Undercover

Von calumandthepotatoes

98.2K 5.4K 794

Britt en Lana zijn al jaren lang vriendinnen. Ze doen veel samen, en zo hebben ze ook allebei een baantje bij... Mehr

Proloog
1 - Britt
2 - Lana
3 - Britt
4 - Lana
6 - Lana
7 - Britt
8 - Lana
9 - Britt
10 - Lana
11 - Britt
12 - Lana
13 - Britt
14 - Lana
15 - Britt
16 - Lana
17 - Britt
18 - Lana
19 - Britt
20 - Lana
21 - Britt
22 - Lana
23 - Britt
24 - Lana
25 - Britt
26 - Lana
27 - Britt
28 - Lana
29 - Britt
30 - Lana
31 - Britt
32 - Lana
33 - Britt
Undercover again

5 - Britt

3.4K 181 49
Von calumandthepotatoes

Nadat ik een uur lang in bad heb gelegen, besluit ik dat het tijd is om eten te halen. In Nederland is het nu ergens midden in de nacht, dus Lana en ik zijn allebei veel te moe om te koken. We willen niet nog een keer pizza eten, hoe lekker het ook is, dus we besluiten om naar een restaurantje te lopen dat vlakbij het hotel zit.

'Weetje, ik ben best benieuwd hoe de jongens zijn. Misschien zijn ze wel hartstikke onaardig.' zeg ik als we onze bestelling hebben doorgegeven.

'Ze gaan echt niet onaardig doen tegen fans hoor, dat komt dan overal op internet en dat is slecht voor hun reputatie' zegt Lana.

'We zien wel.' zeg ik gapend. Ik wil het liefst zo snel mogelijk naar het hotel en daar lekker mijn bed in kruipen.

'Ik heb nog steeds geen flauw idee hoe we ze zo ver gaan krijgen dat ze nog een keer willen afspreken. Marcel deed echt alsof het niks was.' zegt Lana.

'Ik weet het ook niet, misschien moeten we maar een keer oefenen.' stel ik voor.

'Oefenen?' vraagt Lana terwijl ze me met een opgetrokken wenkbrauw aankijkt.

'Ja oefenen, je gaat me toch niet vertellen dat je niet weet wat dat betekent hè?'

'Luister, ik ben misschien niet heel erg slim, maar ik weet wel wat het woord oefenen betekent, ik vind het gewoon een beetje raar dat je wilt oefenen.' zegt ze.

'Waarom niet? We hebben morgen voor het concert toch niets te doen en het zou wel handig zijn om te oefenen, dan weten we ten minste wat we kunnen zeggen. We moeten voorkomen dat het ongemakkelijk wordt' zeg ik.

'Ja oke, je hebt gelijk. We doen het wel morgen want als ik dit eten op heb ga ik meteen mijn bed in.'

~

De volgende ochtend word ik wakker van gerommel in de keuken. Zuchtend draai ik me om en probeer ik nog wat te slapen. Als ik bijna in slaap val, wordt mijn deur open gemaakt en komt er een veel te blije Lana binnenhuppelen.

'Wakker worden! Ik heb een ontbijtje gemaakt. We gaan trouwens over een uur de stad in.' zegt ze.

Meteen is ze de kamer weer uit. Ik heb altijd al iets tegen ochtenden. Ik hou gewoon van slapen en het liefst doe ik dat de hele dag door.

Zuchtend sla ik de dekens van mij af en klim ik uit bed. Als ik op de klok kijk zie ik dat het acht uur is, fijn. Nog in pyjama loop ik naar de keuken, waar Lana druk aan het afwassen is.

'Je ontbijt staat op de tafel, ik heb alvast gegeten.' zegt ze met een glimlach op haar gezicht.

Ik ga aan tafel zitten en begin aan de pannenkoek die Lana heeft gemaakt. Nu pas merk ik dat ik eigenlijk heel erg veel honger heb.

