ASA TATA, ASA FIU

By belameli

27.2K 4.7K 785

Daca ati citit celelalte trei carti, sunt sigura ca v-ati intrebat ce s-a intamplat cu Edmond, fiul nedorit a... More

IN LOC DE INCEPUT
CARTEA I - CEA MAI NEAGRA ZI 1
1
ALT EU
1
2
3
4
5
PRIMA PARTE A RAZBUNARII
1
2
3
4
5
HOTARAT
1
2
3
4
5
6
7
8
VIATA DUBLA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
CARTEA A DOUA- FIUL
1
2
3
4
CERCETARI
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
DARIA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
A DOUA PARTE A RAZBUNARII
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SAMIR
1
DEZNODAMANT
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
EPILOG- CEA MAI FRUMOASA ZI
Vestea buna

6

146 26 0
By belameli

Ih! Asta m-a indispus rau. Sa ai bodiguarzi la poarta?! Sa ai portari? Tiberiu nu a avut asa ceva, in afara de momentele alea tensionate... Aici parca era o cazarma a armatei. Mai ca nu aveau si mitraliere pe umeri. Nu aveau mitraliere, dar eram sigur ca aveau pistoale.

M-am apropiat de ei, incercand sa-mi controlez trairile, incercand sa par cat mai sigur pe mine, cu toate ca m-am simtit intimidat. Parca eram int-un film american cu gangsteri. Cand am ajuns in fata lor, am inceput sa vorbesc si, spre marea mea mirare si satisfactie, vocea mea nu m-a tradat. A sunat exact asa cum mi-am dorit.

- Buna, am venit din parte lui Tiberiu.

Bodiguardul m-a privit flegmatic...

- Care, Tiberiu?

- Nu e treaba ta sa afli care Tiberiu. Tu doar anunta-ti seful ca am venit din partea lui.

- Bai! Mucea! Da' ai un tupeu!

- Ai de gand sa il chemi sau sa ma lasi sa intru?

- Obliga-ma!

- Ok. Tu ai vrut-o!

Intr-o clipa i-am secerat picioarele, iar el s-a prabusit la pamant. Intr-o clipita am fost deasupra lui si i-am rasucit bratul la spate, pana cand i-am simtit incheieturile paraind, ca de fiecare data cand faceam miscarea asta. Apoi cu cealalta mana, i-am gasit arma. Chiar avea o arma la brau. Uau! Chiar eram intr-un film american. Nu mai pusesem niciodata mana pe o arma, dar omul de sub mine nu stia asta. Asa ca i-am dus arma la tampla si l-am privit pe celalalt om de paza care inca nu reactionase in nici un fel, socat de atacul meu. Hm! Halal bodiguarzi.

- Nu te apropia. Jur ca ii zbor creierii. Vreau sa ajung la seful tau! Nu sunt inarmat... Adica nu avusesem nicio arma la mine. Nu vreau sa fac rau nimanui. Vreau doar sa vorbesc cu seful tau despre Cris Reyn! El stie despre vorbesc. Ori ma lasi sa vorbesc cu el, ori amicul tau moare aici, in drum!

- Cine esti?!

- Numele meu nu iti va spune nimic. Spune-i sefului tau ca vin din partea lui Tiberiu. Atat!

Barbatul s-a grabit sa il anunte pe seful sau despre cele intamplate in fata portii. Nu a durat mult, ca s-a reintors insotit de un tanar, cu pielea foarte inchisa la culoare.

- Vino! Tata te asteapta. Iar tu, arata el cu degetul spre cel pe care eu inca il tineam imobilizat... - Esti concediat! Sa nu te mai vad pe aici! L-am lasat sa se ridice pe omul de paza care m-a provocat si i-am intins arma. M-am uitat la el, infruntandu-l din priviri.

- Tu ai vrut-o! Ai invatat sa nu iti subestimezi niciodata adversarul. Ar trebui sa imi multumesti. Altul ar fi apasat pe tragaci.

