Dej mi ještě šanci

By cassanell

13.5K 462 381

Eliana má bratra, který hraje hokej. Co se stane, když přijede z Kanady domu, aby reprezentoval Česko v MSJ a... More

I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.
XIII.
XIV.
XV.
XVI.
XVII.
XVIII.
XIX.
XXI.
XXII.
XXIII.

XX.

493 16 30
By cassanell

CO TO MÁ JAKO BÝT?

Tomáš nekoho v Česku má?

Tohle jsem opravdu nechápala. To nedává smysl. Kdyby někoho měl, nic by si semnou nezačal přece! On není takový nebo jo?

Docela mi tenhle okamžik zkazil náladu, ale Silvestra jsem si chtěla tak jako tak pořádně užít. Jen byl teď větší důvod se opít.

Eda, který seděl vedle mě, si všiml, že něco není v pořádku a se začal vyptávat.

,,Elí? Jsi v pohodě? Zdáš se mi nějaká přešlá." ,,Nee, v pohodě! Jen jsem trochu unavená, ale to bude hned v pohodě." Vykecala jsem se z toho a zářivě se na něj usmála. Hned jsem se otočila, že si dojdu nalít nějaký alkohol, co tu kluci měli. A protože mě ty berle už štvaly, rozhodla jsem se tam dojít bez nich. No co, doktor stejně říkal, že to bude jen na chvíli, tak už to musím zkoušet bez berlí.

Pomalu jsem se dostala k lince, kde byl všechen alkohol a něco si nalila do kelímku. Vlastně mi bylo jedno, co to je, hlavně aby to splnilo svůj účel - opít se.

Všechno se po pár kelímcích plného alkoholu zdálo tak bezstarostné. Dokonce i to koleno mě přestalo pobolívat.

Až teď jsem si uvědomila, že ani nevím, kam Tom zmizel. Nebo jsem si jen nevšimla, kdy přišel?

S klukama jsem si moc dobře rozuměla a byla s nimi sranda. Dokonce se k nám i Slováci přidali. Normálně bych řekla, že kluci nebudou nadšení, ale tady dále panovala veselá nálada a kluci se se Slováky bratřili jako by se nechumelilo.

,,Co takhle si zahrát flašku?" Přišla jsem s nápadem. ,,Jo, to je dobrej nápad." Přidal se ke mně Maty a postupně se přidali i ostatní kluci.

Posedali jsme si do kroužku a začali točit. Všichni jsme měli tak trochu zatemněnou mysl alkoholem, takže ty úkoly tomu odpovídaly. Jediní, kdo na tom byli v rámci možností nejlíp, byli právě Tom a Kuba, ale taky toho v sobě měli dost.

,,Tak Elí, pravda nebo úkol?" Zeptal se Juraj, který roztáčel flašku. ,,Samozřejmě úkol!" Řekla jsem bez rozmýšlení a čekala, co vymyslí.

,,Dobře...musíš se aspoň minutu líbat s Daliborem." Řekl po menším rozmyšlení a zákeřně na mě mrknul.

Nejdřív jsem koukla po Tomovi, ale když jsem viděla, že živě debatuje s ostatními kluky a vzpomněla jsem si na ty zprávy, šla jsem do toho.

,,Dobře." Řekla jsem s úsměvem a šla k Dalimu, který si taky stoupnul a úsměv mi oplácel.

,,Tak přeci jen s námi není konec..." Zašeptal mi do ucha a pak se přiblížil k mým rtům.

Koutkem oka jsem zahlédla, jak Tom zpozorněl a Daliho propaluje pohledem. Dali si toho taky zřejmě všiml, protože se usmál a hned na to spojil naše rty.

Kluci hned začali samou radostí dělat rámus, natáčet nás a odpočítávat čas. Líbali jsme se dýl než bylo za úkol a Tomovi se to přestávalo líbit.