'We gaan dus zo naar de stad, dus ik zou maar opschieten als ik jou was.' zegt Lana.

'Jaja ik ga me zo klaarmaken.' zucht ik.

Als ik mijn pannenkoek op heb, kleed ik me om en doe ik wat make-up op. Als ik klaar ben en daar zie ik Lana al wachten.

'Hèhè dat duurde lang. Ik heb al vast een taxi gebeld dus laten we gaan.'

Zonder nog iets te zeggen loopt ze vrolijk naar de deur.

~

Als we aankomen in het centrum, sleur ik Lana mee naar starbucks. Ik heb echt koffie nodig.

Nadat ik mijn koffie heb gehad, gaan we opzoek naar een winkel waar ze 5 Seconds of Summer shirts verkopen. Nadat we even hebben gezocht komen we een klein winkeltje tegen met alleen maar 5 Seconds of Summer spullen. We lopen naar binnen en ik sta versteld over alles wat ze er verkopen. Wie wilt er nou weer een stressbal met Michaels hoofd erop? We vinden uiteindelijk twee leuke shirtjes en een armbandje. We lopen naar de kassa en geven de spullen aan het meisje achter de toonbank, ze kijkt vrij chagrijnig, maar dat vind ik ook niet zo gek, want ze staat de hele dag lang spullen te kopen aan overenthousiaste meisjes. We rekenen af en lopen naar buiten. Als we net buiten staan komen er twee meisjes naar ons toe lopen.

'Gaan jullie ook naar het concert vanavond?' vraagt een van de twee.

Oh jeetje.

'Ja! Ik heb er zo veel zin in!' zegt Lana.

'Waar zitten jullie? Misschien zien we jullie wel!' zegt het andere meisje dan.

'We hebben VIP tickets, dus we staan helemaal vooraan.' zegt Lana.

De meisjes kijken ons met open mond aan.

'D-dus jullie gaan ze ontmoeten?' stottert een van de twee.

'Ja! Ik kan het zelf ook nauwelijks geloven.' glimlach ik.

'Wow, ik ben echt heel erg jaloers! We moeten denk ik maar eens gaan, hopelijk zien we jullie vanavond.' met die woorden lopen de twee meisjes weg.

'Haha, zag je hoe ze keken? Hilarisch!' zeg ik terwijl ik in lachen uitbarst.

~

Na een lange middag shoppen, ploffen we allebei neer op de bank. We hebben allebei flink ingeslagen. Sydney is echt geweldig! Over een uurtje moeten we al naar het concert.

'Oh shit, we zijn helemaal vergeten om te oefenen!' zeg ik paniekerig.

'Rustig, we hebben nog een uur hoor!' zegt Lana.

'Ja, maar we moeten ook nog eten en we moeten ons nog klaarmaken en ugh we moeten nog zo veel doen.' ratel ik. Ik begin echt zenuwachtig te worden.

'We hebben al gegeten in de stad, weet je dat nu al niet meer? En je ziet er al goed uit hoor. We oefenen nu wel. Ik ben ons en jij bent de band. Ik kom binnen lopen en begin een gesprek. Het is dus wel de bedoeling dat je het zegt als ik iets fout doe.' ze loopt naar de gang en komt daarna gelijk weer binnen.

'OMG! 5 SECONDS OF SUMMER AAHHH!' schreeuwt ze terwijl ze heel spastisch staat te springen. Ik barst in lachen uit en val op de grond, wat er voor zorgt dat Lana ook heel hard moet lachen.

'Oke, nu even serieus. Het kan straks niet mis gaan!' zeg ik als we eindelijk uitgelachen zijn.

'Dit keer ben jij ons, want bij mij gaat het niet goed.' zegt Lana.

Ik loop naar de gang en doe de deur achter me dicht. Er komt net een man de gang in en hij kijkt me raar aan als ik me meteen weer omdraai om terug te gaan. Als ik weer naar binnen loop zit Lana een beetje op haar telefoon te spelen.