L-am urmat pe tanarul oaches si am intrat in cladire. Acolo, mi-a facut semn sa ma asez pe o sofa mult prea opulenta. Asta am si facut. M-am asezat comod si am asteptat sa apara cel cu care voiam sa vorbesc. Nu a intarziat mult. Si-a facut aparitia, pe niste trepte de marmura alba a unei scari in spirala.

S-a apropiat, fara sa se grabeasca... Era singur. Baiatul oaches nu revenise in salon. M-am ridicat si am intins mana spre barbatul plin de aur, asa cum fusese si Tiberiu atunci cand l-am vazut prima data. Barbatul mi-a intins mana plina cu ghiuluri imense si imi zambi superior... dezvelindu-si dintii de aur. Ih!

- Bun venit prin partile noastre. Ar fi trebuit sa ne anunti ca vii. Nu ai fi fost tinut la poarta.

- Nu am stiut ca trebuie sa imi fac programare ca sa pot intra la un prieten. Am replicat eu zambind formal.

- M-ai lasat fara bodiguard!

- I-am dat de ales.

- Esti bun! Foarte bun! Nu vrei sa ii iei locul?

- Mai vedem. Prima data trebuie sa vorbesc cu oamenii care l-au cunoscut pe Cris Reyn.

- De ce te intereseaza acest om? Tiberiu nu mi-a spus nimic. Doar ca vrea cat mai multe informatii despre el. A platit gras pentru asta.

- Cris Reyn e tatal meu.

- Deci tu esti la mijloc. Deci pentru tine a cerut informatii despre el.

- Da!

- Pacat de Tiberiu... S-a dus asa de pe neasteptate.

- Da. Asa este.

- Cine esti tu, de fapt?

- V-am spus. Sunt fiul lui Cris Reyn.

- Nu! Nu asta vreau sa stiu. Ceea ce vreau sa stiu este de ce te-a ajutat Tiberiu? Cum ai ajuns tu la el? Mai precis, cum a ajuns Tiberiu sa iti faca favoruri?

- Conteaza?

- Nu prea. Dar sunt curios. Tiberiu a fost un om foarte puternic. Dar fiul lui e o mamaliga! Cum sa renunte el la tot ceea ce a construit tatal lui?! Cum sa manjeasca el memoria tatalui sau in halul asta?!

- Nu sunt aici pentru a judeca ceea ce face fiul lui Tiberiu. Doar atat pot sa va spun ca a fost dorinta lui Tiberiu sa renunte la ceea ce au facut pana acum. Stiu. Am fost de fata.

- Stai putin! Tu esti baiatul lui Alex?

- Da! Eu!

- Acum inteleg. Deci tu esti cel despre care am auzit atatea... De ce l-ai lasat pe Alex sa renunte?

- Repet, a fost dorinta lui Tiberiu.

- Nu cred. Probabil el va spus sa opriti o vreme, nu sa renuntati la tot!

- Sa revenim la motivul pentru care sunt aici. Poti sa ma pui in legatura cu barbatul care a facut pozele pe care ni le-ai trimis si cu politistul care a fost in anturajul tatalui meu?

- Daca platesti bine, te ajut.

- Spune un pret. Am raspuns eu scarbit de cuvintele lui. Cat l-ar fi costat sa ma ajute, fara sa ceara un pret.

- Te vreau pe tine! Ca bodiguard!

- Hm! Nu! Regret, dar nu sunt de vanzare! Imi spui pretul, ti-l platesc si atat.

- Ce faceai la Tiberiu?

- Racolam.

- Bai! Tu ai fost si cu Tudor? Un amarat din Baneasa?