Najednou se Tom zvedl a došel k nám. Vytrhl mě z Daliho sevření a sám mě přede všemi políbil.

Bylo vidět, jak Slováci tohle nečekali a jejich překvapené výrazy byly k nezaplacení.

Když jsme se s Tomem od sebe odtáhli, naši kluci nás propalovali pohledem. Nikdo z nich, až na pár vyjímek, o nás nevěděl.

To děsné ticho prolomil až Maty svým prohlášením ,,já věděl, že spolu něco máte." A vítězně se zasmál. Byl taky dost nalitej, tak není čemu se divit.

K Matymu se přidal i Adam. No a pak jsem se neudržela ani já a postupně jsme nakazili našim smíchem všechny v místnosti.

Jakmile jsme se s Tomem posadili zpět do kruhu a hra pokračovala dál, Tom spustil. ,,Proč jsi s ním šla?" Bylo mi naprosto jasné na co naráží.

,,A proč ne? Když ty mě máš jako rozptýlení, tak co bych nemohla já." Řekla jsem trochu nevrle a čekala, co z něj vypadne.

,,Já že tě mám jako rozptýlení? Kdes na to přišla, prosímtě?" Zeptal se zmateně. Jak jinak. ,,Já nevím, třeba ti napoví Julie." Řekla jsem jízlivě, došla si pro další alkohol a pokračovala ve hře.

Tom na mě po zbytek večera nemluvil a ani já na něj. Všimla jsem si ale, že mě neustále pozoruje. Stejně jako Kuba. S tím jsou teď najednou kámoši.

Blížila se půlnoc a zábava byla neustále v plném proudu. Já už v sobě měla tolik alkoholu, že jsem ani nevěděla, co dělám.

S klukama jsem tancovala a všelijak se bavila. Taky jsme hrály beer pong, protože byl už nespočet kelímků, tak jsme je využili.

Po mém zranění najednou nebylo ani památky.

Bylo mi strašný horko, tak jsem sundala mikinu a když jsem zanedlouho chtěla sundat i tričko, někdo mě zastavil.

,,To asi stačí, ne?" Zeptal se dotyčný. ,,Mě je horko." Dostala jsem ze sebe. ,,Ty jsi hlavně opilá, pojď." ,,Néé, já chci zůstat tady." ,,Hele, když půjdeš se mnou, dám ti ňaminu." Mně se rozzářili oči, ale hned na to jsem si něco uvědomila a zase se zastavila. ,,Nemůžu s tebou jít. Doma mi vždy říkali, abych nikam s cizíma lidma nechodila." Dotyčný se podíval za mě a hned sem přišel někdo další. ,,Se mnou půjdeš, viď Elí?" Ozvalo se vedle mě. ,,Né, ty jsi taky...Kubí!" Řekla jsem radostně a pověsila se mu kolem krku. ,,Tak pojď." Řekl a šel se mnou pryč. Neznámí, co se mě odtud snažil dostat, šel pořád s námi. Nelíbilo se mi to a mračila jsem se jak sto čertů.

Po chvíli otevřeli dveře a vešli se mnou.

,,Půjdeš spinkat, ano Elí?" Promluvil na mě Kuba. Zakroutila jsem záporně hlavou a chtěla se vrátit zpátky za klukama. ,,Nepůjdeš zpátky, Elí, půjdeš spinkat, pojď. Podívej, támhle na tebe čeká postel." Ukázal neznámí k posteli a já se opět rozveselila.

,,Postýlečka moje." A skočila jsem do ní.

Pak už mi jen někdo sundal boty, zhasnul a odešel.
***
Druhý den začal strašně. Vzbudila jsem se s neskutečnou bolestí hlavy a nevzpomínala jsem si téměř na nic z předešlého dne. Jediný pozitivum bylo, že koleno už mě opravdu nebolí a můžu zase chodit bez berlí.