'Hii! Het is zo cool jullie te ontmoeten!' zeg ik.

Lana kijkt op, loopt naar me toe en geeft me een knuffel.

'Het is ook leuk om jou te ontmoeten. Heb je een beetje zin in het concert?' vraagt ze.

'Ja, zeker!' zeg ik blij.

'Dus, vertel eens wat over jezelf. Van mij weet je waarschijnlijk al heel veel en ik wil ook wel wat over jou weten.' vraagt Lana.

'Nou, ik ben dus Britt. Ik ben achttien jaar en ik kom helemaal uit Nederland. Ik ben hier soortvan op vakantie, maar ik ging hier eigenlijk heen omdat ik kaartjes voor jullie concert had. Ik hou van shoppen, eten en slapen, wie houdt er nou niet van eten en slapen. Dat was het wel denk ik.' zeg ik.

'Ik denk dat we er helemaal klaar voor zijn!' zegt Lana.

'Dus het was goed?' vraag ik.

'Het was super. Ik ga me even omkleden en mijn make-up bijwerken. Ik stel voor dat jij dat ook doet. Dan kunnen we zo gaan. We zijn dan wel een beetje vroeg, maar dat maakt niet uit.' zegt ze.

Nadat ik mijn nieuwe shirtje heb aangetrokken, sta ik zenuwachtig te wachten op Lana. Ze neemt wel haar tijd zeg, jeetje.

~

We zitten in de taxi onderweg naar het concert. Ik ben echt ontzettend zenuwachtig en ik kan maar niet stil blijven zitten. Over een halfuur zitten we in een kamer met 5 Seconds of Summer! Ik hoop echt niet dat het ongemakkelijk wordt, want dan gaat meteen ons hele plan mis. Even was ik vergeten waarom we dit ook alweer doen. We doen dit voor ons werk, niet voor de lol.

Als de auto stilstaat, haal ik even diep adem voordat ik uit de auto stap. We lopen naar de ingang en daar zien we een enorme groep meisjes staan.

'Wow, dat zijn veel meisjes..' zegt Lana, alsof ze mijn gedachten kan lezen.

We lopen naar een man van de beveiliging en we vragen waar we heen moeten voor de meet & greet.

'Volg mij maar' zegt de man.

We lopen achter de man aan. Om ons heen staan overal mensen te stressen, zo gaat het er dus aan toe backstage. Ik voel mijn telefoon trillen en zie dat ik een sms'je heb.

Veel succes meiden! Onthou: doe alsof je bij vrienden bent. Marcel.

Zuchtend stop ik mijn mobiel weer terug in mijn zak. Marcel heeft makkelijk praten.

Opeens staat de bewaker stil, wat er voor zorgt dat ik bijna tegen hem aan knal.

'Hier is het.' mompelt hij. Hij doet de deur open en loopt weg.

Ik kijk naar binnen en ik zie daar vier jongens die achter elkaar aan rennen met een waterpistool. Hier gaan we dan.




Weiterlesen

Das wird dir gefallen

98.3K 4.3K 20
Voordat Anna haar ogen voor altijd sloot had ze nog één laatste wens. Ze wou dat Harry Laura ten huwelijk zou vragen. En nu twee jaar na de dood van...
4.1K 385 13
Matthyas, beste vriend van Milo. Buiten Milo heeft Matthyas natuurlijk ook nog vrienden, waarmee hij om gaat. Op een avond gaat hij uit met zijn ande...
Day By Day Von Maritsx_

Mystery / Thriller

132K 2.3K 25
Vol angst kijk ik hem aan. Elke stap die hij naar voren neemt, zet ik weer naar achteren. De duivel zichzelf zie je gewoon in zijn ogen. Vol met haat...
59.6K 2.1K 33
Vrachtpiloot en handelaar Jayden Aktar botst tijdens een bezoek aan een van zijn favoriete ruimtestations tegen de exotische en uitbundige Emma op. A...