- Da! El m-a antrenat, i-am replicat eu, fara sa imi pierd cumpatul. Tudor s-a comportat cum s-a comportat, dar lui trebuie sa ii multumesc pentru faptul ca sunt in viata, pana la urma. El m-a invatat sa lupt. El m-a invatat cum sa supravietuiesc in lumea lor. La Alex doar m-am perfectionat. Fara Tudor nu as fi ajuns cine sunt. El fusese mentorul meu. Si am demonstrat si acum cat de bine m-a pregatit.

- Sa revin, dadu el inapoi, simtind ca a facut o greseala. – Deci, racolai? Pai, daca nu vrei sa fii bodiguard, atunci poate vrei sa racolezi pentru mine?

- Nu! Spune pretul!

- Esti cam incapatanat! Nici nu vrei sa stii cat te-as plati intr-un caz sau altul?

- Nu! Pentru ca nu sunt interesat. Vreau doar ceea ce ti-am cerut si atat.

- Atunci, poate duci pachete?

- Nici asta!

- De ce, bai? Ti-ar merge bine la noi. Ai trei oferte! Ai de unde alege! Pe oricare o vrei, ti-o dau. Te platesc mai bine decat te-a platit Tiberiu! Daca fraierul de Alex nu se mai ocupa cu asta, ai putea sa continui aici. Ai putea face o avere la mine.

- Nu!

- Si daca te oblig?

- Nu ai cu ce!

- Chiar nu am?!

- Nu!

- Tot voi gasi eu ceva! Pentru ca pe mine nu ma refuza nimeni! Iti dau cele doua nume. Te duc la ei, dar imi vei plati la sfarsit. Imi vei plati dupa ce iti termini treaba. Te inteleg. Tu vrei sa iti termini treaba pentru care ai venit pana aici. Mai vorbim dupa ce nu mai ai asta pe cap. Indiferent cat ar dura. Vino. Te duc chiar eu la ei.

Am urcat in masina lui. Eram nelinistit. Ce oare avea de gand?

Am ajuns la o casa care nu avea nimic deosebit.

- Cum ai spus ca te cheama?

- Edmond.

- Deci, Edmond. Aici e omul care a facut pozele. Aici e cel care a intrat in anturajul tatalui tau, acum sapte ani. El iti va spune amanunte despre tatal tau.

Am intrat fara sa batem la usa. Aroganta sefului acestui clan era scarboasa. Tiberiu nu a avut niciodata aceasta atitudine. El s-a facut ascultat prin atitudinea lui corecta si severa.

Am dat cu ochii de un barbat cam de varsta tatalui meu. Statea pe o canapea si se uita la televizor, insa cand ne-a vazut, a sarit ca ars si a stat in pozitie de drepti ca la armata. Nu era tigan, dar avea apucaturile lor.

- Fodor, am aici pe cineva care se interseaza de barbatul de acum sapte ani. Ii spui tot ce stii despre el.

- Despre Cris Reyn?

- Da. Despre el! Hai! Da-i drumul. Toata povestea!