Pomalu jsem se oblíkla a když jsem uviděla svůj odraz v zrcadle, myslela jsem, že mě klepne. Vypadala jsem jak chodící mrtvola. Kruhy pod očima, bledá z nevolnosti a vlasy rozcuchané do všech světových stran.

Trochu jsem se upravila a vydala se do jídelny. Ačkoliv jsem neměla na jídlo ani pomyšlení, čajík nedokážu přeskočit.

Jakmile jsem dorazila do jídelny, uviděla jsem kluky. Všichni na tom byli podobně. Asi jsme to včera dost přehnali.

Byli tady pořád i Slováci.

Ke stolu jsem si přinesla čajík a užívala si, že sedím sama a je tu ticho. Ale ne na dlouho. Hned si ke mně přisedl Dali.

,,Jak ti je?" Zajímal se. ,,No jak myslíš?" ,,Koukám, že jsme na tom všichni stejně." Řekl a trošku se zasmál. ,,Hele promiň za ten včerejšek, Jiří to nemyslel zle." Vyjeveně jsem se na něj podívala. ,,Cože? Něco mi uniklo?" ,,Takže si nevzpomínáš...hráli jsme flašku a od Juriho jsi měla úkol se semnou líbat."

Bože můj, to mi ještě chybělo.

,,Stalo se ještě něco o čem bych měla vědět?" ,,Pokud si dobře vzpomínám, trochu ses chytla s Tomášem." A pokrčil rameny.

,,A to mi říkáš jen tak?" Položila jsem otázku, dopila čaj a šla za Tomem.

,,Tome? Můžeš na chvilku?" On jen kývl a vydal se za mnou před jídelnu.

,,Prý jsme se včera trochu chytli, je to pravda?" ,,No ty jsi byla celý večer divná a opila ses tak, že jsi ani nevěděla, co děláš. Jo a trochu jo. Proč jsi se šla líbat s Daliborem?" ,,Teď jsi sám řekl, že jsem nevěděla, co dělám." Řekla jsem nechápavě.

,,Ano, ale tady jsi to ještě věděla. A pak jsi mi řekla něco s Julií." Řekl teď nechápavě Tom a já si začala vzpomínat.

,,Jo, už si vzpomínám. Ale tebe už nemusí zajímat, proč jsem to udělala, když ti přijede Julie. Já budu hned vedlejší." Prskla jsem po něm a chtěla odejít, ale on mě chytl za ruku.

,,Počkej, jak o ní víš?" ,,Mrkni do zpráv." Řekla jsem sladce. ,,Els, já s ní nic nemám." To mě zarazilo a otočila jsem se zpátky k němu. ,,Cože?" ,,Jo, slyšíš dobře. Nic s ní nemám, je to kamarádka s dětství. Ano, kdysi jsme spolu chodili, ale už je to dávno za náma. Je to jen kamarádka." Kývla jsem a nepatrně se usmála. ,,Ty sis vážně myslela, že bych byl tohohle schopnej?" Zeptal se nevěřícně a když se mu nedostalo odpovědi, přitáhl si mě k sobě a objal mě.

,,Miluju tě, Elí. Nikdy bych ti neublížil." Řekl po chvilce a pohladil mě po vlasech.

To bylo poprvé, co mi někdo něco takového řekl.

Zvedla jsem hlavu a usmála se na něj. ,,Taky tě miluju."

,,Takže krize zažehnána? Nedalo se na vás koukat, jak jste byli rozhádaní." Přerušil naši krásnou chvilku Eda a vedle něj Maty a Adam přikyvovali.
                                    ***
Trenér si hned po snídani svolal kluky.

Co mi potom říkali, tak prý jim trenér dal celý den volno, protože to všichni přehnali s pitím a nikdo není schopný hrát.

Zítra už právě kluci hrajou čtvrtfinále proti Kanadě, takže trénink budou mít ráno hned po snídani.

