njegovo i osjetila njegovo uzbuđenje. Zastenjala sam i rukama prošla kroz njegovu kosu.

Lando je odvojio svoje usne od mojih te me počeo ljubiti po čeljusti i vratu. Grickao me je i lickao, a onda je duboko udahnuo. Ja sam potpuno drhtala dok me je ljubio.

„Jagode! Jebene jagode! Opsjednut sam tvojim mirisom od prvoga trenutka", rekao je promuklo na moje usne. A onda me je ponovno poljubio. Bila sam ga spremna zaskočiti, ali znam da sam morala ostati hladne glave iako je bilo vraški teško jer sam potpuno gorjela. Njegove ruke su lutale mojim tijelom. Jedna se zaustavila na mome obrazu koji je on lagano jednim prstom milovao dok se druga zaustavila na mojoj stražnjici. Lagano ju je stisnuo zbog čega sam zastenjala.

„Lando", dahnula sam na njegove usne koje su ponovno pronašle moje. Nitko me nikada nije ovako poljubio. Nitko nikada nije upalio vatru u meni kao Lando. I nikada se zbog nikoga nisam osjećala ovako, ogoljeno i potpuno predano. Prije samo tjedan dana sam ga htjela ubiti, a sada ga se ne mogu zasititi.

Njegovi poljupci su usporili pa je naslonio svoje čelo na moje. Osjetila sam koliko su mi samo gaćice bile natopljene. I to samo zbog jednog poljupca.

„Morao bih poći", rekao je promuklo. Nježno je palcem pomilovao moj obraz zbog čega sam zadrhtala. Njegovi dodiri su bili iscjeljujući, jebeno predivni. I željela sam još.

„Laku noć, Nicola."

„Laku noć, Lando." Još me je jednom kratko poljubio te je otvorio vrata moga stana i nježno me pogurao unutra. Ostala sam sama u svome stanu te sam kliznula na pod dok sam još uvijek osjećala njegove poljupce. Daniel me je pronašao kako se sneno smiješim i rekao mi da izgledam stvarno blesavo.

Možda i izgledam. Ali nakon toliko dugo vremena sam se osjećala živom. Osjećala sam se kao da ponovno dišem.


Continue Reading

You'll Also Like

412K 13.3K 73
Što ako nas život odvede drugim putem? Što kada osveta postane opsesija? Je li vrijedno žrtvovati sve samo zbog jedne osobe? 🔞
18.5M 795K 107
Gaslight is now published as a Wattpad Book! As a Wattpad reader, you can access both the Original Edition and Books Edition upon purchase. ...
20.5M 758K 89
When she was 14, Dalia was sold to Matteo Martinelli, the former leader of the largest Italian mafia. Flash forward with his son, Vittore Martinelli...
14M 78.2K 9
Book Cover Credit- @badbitty10 Book one to the Romano's Crime Organization Series. (18+) In which a rookie detective, Diamond Lee, ends up in the wr...