- Pai... L-am intalnit intr-un local din centru. El niciodata nu a umblat pe la periferii... pe atunci. Am intrat in vorba cu el. Cam prin iulie pe la sfarsit... si am reusit sa ii intru in gratii. Am mai spus un banc, o gluma, acolo... El a fost cel care m-a invitat la el. Bai, are un apartament tare de tot in centru. Si-a adunat o gasca buna. Era adunare in fiecare vineri. Culegea femei din baruri... Stii cum le culegea? Pocnind din degete, bai! Avea un stil de agatat de te cruceai! Bai! Ajungea sa se uite la ele! Bai! Avea niste ochi! Asa cam ca si ai tai, baiete! Deci facea adunari vinerea. Doar vinerea. In rest, in timpul saptamanii ducea doar femei la apartament. Dar vinerea facea spectacol. Era orgie acolo! Pozele le-am facut tot intr-o vineri. Atunci a fost cel mai nebun. Doua femei in brate si una care nu se vede in poza, statea intr-un colt, dupa ce a incazit-o bine pe aia care nu se vede in poza. Bai! A fost sadic rau! Tot repeta un nume atunci cand vorbea cu Victor. Un singur nume: Emily. Spunea ca daca Victor o vrea pe Emily trebuie sa invete meserie... L-a fortat pe Victor sa fie de fata in camera... L-a fortat sa stea pe scaun si sa priveasca doar, ceea ce facea Reyn asta. A fost cea mai tare noapte! Atunci s-a dezlantuit Reyn! Bai! Gagicile erau nebune sa il atinga macar. Iar cea de-a treia a fost dezastru. Nu a lasat-o nici macar sa se termine singura. A scos-o afara din apartament... I-a aruncat hainele pe casa scarii si a scos-o goala. Geanina o chema pe tipa. Bai! Victor asta a ramas pe dinafara. Una dintre gagicile care se bateau pe Reyn a fost a lui. I-a luat-o din brate. Apoi urmatoarea vineri nu a tinut niciun bairam. Nu stiu de ce. Apoi a mai fost o zi de vineri, dar mult mai calma... si apoi gata. Parca s-a dat la fund. Nimic! Niciun bairam de atunci. Nimic! Nu l-am mai vazut de atunci prin localuri... Asta a fost atunci.

- Multumesc, am spus eu, din nou fara sa ma tradez, cu toate ca imi era scarba de ceea ce am auzit acum. Apoi m-am ridicat, am dat mana cu el si am iesit din casa. Afara, am inspirat adanc si l-am asteptat pe sef. A iesit si el, intr-un tarziu.

- Edmond, hai sa mergem la politist. Apoi imi ramai dator. Nu ma intereseaza cat dureaza. Voi fi cu ochii pe tine! Nu pleci, pana nu platesti! In ziua in care ajungi fata in fata cu tatal tau tu imi vei plati.

- De ce nu pot sa iti platesc acum?

- Nu vreau banii tai! Tu vei fi al meu!

- Nici poveste! Nu raman aici!

- Mai vedem noi! Hai sa mergem.

- Nu vreau ca politistul sa afle cine sunt. El poate ajunge la tatal meu inaintea mea. Si asta nu trebuie sa se intample.

Am ajuns la un apartament din oras. Seful clanului oradean a batut la usa si in curand usa s-a deschis si in ea aparut un barbat de vreo cincizeci de ani.

- Ce faci pe aici, boss?

- Vreau sa stiu cate ceva despre un amic de al tau.

- Despre cine vorbesti? Despre care amic de al meu. Cu cine ai treaba?

- Cu acelasi!

- Adica Reyn? Tot despre el vrei sa-ti vorbesc?

- Da!

- Dar ce ai ma cu el?! Nu ti-a stat in drum niciodata!

- Nu! Dar am auzit ca imi coace ceva.

- Cine? Reyn?! Nu cred! Cine naiba ti-a spus asta? Reyn nu e genul de om care sa faca asta!

- Hai, sa imi mai povestesti odata, de-a fir a par, tot ceea ce stii despre el. Tot! Eu trebuie sa fiu pregatit!


Continue Reading

You'll Also Like

138K 10.2K 65
" Povestea noastră a început cu stângul. Nu a fost dragoste la prima vedere și nici nu am fost fericiți de la început. Dar când am reușit să îi dărâm...
755K 32.8K 56
Oricine își dorește o a doua șansă. Oricine dorește să întoarcă timpul pentru a repara greșeli sau pentru a schimba decizii. Dar dacă aceasta râvnită...
38K 2.8K 31
Așa începe sfârșitul. "Ascunde-mă de mine", Volumul 2 al cărții "De-a v-ați ascunselea" aduce la lumină o altă poveste, mai sumbră, mai grea, mai înc...
641K 35.6K 35
"Te urasc." "Sentimentul e reciproc." "Atunci cred ca ma bucur, pampalaule." "Ciudato." "O sa iti distrug viata." "Ai facut-o deja." "Imi pare rau." ...