Celý den jsme se všichni jen váleli a koukali na filmy nebo si povídali.

,,Lidi, co kdybychom zašli na párty, co je dneska kousek odtud." Přišel s nápadem Adam.

,,Neměl jsi včera toho chlastu dost?" Sjel ho pohledem Cibulka.

,,Ale Adam má pravdu. Měli bychom tam jít. Nebudeme pít, ale zabavit se můžem." Podpořila jsem Adamův nápad a on se na mě vděčně usmál.

,,To je pravda." Začali se přidávat i ostatní.

Takže bylo rozhodnuto. Večer se jde na nedalekou párty.

Co mě ale znervózňovalo, byl fakt, že Julie už přijela. Byla to vysoká, štíhlá brunetka a byla ubytována se mnou.

,,Ahoj, Tomí!" Ozvalo se pokojem. Tom se otočil a šel jí naproti.

,,Ahoj, Juli. Jsem rád, že jsi tady." Usmál se a objal ji.

Buď v klidu Els, jsou kamarádi a ti se normálně objímají.

Najednou se Julie k Tomovi naklonila a dala mu pusu. Tom hned ucuknul a pohledem vyhledal mě. Ujistila jsem ho, že je to v pohodě, ale ve skutečnosti jsem to tak necítila.

Cítila jsem se docela ohrožená, protože Julie byla opravdu krásná. Kdybych byla kluk, taky bych si s ní něco začala...

,,Lidi, tohle je Julie moje dlouholetá kamarádka." Představil nám jí a pak se i s ní rozešel ke mně. Mírně jsem znervózněla.

,,Juli, rád bych ti představil Els, mojí holku." Řekl a objal mě. To mě potěšilo, ne že ne.

,,Ahoj, konečně tě poznávám. Tom mi o tobě tolik vyprávěl." Řekla Julie a hned mě objala, jak kdyby jsme byly nejlepší kamarádky.

Pak se šla seznámit s klukama.

,,Neboj se Elí, je to kamarádka." Pošeptal mi Tom do ucha, když odcházeli se připravit na tu párty, a dal mi pusu do vlasů. Jen jsem ho pohladila po ruce a usmála se. Budu mu věřit.
                                          ***
Moc šatů jsem tady neměla, takže jsem nakonec vybrala tyto.

Ještě jsem si na šaty vzala svetřík, aby mi nebyla zima a šla jsem se nalíčit.

Výsledek byl za mě docela dobrý, na to že nejsem žádná profesionálka a nijak často nebo výrazně se nemaluji.

Julie ale byla mnohem odvážnější. Měla šaty, které víc odhalovaly než skrývali a taky měla hodně výrazně líčení.

Opravdu nerada jsem si přiznala, že jí to fakt sluší a říkala si jestli vůbec mám někam jít.

Moje myšlenky přerušilo ťukání a následné otevření dveří. Ano, Julie okamžitě vyběhla, aby otevřela a poskytla tak Tomovi úžasný pohled na její téměř odhalené tělo.

,,Páni, sluší ti to Juls." Dostal ze sebe Tom po delší odmlce.

Já jsem si vzala kabelku, ty dva vystrčila před pokoj a zavřela za námi. Bez zájmu jsem odešla a připojila se k Edovi a bráchovi, kteří akorát opouštěli pokoje.

,,Sluší ti to Elí." Pochválili mi kluci oblečení. ,,Děkuju, aspoň někomu se to líbí." Zamumlala jsem si pro sebe, ale kluci mě slyšeli.

,,Notak Elí, snad nebudeš žárlit na Julii. Jo je hezká, ale podívej se na sebe. Ani po kotníky ti nesahá." Řekl Eda a spolu s Kubou mi dali ruce kolem ramen.

Musela jsem se usmát. Jenže ten, od koho jsem chtěla pozornost a kompliment zřejmě stejný názor s kluky nesdílel.

Po cestě se k nám přimotal Tom a odtáhl si mě od kluků.

,,Moc ti to sluší, zlatí." A propletl si semnou prsty. ,,Všiml sis jo?" Řekla jsem trochu jízlivě.

,,Samozřejmě, že jsem si všiml. Jsi krásná a moc ti to sluší. Chtěl jsem ti to říct hned, jak jsem tě uviděl, ale nedala jsi mi šanci." Nechtěla jsem se hádat, takže jsem kousavou poznámku o tom, jak byl jen s Julií, spolkla, usmála se na něj a poděkovala.

Dorazili jsme na místo, kde se párty konala a kluci šli hned každý jinam. Stejně si nikdo z nás alkohol neodpustil, ale snažili jsme se krotit, protože nikdo nechtěl znova kocovinu.

Zábava byla v plném proudu a já si všimla, že tady jsou i Slováci.

Jako prvního jsem si všimla Daliho, který ke mně hned přišel a vytáhl mě tancovat.

Neustále jsem koukala k našemu stolu a hodně mě zarazilo, když jsem viděla Toma, jak odchází ruku v ruce s Julií.

,,Koukáš na Tomáše s tou holkou?" Zeptal se Dali, když si všiml mého pohledu.

,,Jo, Tomáš mi furt opakuje, jak je to jen jeho kamarádka, ale pak tráví celý večer jen s ní. Po mně si ani nevzdechne a já mám prostě pocit, že jsem tady navíc a zbytečná. Že jsem byla jen rozptýlení a teď už je konec." Postěžovala jsem si Dalimu a on chápavě přikyvoval.

,,Vím, jak se cítíš." Řekl a objal mě. To jsem potřebovala.

,,Půjdu na chvíli ven." Řekla jsem mu a on kývl.

,,Můžu s tebou? Je tu hrozný vzduch." ,,Jasně. Pojď."

Vyšli jsme před bar a já v dálce zahlédla Toma s Julií.

Asi se o něčem dohadovali nebo nevím, protože oba máchali rukama kolem sebe.

Najednou se ale Julie přiblížila k Tomovi a políbila ho. On nic neudělal. Nijak ji neodstrčil, prostě nic.

Začaly se mi nekontrolovatelně hrnout slzy do očí a samovolně stékaly po tváři. Dali mě obejmul.

,,Je mi to líto, Elí, ale Tomáš je takovej." Řekl a pohladil mě po vlasech. Pak mě obejmul, dal mi pusu do vlasů a vzal mě pryč. Byla jsem opravdu ráda, že tam byl se mnou.

Asi má pravdu. Tom není takovej, jak jsem si myslela. Možná přeci jen by Dali byl lepší...
—————————
Další kapitolka tu! Prosím pěkně 2429 slov. Nejdelší kapitola tady, zapamatujte si to, bo se toto už nebude opakovat🫡 Doufám, že mě nezabijete😭 a musím vám oznámit, že se blížíme do konce tohoto příběhu. Ještě pár kapitolek a bude koneeec🫣

Continue Reading

You'll Also Like

136K 5.6K 32
Lilith Myersová je na první pohled obyčejná dívka, avšak také je, jen trochu víc nevinnější. Je hravá, dětinská a nesmírně laskavá, což jí paradoxně...
18.8K 739 49
Druhý díl. Zvládne Emily a Matheo rodinný život?A jak se vypořádají s nepřáteli?A co minulost ?Budou schopni udržet lásku a vášeň?
41.6K 941 74
Noah Lewis, který se ve škole představuje jako nejlepší fotbalista školy a má dvě skupiny lidí - ti, kteří ho milují a ti, kteří ho nenávidí. Do druh...
65.7K 2.1K 31
,,Chceš to vážně ukončit teď? Teď před koncem? Není ti to truchu blbí Jakube?" ,,Je mi to blbí, ale bude to tak nejlepší Deni. Nebudu tu napořád, zac...